Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2016
Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”94 points. How wonderful.” – WinesCritic.com
”94 point. En flot, elegant vin..." - Mad & Monopolet
"94 point. Pris og kvalitet hænger overhovedet ikke sammen her. Køb! " - WineWherever
"93 points. Best ever from here” – James Suckling
Endelig tilbage! Etna-kultvinen Animardente er landet i sin nok mest anmelderroste topform nogensinde... med den lækre årgang 2016.
Et frådende vulkanudbrud af en mineralsk rødvin på Nerello Mascalese, Siciliens Pinot Noir, der efter næsten 6 års kølig kældermodning her træder i karakter som førsteudfordrer til de store Cru-vine fra Bourgogne og Barolo!
Skabt af den toscanske 99 point-stjerne Tenuta Sette Ponti og med mindst samme sans for detaljen, som kendertegner vinhusets ikonvine Orma og Oreno.
Verdensklassen starter allerede i marken, 700 meter oppe på vulkanen Etna, med håndplukkede druer fra mindst 60 år gamle og ekstremt lavtydende buskvine, heraf de fleste præ-phylloxera (altså fra før vinlusens indtog!) Skal simpelthen opleves...
Smagenote
Animardente 2016 præsenterer sig funklende kirsebærrød med en smuk rustfarvet kant... Næsen er et vulkansk frontangreb med mørk mineralitet i metermål! Elegante aromaer af tørrede rosenblade, skovjordbær, sorte kirsebær, mynte, læder, lakrids, mørkristet kaffe og bitterchokolade... Imponerende! På tungen nærmest burgundisk silkeblød og kompleks som en stor Barolo... Lang finish med madvenlige tanniner samt strejf af sorte te, anis og ceder og cigarkasse. World Class! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2016
94/100 WinesCritic.com
”The main profile of this young Etna Rosso is complex and distinctive, showing hints of cherries, raspberries, currants and pressed white flowers. Medium-full body, well-extracted tannins, rich in grip and bite and a precise finish in the closure. How wonderful.”
94/100 Mad & Monopolet
"Noget af den første vin, jeg drak, som virkelig fik mig til at elske vin, var netop vin fra Sicilien. Denne rødvin er lavet på Nerello Mascalese, som oftest dyrkes på Sicilien. Druen har muligvis rødder til Sangiovese, men minder mere om Nebbiolo efter min mening. I næsen har den duft af kirsebær, jordbær, tørrede blomster, mynte, svampe og vaniljetobak. Bag duften ligger en friskhed og en let mineralitet, som går igen i munden sammen med en delikat frugtsødme. En flot, elegant vin, som på trods af sammenligningerne er helt sin egen. 1 stk 329,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 134,95"
94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Fra 70 år gamle alberellobeskåret vinstokke i 700 meters højde på Etnas nordlige side. Dramatisk at tænke på, og heldigvis har vinen taget noget af dramatikken med sig derfra. Indsmigrende duft af friske svampe, muldjord og krydderier. I munden har den en mundvandsdrivende syre, elegant frugtstyring og en vulkansk mineralitet, der runder denne terroirdrevne vin flot af. Vinen har virkelig meget og byde på og har på nuværende tidspunkt åbnet sig helt op. Pris og kvalitet hænger overhovedet ikke sammen her. Køb! "
93/100 James Suckling
“A rich and silky red with blackberry, mineral and almond character. Medium to full body, silky tannins and a flavorful finish. Shows focus and finesse. Best ever from here.”
92/100 Robert Parker
“The 2016 Etna Rosso Animardente shows a glossy and pristine approach with a mouthfeel that is very polished and silky at the edges. At its core, this Etna Rosso made with Nerello Mascalese offers wild berry and red currant with smoke, tar and campfire ash. The fruity intensity of this warm vintage comes together with fine and seamless transitions. This vintage shows a hair less complexity compared to past releases, but it compensates with an accessible and immediate personality for near and medium-term drinking.”
92/100 Falstaff
”Subtle ruby with a rust-red edge. On the nose of smoked bacon, dried dark fruits, juniper, hint of hazelnut. Appears substantial, shows freshness and densely interwoven tannins, powerful, with backbone, ends with minerality on wet stone.”
