GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2020 Magnum i trækasse
GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2020 Magnum i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“95 Points. Full body, perfectly ripe and well-polished tannins and a finish of persuasive beauty” – WinesCritic.com
“94 Points. Mineral and stony. Old-vine character here… - James Suckling
93 Points. This has power for sure, depth and strength. One to age.” - Decanter
Etnas største brag! Frembragt på Siciliens ”Pinot Noir” i hænderne på den ikoniske 100 points-winemaker, Carlo Ferrini! Og leveret i eksklusiv magnum-flaske i smuk trækasse.
Glem Barolo og Grand Cru Bourgogne! Alberelli di GIODO leverer i den nye årgang 2020 flydende silke og ultra-mineralsk drømmevin, der vil tage kegler hos enhver vinentusiast med hang til finesserige og elegante rødvine.
Alberelli di GIODO bonner maks. ud alle parametre for Grand Cru-kvalitet... Et ”nano-terroir” på bare 1 hektar med 80 år gamle buskvine. Vulkansk jordbund næsten 1000 meter over havet - hvor modedruen Nerello Mascalese opnår en mageløs mineralitet, koncentration og elegance.
Vinen blev i sin debutårgang kåret som ”Årets bedste debutvin” i hele Italien og her fire årgange senere vælter roserne stadig ind til den formidable enkeltmarksvin. Hvis du er fan af Bourgogne, Barolo eller Brunello, så vil Alberelli di GIODO med garanti bjergtage dig fra første slurk!
Smagenote
I glasset glimter ”Alberelli di GIODO” med en smuk bourgognerød farve ved ophældningen... Terroir-præget næse med vulkansk mineralitet og røgede aromaer, der ulmer i glasset og som hurtigt tilføres underskønne bærnuancer i form af jordbær, tranebær, kirsebær, urter og ristede kaffebønner... Alberelli d Giodo flyder som silke hen over tungen, hvor den rødfrugtede vulkanvin slår mineralske smæk med halen... Krudt, våd skovbund og aske blander sig med krydrede strejf af kaffe, lakrids og vanilje fra fadlagringen. Årgang 2020 er endnu et sikkert ”home run” fra den italienske veteran, Carlo Ferrini! Drik nu, elller gem+15 år fra høståret.
GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2020
95/100 WinesCritic.com
”Intriguing and complex, it alternates notes of geraniums, linden, red plums, chamomile and passion fruit. There's more to the citrus vibrancy in the background. Full body, perfectly ripe and well-polished tannins and a finish of persuasive beauty. Beautiful now will be better from 2023.”
94/100 James Suckling
“A medium-bodied, very tight and precise red with focused, firm tannins framing sleek layers of cranberries, blackberries, stones, slate and tobacco. Hints of dried fruit. too. Mineral and stony. Old-vine character here, with lots of bark and spice at the end.”
93/100 Decanter
“Cola, tobacco, cinnamon and baked cherries. Freshness and lift straight away, super fresh with a juicy succulence that is so inviting. A clean palate with a gentle driving of flavour. Feels well worked with finesse. Balanced with so much juicy goodness, lovely, velvety-textured tannins and sweet strawberry, raspberry and pomegranate fruit on the palate. Excellent expansion too with time in the glass. This has power for sure, depth and strength. One to age. Seven days fermentation in stainless steel tanks, 18 months ageing in large 500l and 700l oak casks followed by additional time in concrete.”
Nyd den til andebryst, grillet kylling, lyst kød, fuglevildt og lette pastaretter. Nyd vinen ved 15-17°C
Alberelli di Giodo er fremstillet på 100% Nerello Mascalese fra en kølig, nordvendt enkeltmark med 80 år gamle ”buskvine”. Vi taler præ-phylloxera stokke, for vinlusen trives ikke i vulkansk sand 950 meter over havet. Mosten gærer på ståltank med 20 dages udblødning af drueskallerne. Vinen modner herefter 12 mdr. på 500-700 liters egetræsfade.
Om GIODO
”Dette er min drøm.”, fortæller Carlo Ferrini om sit GIODO-projekt. Efter en forrygende karriere som konsulent bag adskillige 100-point vine købte Carlo Ferrini i 2002 sin egen mikroskopiske vinmark. På disse 2,8 hektar (som m GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2019 med tiden er øget til 6) plantede han 15 forskellige Sangiovese-kloner og døbte hele herligheden GIODO - som hyldest til forældrene GIOvanna og DOnatello. Fra dette magiske terroir har Ferrini, med ubarmhjertig drueselektion som katalysator, frembragt vine i absolut verdensklasse siden 2009. En streng ”grøn høst” eliminerer ca. 40% af alle druer, så resten kan modne til perfektion. Toscana IGT er fremstillet i blid og frugtcharmerende stil med kortvarig skindkontakt samt 12 måneders modning på 500 og 1200 liters egetræsfade. Brunello’en - der flere gange har høstet 100 point - er en langt mere ekstraktrig vin grundet længere skindkontakt og hele 2 1/2 års fadlagring på 500 og 700 liter fransk tonneaux. I 2016 indtog GIODO vulkanen Etnas vulkanske skråninger med et mineralsk festfyrværkeri af en Nerello Mascalese. ”ÅRETS BEDSTE DEBUTVIN” i hele Italien – og Siciliens svar på rød Grand Cru Bourgogne…