Chateau Puech-Haut Pic Saint Loup Clos du Pic 2017
Chateau Puech-Haut Pic Saint Loup Clos du Pic 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Robert Parker går grassat, når han smager Puech-Hauts topvine, og det er der også al mulig grund til: vinene har aldrig været bedre, og Puech-Haut er blevet referencepunktet i Languedoc, ligesom Petrus er det i Pomerol og Romanée-Conti er det i Bourgogne.
Enkeltmarksvinen 2017 Clos du Pic er fremstillet af Syrah og Mourvèdre fra ældgamle vinstokke i Pic St Loup-distriktet, som er Languedocs svar på Châteauneuf-du-Pape.
Smagenote
Vinen er blæksort og ekstremt rig og kraftfuld, men alligevel ikke foruden en vis kølig elegance. Den er allerede nu flot og kompleks, men den vil givetvis udvikle sig til noget endnu bedre over det næste årti, selvom det er svært at forestille sig at en Languedoc-vin kan blive større. Det er ren magi.
Anmeldelser af Chateau Puech-Haut Pic Saint Loup "Clos du Pic" 2017
96/100 Robert Parker
"The 2017 Pic Saint Loup Clos du Pic is crazy intense. Inky in hue, it slams forth with tidal waves of penetrating licorice, blueberry and pepper. Full-bodied, rich and concentrated, it's a testament to low yields and ample extraction, adding hints of dark chocolate and espresso on the long, chewy finish."
Nyd den som en stor Châteauneuf... til lam med krydderurter, saftige steaks, vildtkød, simreretter og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et klassisk Pic-St-Loup-blend af 50% Syrah, 40% Mourvedre, 10% Grenache, som håndhøstes fra en sydvendt enkeltmark med 7 meter dyb kalksten. Druerne høstes om natten og i de tidlige morgentimer, så kun helt frisk frugt finder vej til den færidge vin.
De tre druesorter gærer og macererer separat på frugtbevarende betontank, for Syrahs vedkommende med imponerende 150 dages samlet skindkontakt! Vinen modner i 18 måneder på 228 liters egetræsfade fra hhv. Troncais og burgundiske skovområder. Medium til medium+ toast. Vinen aftappes uden klaring og filtrering. Minimal tilsætning af svovldioxid.
Om Château Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France)” – Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen en berømt embedsbolig i Montpellier, som han siden lod flytte og genopføre på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 erstattet af Philippe Cambie, der tryller i kældrene hos mere end 15 producenter i Châteauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Château Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Château Puech-Haut og Château Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv vingårdenes ”basisvine” vader i 90-95 point ratings fra de store anmeldere!