Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2016
Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"96 point. BEDSTE HVIDVINE UNDER 500,- Ekstraordinær Meursault med lidt alder ... Der er en imponerende kompleksitet mellem den rene (og stadig friske) Chardonnay, de aldersprægede noter med noget sødme og nøddeagtigt og fadlagringens krydrede og cremede tilføjelser." - Flaskehalsen
"96 point. Ultraklassisk Meursault der har fået nok flaskemodning til at åbne op for alt hvad den har at byde på ... Virkelig flot balance og en vin med stor kompleksitet. Svært ikke at blive betaget af!" - WineWherever
"96 point. Det er den brede motorvej, for denne Meursault fylder og larmer fra start til slut, men jeg elsker det ...Der er sgu svært ikke at blive begejstret" - Houlberg
"95 point. For mange er Meursault noget af det bedste, der findes ... Jeg hopper selv gladeligt med på vognen, og navnlig når det er af denne kaliber, som Domaine Caillot leverer." - Mad & Monopolet
“94 points. A dream wine. Hedonistic and seductive, but very classy…. Leaves the palate clean, and the ultralong finish is pure and sparkling with life. Fantastic” – Wine Spectator (tidl. årg)
Næsten 8 år gammel kældermodnet Meursault fra enkeltmarken Le Limozin. Og i glasset frisk som en vårhare!
Topmarken Le Limozin ligger gunstigt placeret umiddelbart nedenfor Les Genevrières 1er Cru, der af alle regnes for det næstfineste terroir i hele Meursault.
Michel Caillots intense hvide bourgogne kommer fra 35 år gamle Chardonnay-stokke, og pragteksemplaret fadmodner hele 18 måneder med omrøring af de fine gærrester i vinbondens dybe og kolde vinkælder i Meursault…
Michel Caillot laver Meursault i kultklassen. Som nevø af Pierre Morey, der i 20 år var kældermester for Domaine Leflaive, har han lært af fagets mester.
Vinene støvsuges af sommelierer på verdens toprestauranter og anmeldes nærmest aldrig… Ovennævnte toprating fra Wine Spectator er en på papiret forældet undtagelse, der allegevel giver et skarpt fingerpeg om topkvaliteten…
Det siger vist alt om kvaliteten, at "lillebroderen", Michels ”almindelige” Meursault, serveres på New Yorks 3-stjernede Michelin-restaurant, Le Bernardin, hvor kun det bedste er godt nok, og hvor du betaler over 200 kroner - pr. glas!
Smagenote
Le Limozin præsenterer sig elegant gylden i glasset… Næsen drager koncentreret og smukt nuancerede aromaer af jasmin, salt citrus, pære, mandarin, våde kalstensten, safdryppende nektariner, kvæde, smør, hasselnødder, tørret ananas og crème brûlée… I munden er Meursaulten først klassisk smørcremet, inden den danser dirrende frisk og mineralsk på tungen. Det er ganske enkelt Meursault i verdensklasse og en af de mest nuancerede hvide bourgogner, vi længe har haft i glasset. Komplekst fadkrydret, perfekt mundrensende finish, der bare varer ved og ved og ved… Fremragende! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2016
96/100 Flaskehalsen
"BEDSTE HVIDVINE UNDER 500,- | OVERFLOD AF KOMPLEKSITET OG NUANCER: Ekstraordinær Meursault med lidt alder. Nogle gange er de rigtig store hvidvine lidt besværlige at gå til. De kan være så propfulde af spændende nuancer, at det bliver for Der er en imponerende kompleksitet mellem den rene (og stadig friske) Chardonnay, de aldersprægede noter med noget sødme og nøddeagtigt og fadlagringens krydrede og cremede tilføjelser. meget af det gode. Michel Caillot har med denne vidunderlige enkeltmarksvin formået at lave en eksklusiv klassevin, der samtidig er helt nede på jorden og nem at forstå. Le Limozin er en mark i Meursault-området, så vi har altså at gøre med en sjælden vin, der er dyrket med største respekt for de særlige forhold, der gør sig gældende på lige netop denne mark. Det kan mærke og fornemme – og man kan fornøje sig med det, både hvis man er ultranørdet og vil på opdagelse i Meursaults finurligheder, og hvis man som mere utrænet smager vil opleve en hvidvin, der kan noget helt ekstraordinært. Normalpris kr. 949,95, Set til kr. 499,95 | Supervin"
96/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Ultraklassisk Meursault der har fået nok flaskemodning til at åbne op for alt hvad den har at byde på. Grønne æbler, syltede ingefær, smør og ristede græskarkerner. Den har en cremet tekstur, masser af frugt og en syre, der føles intens i munden. Virkelig flot balance og en vin med stor kompleksitet. Svært ikke at blive betaget af! 96P"
96/100 Houlberg
