Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2020
Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93 point. BEDSTE RØDVINE UNDER 150,- Hvis du er nysgerrig på de helt kantede Nerello Mascalese-vine, så er det her et eminent skridt derhenad, for du får de klassiske træk fra druen, men de bliver også serveret på en tilgængelig og meget imødekommende måde." - Flaskehalsen
"92 points. Bags of freshness to the bright red berry flavors, finishing savory” – The Wine Independent
”92 points. A juicy and balanced finish that is decidedly enjoyable in its Mediterranean beauty“ – WinesCritic.com
“91 points. Lean and straight but highly flavourful with sun-kissed black fruits and exotic spices dotting the finish” - Decanter
Den altid udsolgte vulkanvin… Årgang efter årgang imponerer Etna-kultvinen Animardente med flotte ratings fra de store internationale anmeldere. Og hver årgang må vi melde desværre udsolgt, før rødvinens mange fans får stillet deres tørst.
Verdensklassen starter allerede 700 meter oppe på vulkanen Etna med håndplukkede druer fra over 60 år gamle og ekstremt lavtydende buskvine, hvoraf de fleste er præ-phylloxera (altså fra før vinlusens indtog!)
Resultatet er et frådende vulkanudbrud af en mineralsk rødvin på Siciliens Pinot Noir, Nerello Mascalese, der her viser klassen som førsteudfordrer til de store Cru-vine fra Bourgogne og Barolo!
Skabt af den toscanske 100-point-stjerne Tenuta Sette Ponti - og med mindst samme sans for detaljen som kendetegner vinhusets ikonvine Orma og Oreno. Skal simpelthen smages...
Smagenote
Ved ophældningen funkler Animardente 2020 mørk kirsebærrød med elegant rustfarvet kant… Næsen imponerer med et vulkansk frontangreb af mørk mineralitet, tørrede roser, tjære, sorte kirsebær, skovjordbær, svampe, rusten jord, læder, lakrids, mørkristet kaffe og bitterchokolade. Kompleks som Barolo, forførende som stor rød bourgogne... På tungen silkeblød med dyb mineralitet, pikante urter og saftig frisk bærfrugt i smukkeste samspil Den lange finish trumfer smagsoplevelsen med perfekt madvenlige tanniner samt afgrundsdybe strejf af sort te, anis og ceder og cigarkasse… Animardente har gjort det igen! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2020
93/100 Flaskehalsen
"BEDSTE RØDVINE UNDER 150,- | ÅBEN OG IMØDEKOMMENDE ETNA-VIN: I gamle dage, da jeg arbejdede i vinbutikker, skete det ofte, at der kom kunder ind og spurgte efter en siciliansk rødvin. Og så er der alt andet lige en stor risiko for at ramme forkert. For selvom Sicilien er en lille ø, så er der enormt langt fra de solmodne bulderbasser til de helt slanke, lette og lyse vine fra området omkring Etna-vulkanen. Etna-vinene er typisk lavet på Nerello Mascalese-druer, og selvom det er lidt for letkøbt at sammenligne den med Pinot Noir, så kan den have lidt af den samme lethed, saftighed og elegance. Ligesom med andre druesorter findes den naturligvis også i forskellige retninger, og i denne vin med det mundrette navn Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente – lad os bare nøjes med at kalde den Animardente – er vi i en lidt mørkere og rundere stil, end i mange andre Nerello Mascalese-vine. Det smager rigtig dejligt og er blødt og nemt at gå til, så hvis vi skal blive i Pinot Noir-sammenligningen, så er denne mere i den californiske stil end i Bourgogne-stilen. Men det er stadig med høj kvalitet, pirrende og lette, lyse bær, der er pakket ind i en mere solrig og varm helhed. Hvis du er nysgerrig på de helt kantede Nerello Mascalese-vine, så er det her et eminent skridt derhenad, for du får de klassiske træk fra druen, men de bliver også serveret på en tilgængelig og meget imødekommende måde. Normalpris kr. 329,95, Set til kr. 149,95 | Supervin"
92/100 The Wine Independent
“The 2020 Animardente, 100% Nerello Mascalese. is pale garnet-purple in color. Notions of cranberries, Bing cherries, and damp soil spring from the glass, followed by hints of tobacco, dried herbs, and tar. The medium to full-bodied palate delivers pleasantly chewy tannins and bags of freshness to the bright red berry flavors, finishing savory.”
92/100 WinesCritic.com
“Cherries, raspberries, currants and mixed white flowers describe the main scene of this vibrant young red that gives passion and energy. Medium body, round tannins and a juicy and balanced finish that is decidedly enjoyable in its Mediterranean beauty.“
91/100 Decanter
“Crushed rose petals and black pepper on the nose, floral and herbal, scented and expressive. Juicy and lively with a bitter orange, dried spice and chalky strawberry flavour. Lean and straight but highly flavourful with sun-kissed black fruits and exotic spices dotting the finish. Fresh and characterful with high acidity and a crushed stone, powdery dryness on the finish.”
91/100 Jane Anson, Inside Bordeaux
90/100 Wine Enthusiast
“Warm and sanguine on the nose with aromas of cooked strawberries, sun-drenched bricks and tilled soil, the palate is even more intensely infused with strawberry flavor and earthy, meaty notes of iron and salt.”
…….
Forrige årgang:
95/100 Mad & Monopolet (årg. 2019)
"En ret unik vin, som kommer fra Italien, hvor den er dyrket på Etna (vulkanen) – deraf navnet. Gør det så en vin unik? Ja, det gør det helt enkelt. Den er lavet på Nerello Mascalese, som byder på en tæt og intens duft af hindbær, kirsebær, viol, espresso, kakao, lakrids og svampe. I munden er den fyldig og har flotte modne tanniner og en friskhed, der sammen med sødme bare skaber perfekt balance. I min verden så kunne denne sagtens hamle op med stor Barolo!"
