Jean Gagnerot Volnay 1er Cru Les Santenots 2006
Jean Gagnerot Volnay 1er Cru Les Santenots 2006
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“Full, rich, sturdy and will keep” – Clive Coastes MW
Les Santenots er blandt de fineste Premier Cru-enkeltmarker i Volnay… og særligt kendt for sine rige og powerfulde Pinot Noir-vine, der først alvor udfolder magien efter årtier på fad og flaske!
Stærkt begrænset parti… nu har du chancen! Jean Gagnerots forrygende skatkammervin fra 2006 har skiftet til et højere gear efter næsten 15 år på fad og flaske i producentens kølige bourgognekældre – et perfekt eksempel på Santenots.
Komplekse kældernoter boltrer sig nu med den kødfulde frugt og søde krydderier fra 18 måneder på 40% på helt nye egetræsfade…. Ikke underligt at Les Santenots 1er Cru med alder ofte ses til mere end 1000 kr. flasken!
Smagenote
Imponernede mørk i glasset for rød bourgogne med 15 år på bagen! Allerede næsen lover stor rød bourgogne… med sine komplekse bouquet af visne violer, kaffegrums, vanilje, mynte, trøfler og tørret kød, der blander sig med dybe og indsmigrende frugtnoter af jordbær og kirsebær. I munden er frugten flot kødfuld, mens teksturen… smyger sig som fløjl. Mums! Der er stor mineralsk friskhed og elegance i eftersmagen, der klinger af med silkefine tanniner. Stor rød bourgogne! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Anmeldelser
90/100 ”Excellent” – Wine Enthusiast Vintage Chart (Côte de Beaune Red 2006)
Nyd den til saftigt andebryst, fuglevildt, kylling med svampe eller modne oste. Prøv også asiatiske retter med laks og tun. Server ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra den 22,73 hektar store 1er Cru-enkeltmark Les Santenots, som ganske vist ligger i Meursault, men hvis berømte rødvine hører under naboappellationen Volnay.
Druerne høstes i hånden, og vinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring. Frugten får dog lov at koldmacerere nogle dage inden gæringen for at trække ekstra farve og frugt fra drueskindet. Herefter følger en bevidst langstrakt gæring, hvor manuelle punch downs og overpumpninger af mosten sikrer et skånsomt udtræk af farve, frugt og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring følger 5 dages ”post-maceration”, som trækker ekstra stuktur og gemmepotentiale fra drueskindet. Vinen omstikkes endeligt til 18 måneders lagring på burgundiske 228 liter egetræsfade, heraf 40 helt nye og resten mellem 1 og 3 år gamle.
Om Jean Gagnerot
Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!
De nedlukkede toprestauranter køber ikke bourgognevin under cornakrisen, så vores indkøber har fået fingre i et større parti skatkammervine, som vi med stolthed præsenterer til rekordlave priser:
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, så fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!