Château Puech-Haut Languedoc Cante Lebre 2016 i trækasse
Château Puech-Haut Languedoc Cante Lebre 2016 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”96-99 points. A rich, opulent, incredibly sexy wine” – Jeb Dunnuck
Wauw… Cante Lebre er en af Sydfrankrigs største rødvine. Punktum.
En helt forrygende terroirvin fra topmarker med samme type rullesten som i Châteaneuf du Pape. Med sit udsøgte mix af 60% Syrah, 30% Grenache og 10% Mourvèdre smager Cante Lebre som en Châteauneuf-du-Pape tilsat et skvæt Cote Rotie – eller den anden vej rundt. Uanset hvad er er det Rhône-stil i rendyrket luksusudgave!
Topdruerne er på mesterlig vis forældet af den verdensberømte 100 point-ønolog Phillippe Cambie, der konsulterer i kælderen hos flere af de største navne i Châteauneuf du Pape.
Vinen leveres i original trækasse ved køb af 6 fl.
Smagenote
Mørk og dragende i glasset! Alene næsen er indbegrebet af verdensklasse… med stor og sexet duft af violer, kirsebær og brombær, som er elegant svøbt i noter af garrigue, kakao, lakrids, peber, bålrøg og ristede espressobønner. Cante Lebre lander fed og laber på tungen, hvorfra vinen bombarderer smagsløgene med ubønhørlige skudsalver af kompleks velsmag…. Frugten. Fadet. Tanninerne. Det hele er så overdådigt og smukt afstemt, at det forkælelsen nærmest er total... Genial rødvin! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Château Puech-Haut Languedoc Cante Lebre 2016
96-99/100 Jeb Dunnuck
"Another heavenly barrel sample is the 2016 Cante Lebre, which is a huge, incredibly rich wine… Black raspberries, currants, smoked herbs, melted licorice, and violets notes all flow to a rich, opulent, incredibly sexy wine that’s going to flirt with perfection on release."
Nyd den til lam, grillede steaks, simremad, gris, vildtkød og andesteg. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 60% Syrah, 30% Grenache og 10% Mourvèdre, som håndhøstes fra Château Puech-Hauts topmarker i St-Drézery, hvor jordbunden er velsignet med samme berømte rullesten som i Châteaneuf du Pape. Druerne høstes i de tidlige morgentimer, så kun kernesund frugt finder vej til den færdige vin. Hver druesort vinifineres separat på frugtbevarende betontank, og Syrah-komponenten forkæles med imponerende 150 dages udtræk af farve, smag og tannin fra drueskindet! Vinen forkæles med 16 måneders lagring på helt nye 228 liters egetræsfade fra Bourgogne og Troncais (medium til medium+ toast). Vinen aftappes med minimal svovling og uden klaring og filtrering.
Om Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France)” – Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen en berømt embedsbolig i Montpellier, som han siden lod flytte og genopføre på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 erstattet af Philippe Cambie, der tryller i kældrene hos mere end 15 producenter i Châteauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Château Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Château Puech-Haut og Château Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv vingårdenes ”basisvine” vader i 90-95 point ratings fra de store anmeldere!