Lopez Cristobal Albillo Ribera del Duero 2020
Lopez Cristobal Albillo Ribera del Duero 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94 points. Best Albillo in Show" - Guía Vinos y Aceites
"94 point. Druen er Albillo, som vel bedst kan sammenlignes med Chardonnay... dybe noter af tropisk frugt, grillet citron, bagte hasselnødder, smør og et lille hint af lakrids" - Mad & Monopolet
Revet væk og alt for længe udsolgt…. Nu er ”den hvide Ribera del Duero” tilbage!
Efter sidste års verdenspremiere på hvid D.O. Ribera del Duero kan spanske vinfans igen opleve Lopez Cristobals skelsættende mineralske enkeltmarksvin, der til prisen gør livet surt for enhver Puligny-Montrachet!
Sammenligningen er ikke tilfældig. Ribera del Dueras stolte hvidvinsdrue, Albillo, frembringer fra den kalkholdige enkeltmark Finca La Linde en hvidvin med "burgundisk" elegance og finesse.
Tophuset Lopez Cristobal selekterer frugten fra meget gamle vinstokke, og i kælderen forkæles den lækre hvidvin med gæring og modning på helt nye egetræsfade.
Smid roligt denne flotte hvidvin ind i en blindsmagning med langt dyrere hvide bourgogner – et fantastisk køb!
Smagenote
I glasset lys gylden med friske grønne nuancer. Næsen emmer af friskhed og elegance… med indsmigrende duft af hvide blomster, saltet grapefrugt, bivoks og lidt eksotisk ananas, der følges af komplekse ristede nøddenuancer fra tiden på franske egetræsfade. I munden lækker blød med delikate frugtnoter, der i den elegante eftersmag klinger af med fine fadkrydderier og en blid, mineralsk friskhed. Allerede nu en overraskende stor spansk hvidvinsoplevelse! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Lopez Cristobal Albillo Ribera del Duero Blanco 2020
94/100 "Best Albillo in Show" - Guìa Vinos y Aceites
94/100 Mad & Monopolet
"Det er ikke tit, jeg har smagt hvidvin fra det kendte og rasende populære Ribera Del Duero, hvilket faktisk er synd, for det er virkelig lækkert! Druen er Albillo, som vel bedst kan sammenlignes med Chardonnay, som har fået masser af kærlighed og nøje afstemt brug af fad. I næsen har den dybe noter af tropisk frugt, grillet citron, bagte hasselnødder, smør og et lille hint af lakrids. I munden er den fyldig, cremet og har en utrolig lækker frugtfylde - heldigvis overtager fadet ikke, og der bibeholdes en let syre og mineralitet, som giver vinen den balance, der skal til." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)
93/100 WineWherever
"Relativ neutral i duften, til gengæld tager den stærk revanche i munden. Kraftfuld levende syre der er matchet med en fyldig citrusfrugt. Specielt grapefrugt, hvor en anelse bitterhed fra skrællen har sneget sig med ind. Vin med både struktur og kanter, og vin der vil udvikle sig positivt over de følgende år." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)
90-93/100 Houlberg
"Det er i næsen en fed og fadpræget vin ... frugten er olieret og er primært tropisk og eksotisk med saftig fersken, ananas, mango og pærer, modne æbler suppleret med toast og ristede hasselnødder, brunet smør og dufter nærmest som fadlagret Chardonnay med en mægtig krop, cremethed samt fedme ... med en lille snert af nogle saltede og syltede citroner. Sådan smager vinen nærmest også ... godt med cremet fedme, lidt olieret, men midt i dens småbuttede saftighed, så har den altså også en vis syre, som giver en form for friskhed. Der er lemon, syltede og saltede citroner, lidt grape, nogle mineraler, umodne pærer og godt med skrald på smagene. Den er tyggevenlig, kraftig, stærk og har samtidig en pæn lang eftersmag."
Nyd den til fisk og skaldyr, lette tapas, grillede middelhavsgrøntsager og cremede oste. Servér ved 10-12°C.
Ribera del Duero-hvidvinen er fremstillet på 100% Albillo fra 30 år gamle vinstokke på den kalkholdige enkeltmarke Finca La Linde i 770 meters højde. De håndplukkede druer sorteres først i marken og siden ved sorteringsbordet i vineriet, hvortil druerne fragtes skånsomt i små kasser.
Vinen er fremstillet efter burgundisk forbillede med gæring samt 3 måneders modning på helt nye egetræsfade, hvori vinen holdes i kontakt med de fine gærrester for at optage ekstra fedme og kompleksitet. 6 måneders flaskemodning inden frigivelse til salg.
Om Lopez Cristobal
Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, købte til at begynde med vinstokke i Ribera del Duero. Til at starte med solgte han udelukkende sine druer til andre vinerier, men drømmen var hele tiden at kunne lave vin selv. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, så hun kunne bistå ham i forfølgelsen af drømmen.
Det førte i 1994 til grundlæggelsen af vineriet Lopez Cristobal, der er en sammentrækning af parrets efternavne. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Og snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere. Lopez Cristobal råder over 50 hektar vinmarker, fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro.
Fra hoveddruen Tempranillo, samt 5 hektarer med Merlot, Cabernet Sauvignon og Albillo, frembringer Lopez Cristobal en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine, der både er elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera-vin og placerer sig et sted midtimellem.