Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2013
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2013
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94 point. Stor Bourgogne til små penge." (vurderet v/ 299,95) - Mad & Monopolet
Denne vanvidspris ser du normalt kun nederst i Bourgognes kvalitetspyramide. Men her taler vi altså moden, topratet Premier Cru... Så vær HURTIG!
Louis Lequin i Santenay var i over 500 år blandt Bourgognes bedst bevarende hemmeligheder, indtil domænets aktuelle årgang bragede ind på verdensscenen med op til 97 point i anerkendte Revue du Vin de France…
”A range of wines with a very good price/pleasure ratio”
Nu bliver "meget god value" VILDERE. Vi har indkøbt den mest jordbærlækre, silkefine og skovbundskomplekse skatkammervin med volumenrabat - og sender den unikke besparelse direkte over i dine hænder...
Den lille 1er Cru-enkeltmark "Le Passe Temps" (tidsfordriv) ligger i udkanten af Santenay. Marken har fået sit pudsige navn, fordi det var her i skellet mellem mark og husly, at høstarbejderne plejede at hænge ud og se tiden an, når vejret tegnede usikkert.
I denne årgang 2013 har Lequin lige givet den et ekstra touch af ny eg, hvilket bidrager til den let krydrede smagskompleksitet.
Smagenote
Burgundisk kirsebærfarve i glasset med modne strejf af tegl. Forrygende kompleks bouquet, der skydes i gang af hindbær og solmodne kirsebær samt et floralt strejf af røde blomster. Lidt efter lidt titter de luksuriøse noter af trøfler, læder og tørret kød også frem. I munden lander vinen med sin silkeblød Pinot-frugt, der i dén grad har modnet med ynde. Lang nuanceret finish, der byder på noter af ristet kaffe og gådefuld mineralitet. Fremragende bourgogne-oplevelse, der kombinerer frisk ung frugtcharme med modenhed og kompleksitet! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru Le Passe-Temps 2013
94/100 Mad & Monopolet
"Domaine Louis Lequin laver lette elegante vine, som er komplekse og raffinerede. Denne er fyldt med små nuancer i næsen og byder på duft af hindbær, svampe, umami, vanilje, tranebær og mørk chokolade. I munden er den helt blid og meget velafbalanceret. Smagen har blide velintegrerede tanniner, en let sødme og lækker stram syre. Stor Bourgogne til små penge." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 299,95)
92/100 Flaskehalsen
91/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Ribs, friske laurbærblade, stødt kanel, en frisk syre, fine moderate tanniner og en let og delikat frugt. Fuldmoden og meget kølig i udtrykket. En vin for dem, der ikke er på jagt efter en frugtbombe, men interesserer sig mere for detaljen."
91/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Fuldt drikkemoden og klassisk bourgogne-næse. Oser af kirsebær, begyndende toner af underskov, et lille viff af fadkrydring, kola-nødder og lidt oliven på toppen. Slank, elegant og velstruktureret i munden, hvor man også finder strejf af blå blommesten, der flankeres af en gang opstrammende tanniner. Glimrende. 91 Spottet hos blandt andet Supervin til cirka 200 kr."
91/100 Houlberg
"Vi fortsætter i det høje gear ... sikke dejlig, stringent, krisp, clean, æterisk, let, lys og klar aroma. Det er ribs, hindbær, rabarber, lyse kirsebær, mirabeller, laurbærblade samt læder. Vinen har nærmest noget støvet over sig og den grønne burgundiske note. Den har denne friske, livlige og levende nerve præcis som 2012'eren, slutterlig med lidt fadagtig træsødme. Den smager også godt ... måske endda en kende mere syrlig end netop 2012'eren. Der er let syrlig og bitter frugt, syrlige kirsebær, ribs og tranebær, lemon- og citronagtig syre, som får tæerne til at vibrere. Det er vildt grønt, urtet, syrligt ... streng, uforsonlig, stram samt småvild ... skriger nærmest på mad. Tanninerne er lige så vilde og ubarmhjertige, sætter sig på tænder og på gummer, men det gør vinen rigtigt godt. 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 329,95 kr., men kan fås til 199,95 kr. ved køb af 6 flasker."
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra 1. Cru-marken “Le Passe Temps”, der ligger lige i udkanten af landsbyen Santenay.
I vineriet anvendes et komplekst mix af afstilkede druer og hele drueklaser. Efter 10 dages farve- og frugtfremmende koldmaceration spontangærer vinen i 15 dage. Der gæres ved relativ høj temperatur, da Lequin-familien ønsker at udtrække ekstra intensitet og struktur fra drueskindet. Afslutningvis modner vinen 10-12 måneder på 228 liters Allierfade, heraf 30% helt nye.
Om Domaine Louis Lequin
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.