Fontalpino Chianti Classico 2019 ØKO
Fontalpino Chianti Classico 2019 ØKO
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"95 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart
”93 point. Perfect. Yes, Gioia Cresti is a very good winemaker” – Michael Godel
"93 point. Perfekt til en klassisk risotto eller en god pastaret." - Mad & Monopolet
Tre topmarker. En topårgang. Og et hav af flotte ratings... så kender vi den igen!
DK’s bedste Chianti-køb, økologiske Fontalpino Chianti Classico, er retur med ekstra bravur i 2019 – af anmelderne hyldet som den bedste årgang siden 2010.
Fontalpinos saftlækre Sangiovese er essensen af Chianti Classico. Hemmeligheden er en trio af topterroirs i berømte Catelnuova Berardenga og en duo af Italiens bedste vinmagere i kælderen.
Her får winemaker Gioia Cresti nemlig hjælp af sin ægtemand, legenden Carlo Ferrini, der er som ”Italiens Bedste Winemaker” har utallige 100 point-vine på samvittigheden.
Derfor forstår man vinens succes, der årgang efter årgang bliver flået væk. Vi siger ”grazie mille” til Gioia og Carlo Ferrini for at kunne tilbyde top-Chianti til så kundevenlige priser.
Smagenote
Ved ophældningen funklende mørk kirserbærfarvet med fine violette nuancer... Med næsen i glasset henføres du øjeblikeligt til det fortryllende Toscana… Vilde hindbær, røde kirsebær, viol, tranebær og sort blomme, der på elegant vis tilføres orangeskal, rosmarin, timian samt kaffenoter fra fadlagringen. I munden folder vinen sig silkeblødt ud med en saftig frugtcharme, der klinger af med Sangioveses klassiske urtekrydderi og et perfekt afstemt tanninbid. Mums! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Fontalpino Chianti Classico 2019
93 point – Michael Godel
“A wonderful harvest for us and for the farm” tells Gioia Cresti. In terms of UGA this is Castelnuovo and as a broad expression this Annata is a micro-version captured in bottle, of wide open space and air. There are three vineyard locations, 10 hectares in Castelnuovo near to the winery, seven in Dofana (Vagliagli) and three in Montaperti. So fresh, 20 (normal) days on skins and the sweetest tannins available, even for a Carpineta Annata. Linear and long, elastically fleshy and just well, perfect. Yes, Gioia Cresti is a very good winemaker.”
93 point - Mad & Monopolet
"Fontalpino producerer klassisk Chianti på 100 % Sangiovese til meget fornuftige penge. Det er helt enkelt en rigtig “crowd pleaser”, det her, hvor alle kan være med. I næsen har den masser af mørke kirsebær, brombær, syltet blomme, balsamico og et hint af røg. I munden er der masser af ungdommelig frugtfylde, blide tanniner og et godt syrebid. Den står helt perfekt til en klassisk risotto eller en god pastaret." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 159,95)
92 point - James Suckling
”A Chianti Classico with cherry and light burnt-orange character. It’s medium-bodied with light tannins and a fresh finish. From organically grown grapes.”
92 point - GardiniNotes.com
92 point - Falstaff
”Bright, intense ruby colour. Initial aromas of goji berry and pomegranate, with smoky notes in the background. On the palate it is polished, with plenty of fine-grained tannins and delicate raspberry fruit.”
92 point - WinesCritic.com
“Lemon blossom, lime juice and green bergamot give quality to the sensory matrix that blends admirably with hints of sliced lime to the nuances of cherries and un-ripe strawberries. Full bodied, fine grais rounded tannins and a finale of medium complexity and remarkable drinkability. Well made.”
90 point – Tasted
“Medium deep ruby red colour. Rather open and generous nose offering jammed plum, cherry, dried herbs and mild oak. Medium bodied palate, youthful but rounded with ripe tannin, generous red berry flavours with a mild spiciness, balanced with good length.”
90 point – Best Italian Wines Annuario
3 røde glas – Gambero Rosso
Den saftige Chianti kan nemt nydes som hyggeglas, men er også fremragende sammen med skinke, rødt oksekød, italienske specialiteter, fuglevildt, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese fra terroirene Petroio, Cerreto og Montegiachi – tre af Fontalpinos økologiske topmarker i Castelnuovo Berardenga. Markernes nordøstlige orientering og jordbunden med tuff, jern og sand er forklaringen på vinens kølige, mineralsk elegance. Vinen gærer med 15 dages skindkontakt og modner herefter 12 måneder på mellemstore franske tonneaux-fade før frigivelse til salg.
Om Carpineta Fontalpino
I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder vi Carpineta Fontalpino. Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen og terroiret præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer. Samtidig lader vinmager Gioia Cresti druemosten spontangære (med naturligt forekommende gærstammer), da hun derved fremmer Castelnuova Berardenga-områdets særlige karaktertræk i sine vine. Alle Chianti-vine modner på mellemstore franske egetræsfade, og populært sagt placerer vinstilen sig mellem det traditionelle og det moderne. Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Udover de flot anmeldte Chianti’er fremstiller Fontalpino bl.a. den barriquemodnede ”supertoscaner” Do Ut Des, der i 2013 årgangen er lavet på lige dele Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese. Seneste skud på stammen er den spændende boblevin, Boulé: 90% Sangiovese og 10% Merlot, forkælet som en kostbar Champagne med hele 2 års flaskemodning på gærresterne!