Chateau Puech-Haut La 40 éme 2017
Chateau Puech-Haut La 40 éme 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Et storslået værk…
40eme er en stor symfoni af Mozart. La 40eme er navnet på en af de absolut allerstørste vine fra tophuset Chateau Puech-Haut. Begge er rene genistreger. Begge er sande kunstværker inden for deres felt!
Årgangen er en af de bedre i Languedoc og blåstemples som outstanding af Parker.
Her er altså tale om creme de la creme, toppen af kransekagen, hvor musikken bare spiller!
Smagenote
Vinen byder på en betagende mørkrød farve i glasset. En bærsymfoni af intens, komprimeret frugt slås an i starten og indledes med en herlig moden blommekompot, der toner over i noter af natsorte kirsebær, blåbær og brombær, der lige er plukket i skoven. Fadnoter som kaffe, brun pibetobak og mørk bittersød chokolade er flot orkestrerede i denne fuldendte vinoplevelse, der spiller på alle smagstangenter. Urtede noter følger trop – hvem sagde fransk garrigue? - i den næsten usandsynligt lange afslutning. Voluminøs og vild i sit smagsudtryk, muskuløs og proppet med tæt og intens powerfrugt, nærmest som en fyldig Chateauneuf på steroider, men stadig med elegante karaktertræk og et lille let kildrende syrebid. Alt i alt en voldsom og vanedannende vinoplevelse med en eftersmag, der bare bliver ved og ved! Serveres ved 15-18 grader. Giv den gerne godt med ilt inden servering. Drik nu eller gem 15+ år.
Nyd vinen til lam, peberbøf, vildtkød – gerne stegt/grillet og garneret med krydderurter. Servér ved 16-18°C
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France)” – Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen en berømt embedsbolig i Montpellier, som han siden lod flytte og genopføre på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 erstattet af Philippe Cambie, der tryller i kældrene hos mere end 15 producenter i Châteauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Château Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Château Puech-Haut og Château Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv vingårdenes ”basisvine” vader i 90-95 point ratings fra de store anmeldere!