Domaine Anita Moulin-à-Vent Trés Vieilles Vignes Les Caves 2022
Domaine Anita Moulin-à-Vent Trés Vieilles Vignes Les Caves 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“96 points. This smells and tastes like the essence of Moulin-a-Vent, with stunning red fruit aromas plus delicate spicy and earthy notes… The contours of the tannins are very precise, giving this an astonishing clarity in the very long finish!” – James Suckling
Majestætisk stor Moulin-à-Vent fra Beaujolais-dronningen over dem alle, Anita Kuhnel! Netop blåstemplet med vanvittige 96 points af ingen ringere end James Suckling!
Der er lige nu en klapjagt i gang på alle Domaine Anitas flasker fra årgang 2022, der skriver foreløbig Beaujolais-historie hos James Suckling. Anita Kühnel har nemlig endnu engang scoret 100 point (med vinen Cæur de Vigneronne) og har intet mindre end 10 (!) vine fra årgang 2022, der scorer mellem 95-100 points hos den berømte vinanmelder. How about that!
Iblandt disse mesterværker finder vi denne forrygende enkeltmarksvin fra sydvendte ”Les Caves”, der ikke blot høstes fra gamle, men fra meget gamle vinstokke (deraf navnet ”Tres Vieilles Vignes”).
Anita Kuhnels +65 år gamle Gamay-stokke er i dag mimrende oldinge, der præsterer så håbløst lave høstudbytter, at hele projektet først for alvor får mening, når du sidder med vinen i glasset...
Og hvilken drik! Mørk, koncentreret og alligevel uendelig elegant... Det er med supervine som denne, at Domaine Anita er i gang med at etablere sig som Moulin-à-Vents svar på Domaine de la Romanée-Conti i Bourgogne og de store Cru Classé-slotte i Bordeaux.
De største Beaujolais-vine udspringer fra Moulin-à-Vent, der er kendt som den Cru-landsby med det største smags- og lagringspotentiale. Det er derfor ikke overraskende denne kategori som Anita Kuhnel totalt dominerer. Hun har hele fire af de bedste Moulin-á-Vent vine på James Suckling TOP 7 for årgang 2022. Den ene kan du opleve lige her, men vi understreger igen, at efterspørgslen er voldsom lige nu og vi har ikke engang kunnet skaffe en palle af ”Les Caves 2022”.
Smagenote
”Les Caves 2022” står helt utroligt flot i glasset med den karakteristiske mørkelilla Gamay-farve. Næsen bekræfter verdensklassen med power og finesse i skønneste forening! Violer, lavendel, peber, mynte og eksotiske krydderier blander sig med de lækreste dufte af hindbær, skovbær, brombær, blåbær og solbær…. Vinen når netop at kærtegne tungen med sin silkeagtige tekstur, inden bærfrugten eksploderer i totallækker frugtsmag, der i 2022-årgangen har et skønt touch af burgundisk skovbund og urter. Lag på lag af fine nuancer åbenbarer sig på skift, mens eftersmagen tårner sig op i et brag af en finale med saftighed, seriøsitet, krydderi og tanniner i verdensklasse. Det her er Beaujolais på et eventyrligt højt niveau! Vi bøjer os i den støvede jordbund for Anita Kuhnels meget gamle Gamay-stokke! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine Anita Moulin-à-Vent Trés Vieilles Vignes Les Caves 2020
96/100 James Suckling
“This smells and tastes like the essence of Moulin-a-Vent, with stunning red fruit aromas plus delicate spicy and earthy notes. Wonderful freshness and precision for this very hot and dry vintage on the medium- to full-bodied palate. The contours of the tannins are very precise, giving this an astonishing clarity in the very long finish. Two thirds were 100% whole cluster and one third was destemmed. Everything was fermented and maturated in concrete tanks. Drink or hold.”
Ratings fra tidligere årgange.
94/100 James Suckling (tidl. Årg.)
”What a beautiful nose of violets and ripe (but not overripe) blackberries this has! So succulent, with a wonderful interplay of creaminess, fine tannins and mineral freshness on the concentrated, medium-bodied palate. Very long, velvety finish with so much finesse!”
94/100 Houlberg (tidl. Årg.)
"WAUW for pokker ... nærmest aroma af hospitalsgang, banan, grøn peber samt tonsvis af kirsebær ... friske, syltede kirsebærsauce ribs og solbær ... er samtidig meget elegant med mælkede noter, jordbær og kirsebæryoghurt suppleret med let anstrøg af noget sødme med karamel og mælkechokolade, som binder det hele så smukt sammen med fin balance mellem frugt og tertiære noter. Det dufter sgu vildt saftigt og næsten æterisk med bondsk jordbundethed. Det smager fandeme også saftigt ... men samtidig voldsomt elegant med mundsmeltende, blød og lækker cremethed. Smagene kommer nærmest snigende ... først som det stille vand, men med vedvarende styrke, intensitet og vildskab. Det er igen kirsebær, sure jordbær og ribs, mens syren har en fin balance, der aldrig forstyrrer, hvilket gør vinen så inddragende, vedkommende og balanceret med lidt peber, citroner og en diskret jernagtig note i eftersmagen. 94 point. Det smager af mere og mere og mere og ... til prisen helt wacky. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 299,95 kr., mens prisen er 139,95 kr. ved køb af 6 flasker. Den burde der bliver rift om."
93/100 Wine Enthusiast (tidl. Årg.)
“… this wine has spice to go with the ripe black fruits. Tannins come through strongly as does minerality from the granite subsoil. This powerful wine needs to age.”
93/100 WineWherever, Rasmus Christensen (tidl. Årg.)
"Enkeltmarksvin fra top cru’en Moulin-à-Vent. Det vælter ud af glasset med syrlige røde bærnoter, laurbærblade og krydderier. I munden har den en kæmpe friskhed, der står sammen med en juicy og frisk frugt. Vinen er spillevende og har en energi, der sparker ud til alle sider. Den vil udvikle sig positivt over adskillige år, hvis man altså kan holde fingrene fra den."
92/100 Mad & Monopolet (tidl. Årg.)
"Beaujolais står måske lidt i skyggen af Bourgogne, hvilket er til vores fordel – det betyder nemlig, at der er utrolig meget vin for pengene. Denne Moulin-à-Vent Trés Vieilles Vignes er et perfekt eksempel. I næsen har den tæt duft af solbær, brombær, mynte og skovbund. I munden er den læskende og har en fyldig frugtsmag samt elegante tanniner. 1 FL. 299,95/ BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 139,95"
Nyd den til fransk charcuteri, fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og oste. Servér ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Gamay, som Anita Kuhnel håndhøster fra vanvittigt 65 år gamle vinstokke på syd- og sydøstvendte Les Caves – en granitholdig enkeltmark i Moulin-à-Vent. Druerne dobbeltsortres på strengeste vis I både vinmark og kælder, så kun den bedste frugt finder vej til den færdige topvin.
Vinen er lavet med 20% hele klaser og 80% afstilkede druer. Efter endt gæring modner vinen 12 måneder på ståltank for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Om Domaine Anita
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.