Jean Gagnerot Rully Rouge 2015
Jean Gagnerot Rully Rouge 2015
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“Rully is now offering some of the best value wines in Burgundy” – Rose Murray Brown, Master of Wine
Og med den allerede legendariske årgang 2015, er det heller ikke til at være i tvivl. Der er STOR vin i Jean Gagnerots Rully Rouge 2015.
Top Value-vine og en Coronakrise er opskriften på at få frigivet Cote Chalonnaises perler til priser aldrig set før. Endnu bedre priser end de nærtliggende naboer Mercurey, Santenay og Puligny-Montrachet.
Jean Gagnerots vine er opsat på at vise at Rully ikke kun er Chardonnay-vinenes powerhouse, men at elegant Pinot Noir brillierer!
Smagenote
Flot kirsebærrød står vinen i glasset. I duften fornemmes mørke frugter såsom solbær, brombær og selvfølgelig knaldrøde kirsebær. Ved første tår fortsætter frugt tætheden med kirsebær og brombær, hvorefter en snært rosenblade og en meget lille snært af knust lakridsrod. Lækkert udtryk, med en lang urtepræget finish med tanniner, som faktisk bare tigger om at blive sippet til igen. Masser af kompleksitet, karakter og drikkevenlighed. Topvin!
Ufattelig nem at drikke som et afkølet glas for sig selv, ellers kan vinen nemt parres med ovnbagte fjerkræ med sovs, risotto eller pastaretter. Prøv sågar med friske, kraftigt smagende oste. Servér vinen ved 14-16°C. Drik vinen nu eller gem nemt 9-11 år fra høståret.
Druerne til denne vin som håndhøstes nænsomt i de tidlige morgentimer, før de fragtes til vineriet. Her foregår vinifikationen efter traditionelle metoder med moderne udstyr. Der gøres brug af frugtbevarende termoregulerede rustfri ståltanke i 3 uger, hvor en primær koldmacerationsproces ved 8°C gennemgås. Der gøres brug af lang gæring og Bourgogne-typisk pigeage (ned stampning af skaller) og remontage (overpumpning af vin fra bunden) for at udtrække optimal mængde farve og tannin. Efter endt gæring gennemgår vinen en sekundær maceration som når helt op til 30 grader celsius på ved sit varmeste punkt. Efter endt gæring fadlagres vinen med op til 16 måneder på fransk eg hvoraf 20% er nye, hvor vinen også gennemgår en malolaktisk gæring.
Om Jean Gagnerot
Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!
De nedlukkede toprestauranter køber ikke bourgognevin under cornakrisen, så vores indkøber har fået fingre i et større parti skatkammervine, som vi nu med stolthed kan præsentere til rekordlave priser:
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!