GIODO La Quinta Toscana IGT 2020
GIODO La Quinta Toscana IGT 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”94-97 point. Vitterligt en vin, man bare vil nyde selv og ikke dele" - Houlberg
"95 points. Lots of earth, meat and spice with cherries and spices" - James Suckling
"94 point. GIODO er en vin, som rangerer højt på skalaen" - Mad & Monopolet
"94 point. En meget betagende oplevelse. Det her er super lækkert!" - WineWherever
"92 points. Shows the power you can expect...” – Robert Parker
Nok er 2020 lidt af en toscansk powerårgang, men Carlo Ferrinis GIODO-vine garanterer altid unik finesse...
Siden Carlo Ferrini for snart 20 år siden blev blæst bagover af en ung Château Margaux 1990, har han været besat af at frembringe rødvine med samme svævende elegance. Og det kan smages!
Sangiovese indhyllet i fransk elegance? Ja, man kunne næsten tage fejl af herkomsten… Men den Sangioveses klassiske urtenæse lader sig heldigvis ikke fornægte!
Italiens stjernewinemaker nr. 1, Carlo Ferrini, har adskillige 100-point vine på CV’et. GIODO er Ferrinis helt eget projekt, hans hjertebarn, hvor han har plantet en række udvalgte Sangiovese-kloner på en lillebitte mark i det centrale Montalcino. Herfra høster han druerne til sine IGT-vine og sin legendariske Brunello.
Som at sætte tænderne i et modent Morello-kirsebær. Saftigt, friskt – og en lille smule syndigt. Bare et helt fantastisk glas!
Smagenote
I glasset præsenterer GIODO La Quinta 2020 sig fristende mørk kirsebærrød.... Næsen går direkte til sagen med ung charmefrugt, der vil frem i verden! Friske violer, tranebær, vilde hindbær samt røde og sorte kirsebær vælter op fra glasset, mens de pikante middelhavsurter, lakrids, kaffe, tobak, læder og skovbund føjer lækker dybde og kompleksitet til duftoplevelsen. På tungen smooth og koncentreret med en gavmild mængde saftighed og en forrygende elegance. Den lange finish bygger på med kompleksitet, dybde og madvenlige tanniner, som vil gøre de fleste Brunello-vine misundelige... Toplækker Sangiovese! Drik nu eller gem +10 fra høståret.
Anmeldelser af GIODO La Quinta Toscana IGT 2020
94-97/100 - Houlberg
"6 Thumbs Up. Duftmæssigt er det sgu en rank knytnæve lige i sylten, masser af kirsebær, kirsebærsauce og jordbær, virkelig afstemt og balanceret med et lille og fint integreret fadpræg. Der er lidt mentol, læder, en smule skovbund, moden dekadence, våde fade, chokolade, vanilje samt en blækagtig sødme. Det dufter vildt godt.Men det smager endda faktisk endnu bedre ... rundt, cremet, blødt og alligevel med en tør syre, lidt sødme og smukkeste balance. Det er samtidig en let og svævende vin, frisk med masser af saftig, let syrlig frugt, der virkelig koncentreres inde i munden. Som med alt godt vin på Sangiovese er der også tydelige tanniner, men de er faktisk pænt frugtrige og virker ikke tørre eller anmassende på nogen måder, selvom munden efterlades lidt tør. Mums, sådan skal det være ... vitterlig en vin, man bare vil nyde selv og ikke dele. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 429,95)
95/100 James Suckling
"Lots of earth, meat and spice with cherries and spices. Bark and mushrooms, too. Medium-to full-bodied, deep and dense, but not heavy, with lots of forest fruit at the end. Rather unique. Sangiovese made first in stainless and then in half amphora and half wood for 12 months."
94/100 Mad & Monopolet
"Sangiovese kan virkelig noget, når det er lavet korrekt - det kan faktisk være noget af det bedste, der findes. GIODO er en vin, som rangerer højt på skalaen. I næsen har den duft af modne mørke kirsebær, vilde jordbær, skovbund, svampe, læder, eg, mørk chokolade og vanilje. I munden er den tør og har et godt syrebid kombineret med en lækker smooth frugtsødme og helt blide tanniner. Den er, hvad man kalder en elegant vin med masser af kraft, som står knivskarpt til en omgang cremet risotto eller en god saftig bøf!" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 429,95)
94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Elegant Sangiovese der er let på tå. Aromatisk og kompleks duft der springer ud af glasset. I munden har den en indtagende spændstighed, og de syrlige røde bærnoter er rigtig godt i spil. Tanninnerne er fine, glatte og helt integrerede og syren holder vinen rank og meget imødekommende. Specielt balancen mellem det komplekse og de friske elemennter, gør vinen meget let drikkelig og til en meget betagende oplevelse. Det her er super lækkert!" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 429,95)
92/100 Robert Parker
”The Giodo 2020 La Quinta is all Sangiovese (with fruit from younger vines) from a vintage that will be remembered for sunshine and heat. This wine shows the power you can expect with bold fruit tones of candied cherry and baked raspberry. The primary intensity of the wine is bold and decisive, making this wine a great choice for a cheesy food favorite, whether that be lasagna or baked brie. The finish is smooth and tight. This is a 10,000-bottle release.”
Anbefales til grillet oksekød, indmad, vildt, lam, italienske specialiteter, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
2020 Toscana IGT er fremstillet af 100% Sangiovese fra Giodo-marken i det centrale Montalcino. Marken skråner 10% mod sydøst, og har en jordbund af porøs og fossilholdig kalksten. Druerne dyrkes økologisk, og vinen fremstilles med skånsom ”hands off” winemaking – dvs. ingen tilsætning af gær og en kort macerationstid, uden ”pump-overs”. Modnet 12 måneder på franske egetræsfade, samt 12 måneder på flaske.
Om GIODO
”Dette er min drøm.”, fortæller topønologen Carlo Ferrini om sit Giodo-projekt. Fra en lillebitte mark i det centrale Montalcino fremstiller Carlo to gigantiske Sangiovese-vine, hhv. Giodo Toscana Rosso IGT og Giodo Brunello di Montalcino. Vinene har opnået hhv. 97 og 100 pts. hos James Suckling.
Wine Spectator kalder Carlo Ferrini for ”one of Tuscany’s great winemakers”. Og det er vel ikke for meget sagt, når man bl.a. har skaffet 100 ”perfekte” Parker pts. til Casanova di Neri? Sideløbende med sin karriere som konsulterende ønolog købte Carlo Ferrini i 2002 sit eget stykke land, hvor han på lidt over 2 ha plantede 15 forskellige Sangiovese-kloner.
Marken blev døbt Giodo, en sammentrækning af Giovanna og Donatello (Carlos forældre). Fra dette kølige, solbeskinnede terroir har Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator frembragt vine i verdensklasse - fra første årgang (2009) og frem til i dag. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resterende 60% kan modne til perfektion. Første høstrunde helliges Brunello’en, mens de resterende druer for lov at hænge en uges tid ekstra, inden de høstes til Toscana IGT.