Markowitsch, Pinot Noir 2018
Markowitsch, Pinot Noir 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
James Suckling jubler ikke alene.. Gerhard Markowitsch, ”Østrigs bedste vinmager”, er forståeligt nok veltilfreds med sin fantastiske nye Pinot Noir 2018...
"Superb vintage with a very hot and dry summer. Hiqh quality of healthy grapes. The wines are rich in content and typically characteristics of the grape variety. A great year! - Gerhard Markowitsch
Vinen er lavet på topdruer fra de kølige og kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner ved landsbyen Höflein i Carnuntum. Smagen minder os om, at en Markowitsch Pinot Noir (fra samme marker) i nu en legendarisk blindsmagning har besejret selveste ”La Tache” fra Domaine de la Romanée-Conti.
Smagenote
Klar rubinrød i glasset. Herlig frisk og nuanceret Pinot-duft af roser, hindbær, jordbær, orangeskal og kirsebær, samt dybe strejf af skovbund, nellike og kaffe. I munden dejlig saftig med blød fylde og flot koncentration. Strejf af sort te og elegante tanniner i eftersmagen. Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.
Anmeldelser af Markowitsch Pinot Noir 2018
92/100 James Suckling
"A dense, layered pinot with brightness and energy, showing lemon-rind and smoky aromas. Medium-bodied with creamy, fine-textured tannins and dried-fruit, walnut and chocolate undertones."
Anbefales til grillet fisk, fjerkræ, fuglevildt, lyst kød, svamperetter og cremede oste. Nyd vinen ved 15-17 °C.
Markowitsch Pinot Noir er fremstillet på 100% Pinot Noir, fra nøje udvalgte franske kloner. Druerne håndhøstes fra de kølige, kalkholdige enkeltmarker Ried Kirchtal og Ried Scheibner. Vinen modner 15 mdr. på brugte burgundiske 228 liters egetræsfade.
Den 900 hektar lille østrigske vinregion Carnuntum kendes på sine ambitiøse, sensationelt frugtige og dog elegante rødvine, og ingen leverer varen bedre end unikummet Gerhard Markowitsch.
Efter dannelsesrejser til Bordeaux og Toscana overtog han i 1990 sin fædregård med blandingskultur, for blot 9 år senere at kunne lade sig hædre som ”Østrigs bedste vinmager” (Falstaff Magazin). Anerkendelsen er forlængst vokset til internationale proportioner: Østrigs bedste rødvinsproducent?