Domaine Vincent & Francois Jouard Chassagne-Montrachet Rouge 2019
Domaine Vincent & Francois Jouard Chassagne-Montrachet Rouge 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Du kender garanteret de verdensberømte hvidvine fra Chassagne-Montrachet, men bourgogne-nørder ved, at der er fremragende Pinot Noir-value at hente i denne del af Bourgogne.
Poul Jouard og hans bedstefar har begået den genistreg at plante Pinot Noir-stokke i den hvidvinsdominerede appellation. Nu er stokkene efterhånden blevet mere end 50 år gamle og de yder derfor kun få, men exceptionelt smagsintense druer i en ”superb” ratet årgang.
Prøv en enestående Chassagne-Pinot spækket med saftig kirsebærfrugt, delikate fadkrydderier og ren drikkeglæde.
Smagenote
Smuk dyb farve med ungdommelige strejf af lilla i kanten. Super charmerende næse med saftige kirsebær, vilde skovjordbær, hindbær og et floralt strejf af violer. Den komplekse bouquet suppleres yderligere af cedertræ, muskat og mokka. I munden er vinen fyldig, men samtidig super-elegant med bløde tanniner og mineralsk friskhed. I den lange, frugtrige og komplekse finish kan man ikke undgå at tænke på, hvorfor der ikke er flere som planter Pinot Noir i Chassagne!
Anmeldelser af Domaine Vincent & Francois Jouard Chassagne-Montrachet Rouge
92+/100 Falstaff (årg. 2018)
"Sour cherry, moist lime and "sweet" new wood, powerful and slightly oily in the mouth, almost massive, with a large amount of sandy tannins as a filling on this creamy body, ripe, sustaining acidity, a present, dry lime minerality dominates the finish. Future!"
Vinen kan nydes som aperitif eller parres med kraftige grillede retter med f.eks. lammeryg, Sunday Roast eller et godt gammmeldaws hvidløgslam. Går også godt med vildtfjerkræ og svinekød. Drik nu eller gem 10-13 år fra høståret. Servér ved 14-16°C.
Pinot Noirdruerne til denne vin kommer fra en jordbund fyldt med ler og kalksten. Druerne håndhøstes og fragtes til vineriet hvor mosten presses nænsomt ud af druerne. Vinen gæres forsigtigt og efter endt gæring bliver vinen flyttet på nye franske egetræsfade hvoraf 40-50% er nye. Der ligger vinen og udvikler kompleksitet og karakter i op til 12-15 måneder, hvorefter vinen flaskes.
Domaine Vincent & Francois Jouard
Opulent frugtrigdom og fortryllende mineralitet!
Det er absolut intet tilfælde, at brødrene Jouard fra Chassagne-Montrachet lægger navn til nogle af de vildeste value-for-money-vine i hele Côte de Beaune.
Familiens historie som vindyrkere i området strækker sig helt tilbage tildet tidlige 1800-tal, men i dag producerer Vincent & Francois kun forsvindende få gudedråber fra domænets 11 hektar.
Det kvalitetsfanatiske team sælger hovedparten af hvert års druehøst fra til andre producenter, der står i kø med pengepungen fremme! Kun de bedste parceller med over 50 år gamle vinstokke bruges til familiens egne vine, der helt ekstraordinært ALLE bærer Vieilles Vignes-prædikatet på deres labels.
Internt er opgaverne er klart fordelt. Vincent passer og plejer de mimrende gamle vinstokke, der hovedsageligt er beplantet i perioden 1930-1960 - og dermed hører til blandt de ældste i hele Chassagne! Pløjning mellem rækkerne og andre bæredygtige prakssiser holder jordbunden sund og helt fri for kemi, så de enkelte terroirs på naturlig og uspoleret kommer til udtryk i de færdige vine.
Efter den manuelle høst tager Francois Jouard sig kærligt af domænets druer. Hovedfokus er lægges på de store fadlagrede Chardonnay-hvidvine, men der suppleres med en ligeledes anmelderrost nicheproduktion på 5% rød Chassagne-Montrachet. Vinene modner mellem 11 og 16 mdr. på 228 liter burgundiske egetræsfade fra topproducenter som Chassin, Gillet og Billon. Heraf 1/3 helt nye fade. Samlet produktion kun 250 kasser.
Er du heldig at få en af disse sjældenheder i glasset, kan du vide dig sikker på to ting. Fantastisk kvalitet. Og helt fantastisk value!