92/100 Blue Lifestyle
”Medium ruby color, smooth, fresh and juicy with spicy and berry fruit; long and mellow, tangy and long.”
92/100 Houlberg
"Vinen er i glasset lige en tak lysere og mere transparent end den foregående Nerello Mascalese, mens duften er mere frugtagtig og mere blomstret med blåbær, kirsebær, tørt træ, tobak, solbærblade, violer, rosenvand, kul, tjære, sten og sorte mineraler, men også en lille sødme dukker op midt i alle aromaerne. I munden er vinen let, lys og ubekymret ... nærmest lys og læskende med kirsebær, hindbær, jordbær og en snas tranebær. Det er saftig med en syrlig og sødbitter balsamico note, nogle salte mineraler, saltlakrids samt en syre, der er mineralsk, krydret og stram, så Houlberg har den til 92 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 329,95 kr., mens prisen på tilbud kun er 134,95 kr. ved køb af 6 flasker. Det er rablende billigt."
Nyd den til saftige steaks, fuglevildt, lyst kød, andebryst, svampe, pastaretter og modne oste. Server ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Nerello Mascalese fra Contrada Santo Spirito di Passopisciaros 14 hektar vinmarker, som vi finder 700 meter oppe på vulkanen Etna i det nordøstlige Sicilien. Fra dette vindblæste og vulkanske terroir håndplukkes druerne fra minimum 60 år gamle buskvine, hvoraf mange er præ-phylloxera (altså fra før vinlusens indtog!) Udbyttet er ekstremt lavt og kvalitetspotentialet i ren verdensklasse!
Vinen gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, mens 15 dages hyppige overpumpninger af mosten trækker ekstra saft, kraft og struktur fra drueskindet. Vinen omstikkes herefter til minimum 18 måneders modning på store egetræsfade, inden 6-8 måneders afrunding på flaske før frigivelse.
Om Feudo Maccari
Antonio Moretti, som er er ejer af Tenuta Sette Ponti (det toskanske vinhus bag kultvinene Orma, Oreno og Crognolo), var ikke helt tilfredsstillet i Toscana og gik på jagt efter flere spændende vineventyr. Han besøgte Val di Noto på Sicilien i de sene 90’ere og besluttede sig for, at det ville være et perfekt sted at udfordre sig selv til at lave nye vine. I år 2000 begyndte han at opkøbe mark efter mark, og før han havde set sig om, havde han akkumuleret mere end 50 marker. Det var begyndelsen på Feudo Maccari, som i dag fremtryller den ene pragtvin efter den anden.
Feudo Maccari er beliggende på den sicilianske østkyst, og vingården har 50 hektar beplantet med druestokke, hvoraf nogle er over 30 år gamle. Markerne er plantet på forskellige jordarter samt elevationer, og den vulkanske jord er fuld af vitalitet og næringsstoffer til de planter, som er til stede i økosystemet.
Med ønologisk bistand fra ægteparret Giola Cresti og Carlo Ferrini – ”Italiens bedste Winemaker” - fremtryller Feudo Maccari den ene topanmeldte vin efter den anden.
Fra Grillo-hvidvine (”Olli”, ”Family and Friends”) til Siciliens måske bedste Syrah (”Maharis”) samt 2x solmoden Nero d’Avola (”Neré”, ”Saia”). Suveræn kvalitet over hele linjen! Nero d’Avola er hovedruen i regionen. Druen, der på eminent vis formår at udtrykke en vinmarks specifikke terroir, er i dag en af Siciliens mest interessante druer.
Hvis man besøger vingården, findes der både gæstehuse, vinerier, smagelokaler og vinkældre, man kan tilgå som gæst. Vinmarkerne og naturen går nærmest i et med hinanden i den idylliske dal, hvor den frugtbare vulkanske jord også fremavler appelsin, citron, cherrytomater, oliven og andre grøntsager.
Seneste skud på stammen er vinen Animardente Etna Rosso Doc, som kommer fra Contrada Santo Spirito di Passopisciaros 14 hektar 700 meter oppe på vulkanen Etnas berømte skråninger.