Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2014
Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2014
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Tenuta Sette Pontis vulkanske sensation... i sit livs form efter 6 år på fad og flaske!
Rødvinen Animardente er seneste skud på stammen fra 99 point-huset Tenuta Sette Ponti, som du sikkert allerede kender for fantastiske italienske kultvine som Orma, Oreno, Crognolo, Mahâris og Saia?
Animardente 2014 giver dig et perfekt alternativ til Barolo og rød bourgogne - lavet på modedruen Nerello Mascalese, der er kendt som Siciliens Pinot Noir.
Tenuta Sette Pontis laver sin mineralske mirakelvin på Contrada Santo Spirito di Passopisciaro, som vi finder 700 meter oppe på vulkanen Etna. Her yder vingårdens mere end 60 år gamle buskvine druer med et potentiale i 100% verdensklasse….
Smagenote
Vinen præsterer sig smuk kirsebærrød. Ud af glasset vælter komplekse aromaer af humus, svampe, tobak, læder og mineralsk aske, som kædes kælent sammen med tørrede violer, saftige kirsebær, grønne urter, sød balsamico og dyb brombærpuré. I munden smooth og bærlækker med sitrende frisk mineralsk elegance! Frugtpower og finesse i gudeskøn forening... Salt, mynte, lakrids titter frem i en marathonfinish med tanniner, der strammer perfekt til…. Unikt og perfekt alternativ til Barolo og stor rød bourgogne. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Etna Rosso Animardente 2014
93-94/100 Houlberg
"5,5 Thumbs Up: I glasset er vinen klart til den lysere side, selvom det bliver hverken Pinot Noir eller Nebbiolo transparent og allerede i næsen er frugten også klart mørkere, sådan nærmest lidt blåbær, kirsebær, tørt træ og tobak, solbærblade, saftig og lethed på samme tid, violer, en snert af lidt granatæbler, en basaltisk mørk stenagtig aroma, kul, I munden har vinen en superfin og ubesværet lethed, lidt mørk og pebret frugt, en smule sødme, men for pokker det er godt. Det er en elegant og meget smagsfuld vin med kirsebær, hindbær, brombær og pænt med lyse og markante tanniner, salte mineraler, saltlakrids, tør bitterhed samt en syre, der er mineralsk, krydret og stram."
93/100 Robert Parker
“The 2014 Etna Rosso Animardente shows dark consistency and a beautifully saturated garnet color. This is a solid and well-made expression from Etna that offers more plushness and richness than many of its peers. There's a greater level of concentration here. The warm and sunny conditions of this happy vintage have left their mark. Spice, dried berry, cassis, lavender flower and polished river stone all play supporting roles. The wine is elegant and poised.”
92/100 James Suckling
” A dense and flavorful red with dried berry. Impressive depth of fruit with a linear and mineral undertone. Intense and flavorful.”
91/100 Falstaff
”Luminous ruby with a garnet edge. Presented in the nose with notes of bay leaf, fine plum and cherry, clear. Full and pleasantly round in the base and course, opens with dense tannins, spicy, full pressure in the finale, is still very young.”
Nyd den til saftige steaks, fuglevildt, lyst kød, andebryst, svampe, pastaretter og modne oste. Server ved 14-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Nerello Mascalese fra Contrada Santo Spirito di Passopisciaros 14 hektar vinmarker, som vi finder 700 meter oppe på vulkanen Etna i det nordøstlige Sicilien. Fra dette vindblæste og vulkanske terroir håndplukkes druerne fra minimum 60 år gamle buskvine, hvoraf mange er præ-phylloxera (altså fra før vinlusens indtog!) Udbyttet er ekstremt lavt og kvalitetspotentialet i ren verdensklasse!
Vinen gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, mens 15 dages hyppige overpumpninger af mosten trækker ekstra saft, kraft og struktur fra drueskindet. Vinen omstikkes herefter til minimum 18 måneders modning på store egetræsfade, inden 6-8 måneders afrunding på flaske før frigivelse.
Om Feudo Maccari
Antonio Moretti, som er er ejer af Tenuta Sette Ponti (det toskanske vinhus bag kultvinene Orma, Oreno og Crognolo), var ikke helt tilfredsstillet i Toscana og gik på jagt efter flere spændende vineventyr. Han besøgte Val di Noto på Sicilien i de sene 90’ere og besluttede sig for, at det ville være et perfekt sted at udfordre sig selv til at lave nye vine. I år 2000 begyndte han at opkøbe mark efter mark, og før han havde set sig om, havde han akkumuleret mere end 50 marker. Det var begyndelsen på Feudo Maccari, som i dag fremtryller den ene pragtvin efter den anden.
Feudo Maccari er beliggende på den sicilianske østkyst, og vingården har 50 hektar beplantet med druestokke, hvoraf nogle er over 30 år gamle. Markerne er plantet på forskellige jordarter samt elevationer, og den vulkanske jord er fuld af vitalitet og næringsstoffer til de planter, som er til stede i økosystemet.
Med ønologisk bistand fra ægteparret Giola Cresti og Carlo Ferrini – ”Italiens bedste Winemaker” - fremtryller Feudo Maccari den ene topanmeldte vin efter den anden.
Fra Grillo-hvidvine (”Olli”, ”Family and Friends”) til Siciliens måske bedste Syrah (”Maharis”) samt 2x solmoden Nero d’Avola (”Neré”, ”Saia”). Suveræn kvalitet over hele linjen! Nero d’Avola er hovedruen i regionen. Druen, der på eminent vis formår at udtrykke en vinmarks specifikke terroir, er i dag en af Siciliens mest interessante druer.
Hvis man besøger vingården, findes der både gæstehuse, vinerier, smagelokaler og vinkældre, man kan tilgå som gæst. Vinmarkerne og naturen går nærmest i et med hinanden i den idylliske dal, hvor den frugtbare vulkanske jord også fremavler appelsin, citron, cherrytomater, oliven og andre grøntsager.
Seneste skud på stammen er vinen Animardente Etna Rosso Doc, som kommer fra Contrada Santo Spirito di Passopisciaros 14 hektar 700 meter oppe på vulkanen Etnas berømte skråninger.