Louis Moreau Chablis 1er Cru Les Fourneaux 2018
Louis Moreau Chablis 1er Cru Les Fourneaux 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Les Fourneaux imponerede i årgang 2017 med nærmest Grand Cru-sfæriske 93-point hos Robert Parker, men ifølge vores førstehåndsindtryk bliver den nye 2018-årgang endnu flottere.
Les Fourneaux betyder ovnene. Navnet refererer til et særligt soleksponeret terroir, som hos kometen Louis Moreau giver hvidvine med rig fylde, intensitet og klasse som andre producenters Chablis Grand Cru.
Et Chablis 1er Cru-køb i den absolutte mesterklasse – top value!
Smagenote
Krystalklar i glasset med friske grønne nuancer. Vidunderlig delikat duft af forårsblomster, grønne æbler, saltet citron, stikkelsbær, mandarin og ananas, der fuldbyrdes med dybe strejf af yoghurt, vanilje og mineralsk flintesten. I munden lækker cremet og vibrerende frisk. Delikat melonfrugt og salte mineralske undertoner i den læskende finish. Forrygende Chablis! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Louis Moreau Chablis 1er Cru Les Fourneaux 2018
Genial til dampet fisk, rogn og skaldyr, sushi, lette røgvarer og cremede oste. Servér ved 10-13°C
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay fra 1er Cru Les Fourneaux, som håndhøstes fra 49 år gamle stokke på 3 sydvestvendte hektar. Et terroir i absolut topklasse med den fossilholdige jordbundstype kaldet ”Kimmeridgian clay”. Skånsom pneumatisk presning giver ekstra delikat druemost, der spontangæres med frugtbevarende med temperaturstyring. Vinen modner 18 måneder på rustfrit stål i kontaktet med de fine gærrester, der bidrager med fedme og champagnelignende kompleksitet. Resultatet er en frisk, mineralsk og autentisk Chablis 1er Cru.
Louis Moreau repræsenterer sjette generation af Moreau-familien, som har ejet Grand Cru-marker i Chablis siden 1814. Efter otte år i Californien med ønologiske studier på universitetet i Fresno samt praktikophold hos anerkendte californiske vinhuse, vendte Louis Moreau i 1994 hjem for at overtage ledelsen af det stolte familieforetagende.
Louis har indført strenge miljøstandarter for markarbejdet samt en – i ordets bedste forstand - moderne tilgang til selve vinfremstillingen.
Resultatet er delikat frugtige og mineralske hvidvine, som uden faddominans og med stor transparens formår at udtrykke de forskellige terroirs særlige karakteristika.