Domaine Louis Lequin et Fils Bâtard-Montrachet Grand Cru 2018
Domaine Louis Lequin et Fils Bâtard-Montrachet Grand Cru 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Hvis du ser den lille grønne lampe lys ved siden af ”på lager”, så er det bare med at slå til!!!
Her snakker vi flydende gul høstet lige nedfor den legendariske Grand Cru mark, Le Montrachet.
Vi får ikke mere end et par kasser af Louis Lequins Grand Cru Bâtard-Montrachet, der i det fremragende 2018 når et næsten ubeskriveligt højt niveau af power og kompleksitet.
Normalvis opgøres en vinmark i hektar, men her er vi nødt til at omregne kvadratmeter. Louis Lequin høster de kostbare druer fra kun 1200 m2!! Det svarer nogenlunde til forsvars-linjen på en fodboldbane.
Derfor kan end ikke de famøse vinkritikere kan få en prøveflaske at anmelde. Alligevel er Robert Parker en selverklæret fan af Louis Lequins hvidvine – anført af flagskibet Bâtard-Montrachet:
“Splendid whites… These remarkably rich wines are among the longest-lived white burgundies.”
Vi kan skrive under på, at potentialet er enormt, for det smager fuldstændig fortryllende allerede nu!
Smagenote
Vinen står krystalklart med gyldne og friske grønne nuancer. Lige så snart glasset nærmer sig næsen tændes hele dit sanseapparat. Forrygende aromaer med honning, hvide blomster, citroner, saftspændte pærer og mandarin hvirvler sig ind i hinanden. Snart giver også dybere strejf sig til kende i form af røg, smør og ristede hasselnødder. Tag en slurk og mærk den elegante, cremede Chardonnay-frugt flyde helt ud i tåspidserne. Smukt indpakket i sitrende mineralitet og udsøgt fadkrydderi, der binder en sløjfe på den unikke Bourgogne-oplevelse. Det bliver ikke større…! Drik nu, eller gem + 20 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine Louis Lequin et Fils Bâtard-Montrachet Grand Cru 2018
95/100 La Revue du Vin de France
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ i cremet sauce, svamperetter og nøddeagtige oste. Server ved 10-13°C
Vinen er lavet på 100% Chardonnay, som familien Lequin håndhøster fra sine dyrt indkøbte 0,12 hektar på den side af Batard-Montrachet, som ligger i kommunen Chassagne-Montrachet. Den eksklusive frugt selekteres fra +40 år gamle vinplanter med optimal syd- og sydøstvendt orientering.
Når de håndhøstede druer er i hus, spontangærer vinen med naturligt forekommende gærstammer fra vinkælderen og Grand Cru-terroiret Batard-Montrahcet. Vinen modner herefter 10-12 måneder på 50% helt nye og 50% 1 år gamle franske egetræsfade fra Troncais.
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.