Château Sérilhan Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur 2018
Château Sérilhan Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“93-95 points. A great showing from this estate, a name to follow in St Estèphe.” – The Wine Doctor
“93 points. A rich, generous wine…” – Wine Enthusiast
“93 point. Klassisk fransk blend fra den højere ende af skalaen” – Mad & Monopolet
Ikke blot er Château Sérilhan naboslot til verdensberømte 3. Grand Cru Classé Calon-Ségur. Produktionen varetages af prominente folk som Bernard Franc (tidligere Pontet Canet) samt konsulterende ønolog Hubert de Boüard (Château Angelus).
Siden 2003 er alle sejl sat til for at skabe en topvin på niveau med de største i Bordeaux. Halvdelen af vinmarken er solgt fra, og de resterende 12,54 hektar håndplukkes og vinificeres parcel for parcel.
Inside Bordeaux kalder Sérilhan "One to watch". Og Vinous hylder i en feature-artikel denne pragtvin som et af markedets bedste alternativer til kostbar Grand Cru Classé…
“it is important to shine the spotlight on top performers from lesser-known names, away from the Grand Cru Classés. Sérilhan is a Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur that has consistently furnished Bordeaux lovers with superb wines, particularly in recent years” - Vinous
“It seems essential to us for Sérilhan to continue to offer among the best, if not the best, value for money in our market segment” - Didier Marcelis, Château Sérilhan
Onlinepriserne på Sérilhan ligger typisk mellem 165 og 225 kroner. Vi har indgået en unik storkøbsaftale med slottet om deres topanmeldte 2018, som nu – og kun her i Danmark – kan købes til historisk billig pris.
Faktisk taler vi så bragende stor Bordeaux-value, at den sprænger Richterskalaen til atomer. Fyld kælderen med en af Saint-Estèphes 5-7 største rødvine til UNIK VANVIDSPRIS!
Smagenote
Ved ophældningen dyb brombærrød med knaldsort kerne… I næsen rig og generøs med intens mørkfrugtet duft af solbær, blommer, blåbær, violer, mynte, knust grus og blyantsspids, der svøbes i luksuriøst ristede kaffebønner, kakao og cedertræ fra den lange fadlagring… Château Sérilhan 2018 er som flydende silke på tungen, hvor årgangens lækre frugtpower matches med imponerende nuancerigdom og fine, fine fadkrydderier. Det smager kort sagt hundedyrt, og du forstår instinktivt sammenligningen med Grand Cru Classé… Trods det indiskutabele potentiale til mange år i kælderen viser de bøfvenlige tanniner et virkeligt elegant polish for St-Estèphe… Fremragende allerede! nu Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Anmeldelser af Château Sérilhan Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur 2018
93-95/100 The Wine Doctor, Chris Kissack
“The blend here is 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot. This is a nose which suggests some serious intent, dark and roasted, with grilled fruits, led by damson and black cherry, with a rose-petal vibrancy. The palate shows real harmony and glorious substance, with a very fresh, polished and plush character, carrying scents of cherry, violets, rose petals and chocolate. The structure is delightful, with a firm grip of velvety tannins, giving it a punchy and precise character, supported by the palate's vigorous acidity. This is delicious, fresh, bright and structured, and it possesses a long finish filled with those delightfully velvety tannins. A great showing from this estate, a name to follow in St Estèphe. »
93/100 Wine Enthusiast
“A rich, generous wine, this has dense black fruits and ripe tannins. Solid structure marks the wine out as ageworthy. Wait for this blend of 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot to come together.”
93/100 Mad & Monopolet
“Klassisk fransk blend fra den højere ende af skalaen - skøn duft af brombær, syltet blomme, eg, vanilje, skovbund og et hint af røg. I munden er den til den kraftige side, hvor du fornemmer blide tanniner, masser af syre og en delikat frugtsødme. Den gør sig helt fantastisk til en god bøf eller en klassisk boeuf Bourguignon.”
92/100 Houlberg
"Slam ... langt mere bund, tæthed og bundtræk i duften. Der er solbær, sorte kirsebær, blommer og endda jordbær, umami noter, skovfund, nedfaldne og kompostklare blade, sød finsk lakrids samt godt med kraftige fadnoter med vanilje, kanel, toast, blyant og godt med ristede noter og chokolade. Tæt, intens med pænt tydelig fad. Det smager også godt ... svulstig, fed og moden, men frugten er absolut ikke kun sorte bær, men også lysere og mere syrlig bær som hindbær, lyse hindbær, der lige giver vinen en rank, levende og frisk syre, mens tanninerne bestemt mærkes, men er eftergivende, bløde og føjelige. Det er en lille saftbamse af en Bordeaux, så dermed 92 herlige point fra Houlberg. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 229,95 kr., men prisen er kun 99,95 kr., hvis du køber 6 flasker."
