GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2019
GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"96 points. The Alberelli di Giodo 2019 Sicilia Nerello Mascalese is a wine true to its volcanic roots ... This is another super star bottle from winemaker Carlo Ferrini." - Robert Parker
”96 points. Wow! The personality and character of this pure Nerello Mascalese leaves you breathless for complexity and sensorial depth ... The best Giodo Alberelli ever produced.” – WInesCritic.com
Siciliens Pinot Noir.... den hidtil bedste fra 100 point-winemakeren?
Glem Barolo og Grand Cru Bourgogne! Carlo Ferrinis himmelstræbende og ultra-mineralske Etna-rødvin er rekordlækker i den nye årgang 2019, der i Wine Enthusiast hyles som historiens største på Sicilien.
Alberelli di GIODO bonner maks. ud alle parametre for Grand Cru-kvalitet... Et ”nano-terroir” på bare 1 hektar med 80 år gamle buskvine. Vulkansk jordbund næsten 1000 meter over havet - hvor modedruen Nerello Mascalese opnår en mageløs mineralitet, koncentration og elegance.
Fan af Bourgogne, Barolo eller Brunello? Albarelli di GIODO er ren verdensklasse og vil bjergtage dig fra første slurk!
Smagenote
Vinen funkler elegant bourgognerød ved ophældningen... Vulkansk mineralitet og røgede aromaer ulmer i glasset, og snart forkæles næsen med herligste duft af jordbær, tranebær, kirsebær, urter og ristede kaffebønner... Alberelli d Giodo flyder som silke hen over tungen, hvor den rødfrugtede vulkanvin slår mineralske smæk med halen... Krudt, våd skovbund og aske blander sig med krydrede strejf af kaffe, lakrids og vanilje fra fadlagringen. Elegante tanniner i eftersmagen Nice enough Nerello, Carlo! Drik nu, elller gem+15 år fra høståret.
Anmeldelser af GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2019
96/100 Robert Parker
"The Alberelli di Giodo 2019 Sicilia Nerello Mascalese is a wine true to its volcanic roots. This elegant grape variety reveals a tight embroidery of aromas with wild rose, sour cherry, white pepper and campfire ash. The tannins are polished and long, and this deftly made Nerello Mascalese is endowed with plenty of natural freshness and tart berry flavors that drive a long, nuanced finish. This is another super star bottle from winemaker Carlo Ferrini."
96/100 WinesCritic.com
“Wow! The personality and character of this pure Nerello Mascalese leaves you breathless for complexity and sensorial depth. The hints of hot stone blend perfectly with notes of black tea, gunpowder, bergamot, pomegranate, burnt wheat and licorice. The authoritarian secondary scene alternates wet red flowers and Mediterranean shades of oregano and marjoram. Medium body, round tannins with very fine grain and a savory finish that gives emotions with every sip. The best Giodo Alberelli ever produced. “
95/100 James Suckling
”Dark cherries and dried flowers with pumice and spices on the nose. Medium to full body with tight, firm tannins. Racy, with wonderful depth. From old vines with an average age of 70 years. Drinkable now, but will be great in a few years”
95/100 Doctor Wine
95/100 Houlberg
"Duftmæssigt er der godt med kirsebær, sure, søde og modne kirsebær, kirsebærsten, blommer og ribs, blomster, rosenblade, violer, læder, sød tobak, jernbanesveller og tjære, rå champignon samt nogle grønne og urtede noter. Den virker også både tør og mineralsk med en vis landlighed. I munden minder vinen utroligt meget om 2016’eren … godt med syrlig frugt, hvor der både er bitter grape, ribs, hindbær, umodne kirsebær og tranebær samt fint, let og legende udtryk. Dermed bliver det ingenlunde en fed vin, men er snarere slank, rank og direkte med denne balsamiske, mineralske og tjærefyldte side. Tanninerne er igen vildt tørre, så det giver en fabelagtig spændstig og samtidig harmonisk vin med denne bitre og syrlige kant. Det er en vin, der kræver tålmodighed, tid og fordybelse. Tænker også, at den nok skulle have være gemt nogle år i kælderen. 95 point. Forhandles af Supervin, hvor prisen er 699,95 kr., mens du ved køb af 6 flasker kan købe vinen til 429,95 kr."
Nyd den til andebryst, grillet kylling, lyst kød, fuglevildt og lette pastaretter. Nyd vinen ved 15-17°C
Alberelli di Giodo er fremstillet på 100% Nerello Mascalese fra en kølig, nordvendt enkeltmark med 80 år gamle ”buskvine”. Vi taler præ-phylloxera stokke, for vinlusen trives ikke i vulkansk sand 950 meter over havet. Mosten gærer på ståltank med 20 dages udblødning af drueskallerne. Vinen modner herefter 12 mdr. på 500-700 liters egetræsfade.
Om GIODO
”Dette er min drøm.”, fortæller Carlo Ferrini om sit GIODO-projekt. Efter en forrygende karriere som konsulent bag adskillige 100-point vine købte Carlo Ferrini i 2002 sin egen mikroskopiske vinmark. På disse 2,8 hektar (som m GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2019 med tiden er øget til 6) plantede han 15 forskellige Sangiovese-kloner og døbte hele herligheden GIODO - som hyldest til forældrene GIOvanna og DOnatello. Fra dette magiske terroir har Ferrini, med ubarmhjertig drueselektion som katalysator, frembragt vine i absolut verdensklasse siden 2009. En streng ”grøn høst” eliminerer ca. 40% af alle druer, så resten kan modne til perfektion. Toscana IGT er fremstillet i blid og frugtcharmerende stil med kortvarig skindkontakt samt 12 måneders modning på 500 og 1200 liters egetræsfade. Brunello’en - der flere gange har høstet 100 point - er en langt mere ekstraktrig vin grundet længere skindkontakt og hele 2 1/2 års fadlagring på 500 og 700 liter fransk tonneaux. I 2016 indtog GIODO vulkanen Etnas vulkanske skråninger med et mineralsk festfyrværkeri af en Nerello Mascalese. ”ÅRETS BEDSTE DEBUTVIN” i hele Italien – og Siciliens svar på rød Grand Cru Bourgogne…
Passer godt til