Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2012
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2012
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93-94 point. Hold nu op, hvor det smager godt ..." - Houlberg
Louis Lequins måske mest gemmeværdige 1. Cru kommer fra den lille enkeltmark “Le Passe Temps”, der ligger lige i udkanten af landsbyen Santenay.
Marken har fået sit pudsige navn (”tidsfordriv”), fordi det var her i skellet mellem mark og husly, at høstarbejderne plejede at hænge ud og se tiden an, når vejret tegnede usikkert.
I glasset venter et sikkert Pinot Noir-hit med frugtpower og silkeblød tannin nok til mange år på langs.
Men hvorfor dog vente… når vinen allerede nu byder sig til byder med masser af velsmag og moden bourgognekarakter!
Smagenote
Elegant burgundisk kirsebærfarve med modne strejf af tegl. Næsen byder på tørrede røde blomster, hindbær og fuldmodne kirsebær, som efter år på fad og flaske får forrygende selskab af trøfler, læder og tørret kød samt lidt kaffe og ristet eg fra fadet. I munden silkeblød. Frugten er modnet med kompleks ynde uden dog at give køl på ungdommens Pinot-charme… Fremragende bourgogneoplvelse! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru Le Passe-Temps 2012
93-94/100 Houlberg
"5,5 Thumps Up. Dejlig æterisk, let og lys aroma, syrlig lys frugt, ribs, hindbær, rabarber, kirsebær, knuste rosenblade, garvet læder, grønne blade, masser af træ, vanilje, lakrids og en voldsom lækker syrlighed. Der er en virkelig frisk, livlig og levende nerve i vinen. Og hold nu op, hvor det smager godt ... lys, moden og let syrlig frugt, syrlige kirsebær, ribs, hindbær, dejlig sitrende syre, lidt grøn, blid og blød med mineralske elementer. Denne lethed, rene frugt, syrlighed og nerve er ganske enestående, så igen bliver det 5,5 store houlbergske fingre med stor pil op."
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremde oste. Servér ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra 1. Cru-marken “Le Passe Temps”, der ligger lige i udkanten af landsbyen Santenay.
I vineriet anvendes et komplekst mix af afstilkede druer og hele drueklaser. Efter 10 dages farve- og frugtfremmende koldmaceration spontangærer vinen i 15 dage. Der gæres ved relativ høj temperatur, da Lequin-familien ønsker at udtrække ekstra intensitet og struktur fra drueskindet. Afslutningvis modner vinen 10-12 måneder på 228 liters Allierfade, heraf 20% helt nye.
Om Domaine Louis Lequin
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.