92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Denne Saint-Estèphe besidder en friskhed, der er ganske særlig. Syrlige røde og mørke bær, bagte rabarber, grønne urter, filterkaffe og bitter mørk chokolade i en kontrær symbiose. En vin der virkelig kommer hurtigt af sted med smidighed og præcision. "
92/100 Flaskehalsen
"Det er ret uhørt, at du kan finde en Bordeaux-vin, der smager af Bordeaux, til en tilbudspris lige under 100 kroner. Men det er faktisk tilfældet med denne Saint-Estephe fra Chateau Serilhan. For her er frugtfornemmelse, der er moden nok til at være fuldt ud drikkevenlig, men her er også den karakter og kant, der i de bedste tilfælde gør Bordeaux til et område, der lever op til sit klassiske og legendariske ry. Dejlig Bordeaux, der rammer bredt, uden at den går på kompromis med, hvad en Bordeaux skal kunne. Normalpris kr. 229,95, Set til kr. 99,95 Supervin"
92/100 Vinbladet
"Duft med friske solbær, let mintet med blyantstift, meget klassisk. Rank struktur, fyldig med moden, markeret tannin og lang, moden eftersmag med friske solbær og markeret tannin langt fremme. Klassisk med langt lagringspotentiale. 90 | 229,95 – 99,95 v/6 fl Supervin.dk"
91-92/100 James Suckling
“Lots of pretty fruit to this red with plum and spice character. Medium to full body. Bright and silky texture and energy.”
91/100 Decanter
” Nice juiciness here, such lovely lifted vibrant energetic fruit; strawberry, redcurrant and red cherry. Bouncy yet still with the grip from St Estephe terroir. Silky tannins and fresh but smooth acidity.”
91/100 Markus Del Monego MW
”Dark purple red with violet hue and black core. Opulent nose with balmy character, mild spices, elegant toasting aroma, fine fruit, blackcurrants and ripe blackberries, hints of sweet mulberries in the background. On the palate well structured with ripe tannins, sweet fruit, elegant spiciness and excellent length.”
90/100 Tim Atkin MW
”Violets and spices. Some cool-mint and sweet herbs. Smoke and black fruit compote. Powerful extract and deep fruit flavours. Fresh acidity and well concentrated extract and tannins. Powerful finish. Good.”
90/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Masser af solbær, blyant og lidt kokos. Læg dertil et viff af tjære og lakrids. Ganske dyb og koncentreret i munden med den klassiske Saint-Estephe-struktur og opstrammende garvesyre i finalen. 90 Spottet hos Supervin til ca. 100 kr."
★★★★★ (5 ud af 6 stjerner) - Gastro
"Næææh dog, duften af fjerne markafbrændinger og fine solbær, solbærlikør og en lille smule korender, lidt appassimento, fadtoast tydelig, mild kokos i smagen, faktisk fin syre. Pæn koncentration og saftighed i eftersmagen på trods af årgang 2018's afsindige varme og tørke. Årgangen blev ikke håndteret godt hos alle producenter i Bordeaux, men Sérilhan har holdt fast i friskheden. Saint-Estèphe er på det seneste et af de områder, hvor alkoholprocenterne kravler op, fordi områdets lerjord prioriterer høj andel af merlot - og det er netop merlot, som har problemer med stigende alkohol i øjeblikket på grund af klimaforandringerne. Men altså ikke her."
Nyd den til de bedste steaks, saftigt lammekød, fuglevildt, and, svampe, kraftige tapas, indmad og modne oste. Servér ved 16-18°C
Château Sérilhan 2018 er fremstillet på et blend af 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot, som håndplukkes fra 35 år gamle vinstokke på slottets 12,54 hektar mellem Calon-Ségur og Phélan Segur i Saint-Estèphe. Vinen gærer på en kombination af betontank, ståltank og trækar med over tre ugers maceration af drueskallerne. Mikrooxygenering hjælper til at blødgøre tanninerne. Afslutningsvis modner vinen 18 måneder på franske barriquefade, heraf 33% helt nye. Ejer Didier Marcelis fremstiller vinen i samarbejde med teknisk direktør Bernard Franc (tidligere Ch. Pontet Canet) samt konsulterende ønolog Hubert de Boüard (Ch. Angelus).
Om Château Sérilhan
”One to watch” – Jane Anson, Inside Bordeaux
“It is important to shine the spotlight on top performers from lesser-known names, away from the Grand Cru Classés. Sérilhan is a Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur that has consistently furnished Bordeaux lovers with superb wines, particularly in recent years” - Vinous
“It seems essential to us for Sérilhan to continue to offer among the best, if not the best, value for money in our market segment” - Didier Marcelis, Château Sérilhan
Skulle 1855-klassificeringen tages op til revision i morgen, ville Château Sérilhan utvivlsomt stå i første geled blandt topkandidaterne til forfremmelse som Grand Cru Classé.
Siden ejer Didier Marcilis overtog familieslottet i 2003 er alle sejl sat til for at skabe en topvin, der tåler sammenlignelig med naboen Château Calon-Ségur 3. Cru Classé. Halvdelen af vinmarken er for nyligt solgt fra, og de resterende 12,54 hektar håndplukkes og vinificeres parcel for parcel.
Produktionen varetages af prominente folk som Bernard Franc (tidligere Château Pontet Canet) samt konsulterende ønolog Hubert de Boüard (Château Angelus).
Fik vi nævnt totalrenoveringen af produktionsfaciliteterne og fadkælderen? Produktionen er bæredygtigt certificeret (HVE3), og som Cru Bourgeois Supérieur er slottet medlem af ”Alliance des Crus Bourgeois” samt prestigiøse ”Grand Cercle des Vins de Bordeaux”.
Mens de næstbedste druer går til andenvinen Château Mignot, så finder kun de bedste druer vej til Château Sérilhan, der modner hele 18 måneder på de bedste franke egetræsfade, heraf 33% helt nye.
Vinen sælges på lige fod med de fleste Grand Cru Classé-vine via det eksklusive En Primeur-marked.