Domaine Louis Lequin et Fils Pommard Les Noizons 2018
Domaine Louis Lequin et Fils Pommard Les Noizons 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“94 points – Outstanding Vintage - Côte de Beaune 2019” – Robert Parkers årgangstabel
Perfekt kældermodnet enkeltmarks-Pommard fra den store 2018-årgang, der bød på en stor overraskelse. Årgang 2018 var nemlig et af de sjældne år, hvor vinene fra Pommard og Côte de Beaune ifølge Robert Parker var en tak bedre end de dyre naboer fra Côte de Nuits.
Kvalitetsniveauet bliver kun større ved at druerne til denne vin hentes fra ”Les Noizons”-marken, der ligger side om side med 1er Cru vinstokke, som anvendes til de sjældne og særdeles kostbare Hospice de Beaune-vine.
Hos Louis Lequin er stilen klart lagt an på finesse og kompleksitet frem for power. Det smages tydeligt i denne Pommard, der er beriges med 10 måneders modning på små fad, hvoraf 20 % er helt nye. Ikke for meget, ikke for lidt, men den helt perfekt mængde fadlagring til at det formidable terroir bevarer hovedrollen!
Med mere end 6 års modning i kælder og flaske fremstår vinen perfekt lige nu med dybe noter af læder og skovbund. Den fine røde bærfrugt er stadig vibrerende frisk og balancerer flot de fadkomplekse noter.
Smagenote
Louis Lequins enkeltmarks-Pommard fremfører en smuk elegant kirsebærrød farve i glasset… Skøn Pommard-næse, der både har stor frugtcharme og dyb kælderkompleksitet…. Visne violer, orangeskal, røde blommer, hindbær, kirsch og mørke skovbær suppleres flot af cedertræ, chokolade, brændt jord, lakrids og lidt vanilje… Vinen lægger sig næsten svævende smooth på tungen, hvor den sitrende saftighed indgår i perfekt samspil med Pommard-terroirets animalske rusticitet samt søde krydderstrejf fra lagringen på små fade. Med lidt over 6 års kældermodning er tanninerne silkefine og gør drikkeoplevelsen særdeles behagelig. Flot, lang finish med delikate strejf af peber og lakrids. ger stikket hjem i den harmoniske finish. Elegant enkeltmarks-Pommard fra succesårgangen 2018... Drik nu, eller gem 10-12 år fra høståret.
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremde oste. Servér ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, der høstes fra gamle vinstokke på enkeltmarken ”Les Noizons”, der ligger fornemt placeret i den kendte Pommard-appellation, hvor den grænser op til 1er Cru hospice de Beane-marker. I vineriet anvendes et komplekst mix af afstilkede druer og hele drueklaser. Efter 7 dages farve- og frugtfremmende koldmaceration gærer vinen i 14 dage. Der gæres ved relativ høj temperatur, da Lequin-familien ønsker at udtrække ekstra intensitet og struktur fra drueskindet. Vinen modner herefter 10 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 20% helt nye.
Om Louis Lequin
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.