Lopez Cristobal Ribera del Duero Viracocha 2019
Lopez Cristobal Ribera del Duero Viracocha 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“98 point. Overskud ... hvor smager det fremragende, for du får kraft og samtidig en meget elegant frugt ... Det er en vin, der som sidst bare oser af kærlighed og saftig eksklusivitet." - Houlberg
”96 points. Cellar Selection" - Wine Enthusiast
"Vintage quality 2019 Ribera del Duero: ‘Excellent’” – Det officielle kvalitetsråd i Ribera del Duero
Et strejf af 100 points Ribera del Duero… Anmelderen Houlberg var snublende tæt på at trække ”det helt store skilt” efter at have smagt Viracocha 2017. Ligger der en perfekt score og lurer i denne nye årgang 2019, der er med topkarakter er udråbt som ”Excellent” af det officielle kvalitetsråd i Ribera del Duero?
Ribera del Dueros nye sensation ”Viracocha” er opkaldt efter inkaernes herskergud... En mægtig, monumental og dog silkeagtig elegant Tempranillo fra hele 80 år gamle vinstokke på enkeltmarken Pago del Machín.
En unik mikroproduktion fra 2 nye 500 liters franske fade. 1275 nummererede flasker i hver sin smukke gift box med eksklusivt ædeltræ i top og bund.
Smagenote
Viracocha imponerer allerede ved ophældningen med sin mørklilla og intense farve i glasset… En eventyrlig Ribera del Duero-næse med exceptionelt sexede aromaer åbenbarer sig efter et par slyngture i glasset! Violer, roser og lavendel. Skovjordbær i fløde. Solmodne brombær og knaldsorte kirsebær - der åbner op for lakrids, urter, tobak, ristede kaffebønner, kalket mineralitet og vanilje fra fadet. På tungen fed og fløjlsagtig med power og elegance svøbt i samme guddommelige mundfuld. Frugt, fad, kompleksitet og tanniner... det hele sidder bare lige i skabet i den fremragende årgang 2019- Viracocha har aldrig været bedre – next stop 100 points? Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Anmeldelser af Lopez Cristobal Ribera del Duero Viracocha 2019
98/100 Houlberg
"Sikke lækker næse ... lige til at slikke på. Det er tobak, kaffe, vanilje, lakridskonfekt, mælkechokolade, en sød finsk og tør engelsk lakrids, nougat, bløde og smeltende belgiske praliner, toast, ristede noter og lidt røg. Alt er dog doseret så forsigtigt og rigtigt med en blød frugt af sorte kirsebær, solbær, brombær og blommer suppleret med balsamisk syre. Det er mandeparfume af den tiltrækkende slags og enhver kvinde burde falde i svime, når manden sidder med et glas af vinen. Overskud ... hvor smager det fremragende, for du får kraft og samtidig en meget elegant frugt. Dermed bliver det aldrig en tyk, fadtung eller -pumpet vin med sødristede fade, for her finder man i stedet en frugtrig, forfinet og slank Tempranillo, der er lidt moden i frugten, der mest kirsebær, jordbær, brombær, blommer og så lidt hindbær med masser af friskhed, noget lemonbitterhed, der giver bid og dynamik. Tanninerne kommer diskret frem ... er tørre, men også ret polerede, men giver sammen med den tørre og småbitre syre et godt sammenspil. Det er en vin, der som sidst bare oser af kærlighed og saftig eksklusivitet. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 1.499 kr. Vinanmeldelse 6,5/7"
96/100 "Cellar Selection" Wine Enthusiast
"Aromas of purple plum, Mission fig and pine needle set the scene for an opening salvo of eucalyptus and clove that is backed by plush tannins and blackberry, black currant and cocoa flavors. As tannins drift off, a burst of acidity and note of cherry make themselves known. "
"GREAT GOLD BACCHUS" - Bacchus Awards
4,5 stjerner Vivino (77 ratings, set over alle årgange, 30-04-24)
.....
Tidligere årgange:
97-98/100 Houlberg (tidl. årg.)
"6,5 Thumbs Up: Næsen er moden, forfinet, rund ... helt zen, blød, intens, rolig og jeg kan mærke, at mit smil pludselig er blevet en kende bredere. Her er sgu intet, der vender forkert ... ikke et græsstrå, mislyd eller underlig bevægelser på dansegulvet, bare stor vellyst og balance. Der er lidt letbrændte noter, mens frugten er sorte kirsebær, solbær, brombær, blommer suppleret med let kaffe, lakrids, belgiske praliner, røg samt en fin, balsamisk, letbitter syre. Fadaftrykket er ikke vildt stort, men efterlader blot strejf af vanilje, kanel og tørv ... men hvor er det vildt godt og elegant balanceret. I munden er alt også lagt på de rette hylder ... alt i total orden efter farve, størrelse og anvendelse. Galo har sgu skruet denne vin rigtigt godt sammen og justeret knapperne på mixerpulten, som alt smager blødt, cremet, elegant og balanceret. Det bliver på inden måder tyk powervin, men en forfinet og slank Tempranillo, moden i frugten, der mest kirsebær, jordbær, brombær og blommer. Tanninerne er også polerede og til at vise frem, syren forholdsvis tør og småbitter, men samlet spiller tingene godt sammen. Det glider gennem halsrøret, der takker og bukker ... alt er zen, så Houlberg får atter bekræftet, hvorfor Ribera del Duero står tæt på hjertet. Den vin oser bare af kærlighed og saftig eksklusivitet. Vinbloggeren er tæt på at trække det helt store skilt."
Nyd den til lam, saftige steaks, vildtretter, kraftige tapas samt lagrede, faste oste som fx Manchego. Server ved 16-18°C
Om Lopez Cristobal
Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen. I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.