Domaine de la Madone Beaujolais-Villages Jean Baptiste Bererd BIO 2018
Domaine de la Madone Beaujolais-Villages Jean Baptiste Bererd BIO 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”93 points. A complete and complex wine that wafts from the glass with aromas of cherries, raspberries, candied peel and subtle spices. On the palate, it's medium to full-bodied, layered and multidimensional, with a rich but lively core of fruit, fine-grained tannins and a mouthwatering, saline finish." - Robert Parker
Når Beaujolais-Villages er større end Beaujolais Cru.. Brødrene Bererds økologiske flagskib er 2018-årgangens højst ratede Beaujolais-Villages hos Parker.
Vi taler forrygende frugtpower fra over 50 år gamle Gamay-planter på sydvendte skråninger. Det koncentrerede høstudbytte er nede på essenslignende 25 hektoliter pr. hektar.
Afstemt brug af delvist nye egetræsfade og hele 18 måneders fadmodning giver tekstur, kompleksitet og gemmepotentiale, som overgår 90% af al Beaujolais Cru.
Til under 200 kr. flasken er dette et af Frankrigs absolut bedste rødvinskøb. Punktum.
Smagenote
Mørk kirsebærrød med et violet skær. Næsen er koncentreret og kompleks med imponerende duft af viol, hindbæressens, peber og sorte kirsebær, der går fornemt i spænd med en animalsk lædernote og fadkrydrede hints af røg og kaffe. I munden fløjlsblød og intens med spandevis af parfumerende røde og mørke bær, som i den gastronomisk mundrensende finish slutter med pebrede nuancer samt elegant krydderi og tannin fra fadet. Ganske enkelt imponerende. Drik nu, eller gem 5-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Beaujolais-Villages Jean Baptiste Bererd 2018
93/100 Robert Parker
”.. a complete and incipiently complex wine that wafts from the glass with aromas of cherries, raspberries, candied peel and subtle spices. On the palate, it's medium to full-bodied, layered and multidimensional, with a rich but lively core of fruit, fine-grained tannins and a mouthwatering, saline finish. “
Nyd den til fransk charcuteri, fjerkræ, lyst kød, fyldige salater, grønsagsretter og diverse oste. Servér ved 15-17°C
Jean Baptiste Bererd 2018 er fremstillet på 100% Gamay, som familien Bererd håndhøster fra over 50 år gamle vinstokke på sydvendte granitmarker nær Cote de Brouilly. Selektionen er så kompromisløs, at høstudbyttet når ned på ekstreme 25 hl/ha.
100% afstilkning af drueklaserne (uden knusning) samt gæring med lang skindkontakt giver en seriøs rødvin med struktur og karakter langt ud over normal Beaujolais.
65% af vinen modner frugtbevarende på ståltank, mens de resterende 35% tilføres krydret kompleksitet ved lagring på burgundiske egetræsfade, heraf 50% helt nye. Den 18 mdr. lange modning sker i kontakt med de fine gærrester, som fuldender flagskibet med unik mineralitet og ekstra cremet tekstur.
Domaine de la Madone er beliggende i landsbyen Le Perreon, som nyder en terroirmæssig ideel beliggenhed lige syd for Cru-klassificerede Cote de Brouilly.
Her drives vingården af brødrene Bruno og Olivier Bererd, der overtog styringen fra deres far Jean Marie i 1980. Familiens historie som vinbønder i Le Perréon går helt tilbage til 1500-tallet, hvor familen byggede det nu ældste hus i landsbyen.
Domaine de la Madone har aftappet vine i eget navn siden 1960’erne, hvor familien ejede 12 hektarer. I løbet af de seneste 25 år er vingården gradvist udvidet til at omfatte 28 hektarer og en årlig produktion på ca. 160.000 flasker.
Familiens vinmarker, som ligger nær landsbyerne Le Perréon og Vaux en Beaujolais, består af 90 små jordlodder med varierende orientering og højde (spændende fra 300 til 500 meter). Gamay er plantet på sydvendte marker, mens vi på de køligere nordvendte marker finder vi en smule Chardonnay. En del af vingården (2,5 hektar) er nu økologisk certificeret.
Jordbunden er områdets klassiske lyserøde granit, og familien værner bevidst om sine gamle vinstokke. Stokkenes gennemsnitsalder er pt. ca. 40 år, men nogle er over 100 år gamle!
De lavtydende stokke yder druer i en høj kvalitet, som optimeres yderlige ved grøn høst. Samtidig fremmer Bererd-brødrene druemodningen ved at øge arealet af løvvæggen og dermed fotosyntesen.
I vinkælderen er kvaliteten forbedret gennem investeringer i bl.a. temperaturstyrede gæringstanke og en skånsom pneumatisk druepresse.
Både i vinmarken og i kælderen har familien Bererd altid benyttet sig af Bourgogne som kvalitetsmodellen, og deri ligger forklaringen på vinenes flotte anmeldelser og tårnhøje niveau.