"Sådan for pokker ... fadtung,. fadfed, fadlækker og uimodståelig aroma med både ristede nødder, hasselnødder, Nutella, nougat og som med 2015'eren også skumfidusser i vaniljecreme samt en fed eksotisk frugt med ananas, abrikos, mango, lidt dåsepærer og grillet citron. Det er den brede motorvej, for denne Meursault fylder og larmer fra start til slut, men jeg elsker det. Smagen kan heller ikke holde sig midt på vejen, for den fylder, men det er på den fede måde med rabalder, støj og smørlækker larm, lidt røg, fedme og cremet med en grovsyrlig smag, godt med citroner, en smule syltede citroner og umodne grønne æbler. De giver vinen godt med syrlig bid, rygrad ... faktisk så meget, så både englene klapper deres vinger sammen og det hviner i emaljen på tænder. Der er sgu svært ikke at blive begejstret ... så det gør jeg ... 96 point. Forhandles af Supervin, hvor prisen er 949,95 kr., mens du ved køb af 6 flasker kan købe vinen til 799,95 kr. Vinanmeldelse 6/7"
95/100 Mad & Monopolet
"For mange er Meursault noget af det bedste, der findes, når det kommer til hvidvin. Jeg hopper selv gladeligt med på vognen, og navnlig når det er af denne kaliber, som Domaine Caillot leverer. Duften er klassisk Meursault - skøn duft af grillede citroner, modne gule æbler, fersken, vanilje, smør, bagte nødder og marcipan. I munden er den fyldig, har masser af frugtsødme, som holdes i balance af en knivskarp syre - det er stort, det er lækkert og det er præcis derfor, jeg elsker Bourgogne. 1 fl. 949,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 499,95"
.......
Tidligere årgange:
94/100 Wine Spectator (tidl. årg)
” A dream wine. Hedonistic and seductive, but very classy. Still closed on the nose, hinting only at flowers and honey, but on the palate it explodes with lime, grapefruit, mango, raspberry, pineapple and spice. Leaves the palate clean, and the ultralong finish is pure and sparkling with life. Fantastic”
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C
Vinen er fremstillet på 100 % Chardonnay fra 35 år gamle vinstokke på den ler og kalkstenholdige enkeltmark Le Limozin, som vi finder umiddelbart nedenfor berømte Les Genevrières 1er Cru. Den delikate most af de håndplukkede hele klaser spontangærer med terroirets egen gær. Grundet Caillots ekstra kølige kælder varer gæringen meget længere end normalt, helt ind til april efter høsten. Og da den malokatiske gæring før er afsluttet i løbet af sommeren året efter, så frigives vinen først efter 18 måneder lang modning på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 20% helt nye. Aftappet uden filtrering.
Om Domaine Caillot
”★★★★ Excellent producer” – Robert Parker
Domaine Caillot fra Meursault blev etableret i 1961 af Roger Caillot, far til den nuværende ejer, Michel Caillot. Michel begyndte at arbejde ved sin fars side allerede i slutningen af 1980’erne, inden han midt i 1990’erne overtog det fulde ansvar for vinproduktionen.
I 1999 fik Michel sit første store hædersbevis, da selveste Wine Spectator belønnede hans Meursault La Barre Dessus med 96 point og hans Batard-Montrachet med endnu mere ”umulige” 99 point.
Michel sender ellers ikke sine vine til anmeldelse. Han har heller ingen hjemmeside. Kvaliteten af hans vine, og efterspørgslen på dem, tillader ham at blæse moderne marketing en lang march.
I dag råder Michel over 13 hektar vinstokke – med hovedfokus på hvidvinene fra Meursault samt Puligny-Montrachet, Batard-Montrachet og Santenay.
Alle marker dyrkes økologisk, dog uden certificering. Grøn høst og streng drueselektion bringer høstudbyttet helt ned omkring 25 hektoliter pr. hektar - så kun perfekt modne og smagsintense Chardonnay-druer finder vej til de færdige vine. Spontangæring af hele drueklaser sker med terroirets egen gær.
I vineriet opererer Michel med tre etager, så druer, most og vin med tyngdekraften kan flyttes skånsomt rundt - helt uden brug af pumper. Kalkstenskælderen i Meursault er meget kold! De lave temperaturer trækker gæringen ud og giver en mindre forceret udvikling af langt mere delikate aromaer. Smagen forfines yderligere ved den 2 år lange og kølige kældermodning, der tålmodigt afventer fuldbyrdelsen af den malolaktiske gæring. Vinene holdes længst muligt på de fine gærrester og omstikkes kun én gang før aftapningen. Ingen filtrering.
Resultatet er vidunderligt balancerede hvidvine med cremet tektur, fin mineralitet og nøje afstemt fadkrydderi. Domaine Caillot er en af de bedste adresser i Meursault. Som et kuriosum kan det nævnes, at Michels onkel, Pierre Morey, i 20 år var kældermester for berømte Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet.