Chateau Puech-Haut Argali Rosé 2020 MAGNUM
Chateau Puech-Haut Argali Rosé 2020 MAGNUM
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“…the real aristocrats of Languedoc rosé emerged as Château Puech-Haut and Domaine Montrose.”
Jancis Robinson & Co. blindsmagte næsten 400 roséer fra Languedoc for at nå frem til konklusionen ovenfor. Chateau Puech-Haut imponerede med hele 3 vine i Top 10 – den ene af disse var Argali Rosé.
Hvis alle i Languedoc lavede rosé som Puech-Haut, ville naboerne i Provence ikke overleve længe på tronen. Argali Rosé 2020 er eminent god og holder 100%, hvad det elegante flaskedesign lover...
Smagenote
Lys, elegant rosafarve. Næsen er vidunderligt dragende med delikat duft af jasmin, rose, citrus, hvid fersken, jordbær og tropisk litchi. Smagen er herlig livlig og charmerende med seriøs frugtfylde og intensitet. Lang, harmonisk finish med en undertone af saltet mineralitet, der skærper appetitten. Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Nyd den som aperitif – eller til sydfranske specialiteter, fisk og skaldyr, sushi, marinerede grøntsager og sprøde salater samt lette asiatiske retter. Servér ved 10-12°C
Argali Rosé 2020 er fremstillet på 60% Grenache og 40% Cinsault fra egne marker i Languedoc. Grenache sørger for fylde og blød tekstur, mens Cinsault giver vinen friskhed og parfumeret finesse.
Druerne høstes i de kølige natte- og morgentimer, så de ankommer til vineriet med al friskhed og aromatisk finesse i behold. Efter en skånsom presning fyldes mosten på ståltank, hvor den klares med ærteprotein. Gæringen og modning på de fine gærrester sker i samme ståltank. For at minimere vinens kontakt med ilt - og behovet for tilsætning af svovl – anvendes lokalt produceret nitrogen gennem hele fremstillingen.
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!