94/100 James Suckling (årg. 2019)
“A medium-bodied, savory and mineral red with plenty of fresh and dried cherries, oyster shells, button mushrooms and some iodine. Tea leaves, too. Tight-grained tannins. Fresh, mineral finish. 100% nerello mascalese.”
93/100 Robert Parker (årg. 2019)
"Packaged in a heavy glass bottle, the Contrada Santo Spirito di Passopisciaro 2019 Etna Rosso Animardente offers dark fruit and medium rich concentration. That extra density is a characteristic of this classic vintage. The wine offers fine tannins and Etna-specific aromas of wild berry fruit, cassis, wild rose and ashy mineral. This wine boasts an approachable, open-knit style that would pair with grilled meats. Fruit comes from 70-year-old alberello (or bush-trained) vines at 700 meters above sea level with northeast exposures. Production is 6,800 bottles."
92/100 Houlberg (årg. 2019)
"Som sidst en forholdsvis lys og halvtransparent vin i glasset og den herligste duft, der både er storblomstret, frugtrig og landlig. Der er både blæk, tjære, kul og nogle aromaer, der kan minde en smule om Nebbiolo. Der er kirsebær, brombær, blåbær, tørt træ, tobak, violer, solbærblade, rosenvand samt en smule sød vaniljesukker. I munden er det både let, syrligt og frugtrigt … lys og læskende med kirsebær, hindbær, jordbær, tranebær og ribs. Der er også lidt lemon bitterhed, Campari, saltlakrids og balsamico, stram, ren og direkte … samtidig har den en lille mineralsk kant. Smager virkelig godt, så dermed 92 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 329,95 kr., mens prisen på tilbud kun er 149,95 kr. ved køb af 6 flasker."
91-92/100 Vert de Vin Magazine (årg. 2019)
“The nose is fruity, elegant, with nicely pronounced red fruits and offers good definition, finesse, precision, harmony, freshness, depth, purity and subtle power. There are notes of juicy/acidic wild red berries, violets and a hint of volcanic rock with hints of zan and fine olive. The palate is mineral, balanced and reveals freshness, good definition, purity, nice fruit, some roundness and a fine oceanic feel. On the palate this wine expresses notes of pulpy, juicy cherry, crunchy raspberry small notes of violet combined with hints of fresh violet plum, fine hints of olive, local grove as well as discreet hints of nutmeg, racy spice and a fine touch of rock/terroir. Good length.”
Nyd den til saftige steaks, fuglevildt, lyst kød, andebryst, svampe, pastaretter og modne oste. Server ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Nerello Mascalese fra Contrada Santo Spirito di Passopisciaros 14 hektar vinmarker, som vi finder 700 meter oppe på vulkanen Etna i det nordøstlige Sicilien. Fra dette vindblæste og vulkanske terroir håndplukkes druerne fra over 60 år gamle buskvine, hvoraf mange er præ-phylloxera (altså fra før vinlusens indtog!) Udbyttet er ekstremt lavt og kvalitetspotentialet i ren verdensklasse!
Vinen gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, mens 15 dages hyppige overpumpninger af mosten trækker ekstra saft, kraft og struktur fra drueskindet. Vinen omstikkes herefter til minimum 18 måneders modning på store egetræsfade, inden 6-8 måneders afrunding på flaske før frigivelse.
Om Feudo Maccari
Antonio Moretti, som er er ejer af Tenuta Sette Ponti (det toskanske vinhus bag kultvinene Orma, Oreno og Crognolo), var ikke helt tilfredsstillet i Toscana og gik på jagt efter flere spændende vineventyr. Han besøgte Val di Noto på Sicilien i de sene 90’ere og besluttede sig for, at det ville være et perfekt sted at udfordre sig selv til at lave nye vine. I år 2000 begyndte han at opkøbe mark efter mark, og før han havde set sig om, havde han akkumuleret mere end 50 marker. Det var begyndelsen på Feudo Maccari, som i dag fremtryller den ene pragtvin efter den anden.
Feudo Maccari er beliggende på den sicilianske østkyst, og vingården har 50 hektar beplantet med druestokke, hvoraf nogle er over 30 år gamle. Markerne er plantet på forskellige jordarter samt elevationer, og den vulkanske jord er fuld af vitalitet og næringsstoffer til de planter, som er til stede i økosystemet.
Med ønologisk bistand fra ægteparret Giola Cresti og Carlo Ferrini – ”Italiens bedste Winemaker” - fremtryller Feudo Maccari den ene topanmeldte vin efter den anden.
Fra Grillo-hvidvine (”Olli”, ”Family and Friends”) til Siciliens måske bedste Syrah (”Maharis”) samt 2x solmoden Nero d’Avola (”Neré”, ”Saia”). Suveræn kvalitet over hele linjen! Nero d’Avola er hovedruen i regionen. Druen, der på eminent vis formår at udtrykke en vinmarks specifikke terroir, er i dag en af Siciliens mest interessante druer.
Hvis man besøger vingården, findes der både gæstehuse, vinerier, smagelokaler og vinkældre, man kan tilgå som gæst. Vinmarkerne og naturen går nærmest i et med hinanden i den idylliske dal, hvor den frugtbare vulkanske jord også fremavler appelsin, citron, cherrytomater, oliven og andre grøntsager.
Seneste skud på stammen er vinen Animardente Etna Rosso Doc, som kommer fra Contrada Santo Spirito di Passopisciaros 14 hektar 700 meter oppe på vulkanen Etnas berømte skråninger.