0Kurv

  Tilbage

Frankrig

Chateau Pape Clement Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2016

1 fl. pr. stk.
1.199,00 DKK
BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk.
1.050,00 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
98 Point James Suckling
98 Point Andreas Larsson Blind Tasted
98 Point Jean-Marc Quarin
98 Point Houlberg
97-98 Point Bettane & Desseauve
97 Point Jeb Dunnuck
97 Point Alexandre Ma
96 Point Antonio Galloni
96 Point Robert Parker
96 Point Wine Spectator
96 Point The Wine Independent
96 Point Tastingbook.com
96 Point VV Wine
96 Point Izak Litwar, Great Bordeaux Wines
96 Point Vinous
95 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
95 Point Decanter
95 Point Wine Enthusiast
94-95 Point Vert de Vin Magazine
94-95 Point Vinum
19,5 Point Le Figaro Vin
19 Point Weinwisser

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Chateau Pape Clement Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2016

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"Pape Clément is gorgeous in 2016." - Antonio Galloni
"Smager himmelråbende godt." - Houlberg

På dette ikoniske vinslot, beliggende i den sydvestlige udkant af selve Bordeaux, har der med sikkerhed været høstet druer siden 1251. Pape Clement er opkaldt efter sin mest celebre beboer – Pave Clemens den 5.! Rødvinen Pape Clément var allerede i 1800-tallet omtalt som den næstbedste i Graves, efter Haut Brion. I 1959 fulgte endnu en blåstempling af kvaliteten, da rødvinen fra Pape Clément blev klassificeret ”Graves Grand Cru Classé”. Slottets eneejer siden 1980, den stenrige vinkøbmand Bernard Magrez, går ikke på kompromis med kvaliteten.

Udbyttet holdes ekstremt lavt, mens et team på 120 sorteringsarbejdere sørger for manuel afstilkning – drue for drue! Under opsyn af konsulenten Michel Rolland eksekveres vinificering og fadmodning med samme grad af perfektionisme. Det er intet under, at Pape Clément har opnået den ”perfekt score” - 100 point fra Robert Parker. Kvaliteten er stadig en pave værdig. 

Anmeldelser af Château Pape Clément Grand Cru Classé 2016

98/100 James Suckling
"Stunning concentration of perfectly ripe blackcurrants here with a delicate whiff of vanilla oak and extremely fine tannins that are almost perfectly integrated on the seductive and delicate palate, right through the almost literally breathtaking, super-long and very polished finish."

98/100 Andreas Larsson, Blind Tasted
"Intense and nuanced nose, smoky with fine new oak, roasted coffee, inky dark fruit, tobacco and fine spices. Very high concentration with fine proportions, grainy cocoa powder like tannins, wet tobacco, a fresh integrated acidity, gentle oak notes with butterscotch, crushed black currant and plum with a very long and dense aftertaste. Ample, powerful and balanced."

98/100 Jean-Marc Quarin
"It is superb. A very pure Pape Clément, all nuanced and with a very dense pulp. Bravo!"

98/100 Houlberg
"6,5 Thumbs Up. Sidst jeg smagte Château Pape Clément var det i en årgang 2011 fandt jeg vinen en anelse opulent. Det er fortsat en kraftig og stærk Bordeaux vin, der er kuldsort som tjære og samtidig en smule vild med intens finsk og tør engelsk lakrids. Læg dertil lidt mejeri, kaffe, røget kød, mørke bær, solbær, tobak og tæt i strukturen. Derudover har den et sødligt fadpræg, som bidrager med muldjord, vanilje og sødlig venlighed. Mums. Smagen følger faktisk duften godt undervejs ... sexet, intens, æterisk og pragende. Den er tæt, kompakt og struktureret, men det er på en tør, frisk og stram facon, selvom det egentlig leveres så blødt, cremet og lækkert.
Der er sorte kirsebær, blommer, røg, silkefine og tykke tanniner ... alt er godt og smager himmelråbende godt. 98 point."

97-98/100 Bettane & Desseauve

97/100 Jeb Dunnuck
"Tasted on two separate occasions, the 2016 Château Pape Clément never failed to impress, offering a huge, powerful, full-bodied personality as well as beautiful notes of cassis, graphite, high-class cigar tobacco, asphalt, and graphite. About as sexy as it gets in the vintage, with silky tannins and loads of fruit, it’s perfectly balanced and has a great finish. The 2016 is a blend of 60% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon, and the balance Petit Verdot and Cabernet Franc, all raised in 60% new barrels."

97/100 Alexandre Ma

96/100 Antonio Galloni
"The 2016 Pape Clément is fabulous. Racy and sumptuous in the glass, the 2016 captures the style that now characterizes Bernard Magrez's wines from his estate in Pessac. Specifically, the 2016 is wonderfully deep in the glass, and yet retains terrific freshness as well. A rush of dark cherry, plum, smoke, scorched earth, grilled herb, leather and menthol builds as the 2016 shows off its compelling, inviting personality."

96/100 Robert Parker
"the 2016 Pape Clement has a deep garnet-purple color and quite a serious, earthy nose with truffles, tilled soil, underbrush and smoked meats over a cassis, baked plums and redcurrants core plus a touch of lavender. Medium to full-bodied, firm and grainy, the palate is built like a brick house, supporting muscular black fruit and earthy notions and finishing very long and mineral laced."

96/100 Wine Spectator
"This takes a slightly different tack than many of its Pessac colleagues, relying less on bramble and tar and more on alluring toast, with mocha, anise, wood spice and black tea notes draped liberally over the core of sappy kirsch and cherry preserve flavors. Plush and suave through the finish, though this needs a bit of time for the wood elements to be fully integrated with the fruit. For fans of the flashier, cashmere-textured style. Best from 2023 through 2037."

96/100 The Wine Independent

96/100 Tastingbook.com

96/100 Vert de Vin Magazine
“Very smoky, noble and deep nose, tobacco, dark berries, black cherries, blackberries, blueberries, leather, great aromatic potential. Almost harmless in the beginning, then the wine grabs you, finest tannins, very rich fruit, some creaminess, but not clumsy, no dominance of oak, very juicy and straightforward, taut, clear and precise, spicy and spirited on the finish. Confirms the class of previous years, Bravo.”

96/100 VV Wine
“Open nose with ripe fruit, expressive, spicy, with tobacco, herbs, some charred wood, plus dark blackberry fruit, a hint of chocolate, complex. Creamy on the palate, accessible, surprisingly easy to drink, with fine-grained tannins, good balance of wood and fruit, the wine has traction, precision, power and yet freshness. Ends long-lasting and very harmonious.”

96/100 Izak Litwar, Great Bordeaux Wines

96/100 Vinous
“The 2016 Pape Clément bursts out of the glass, offering ripe blackberry, raspberry, fresh mint and hints of licorice on the well-defined nose. It is perhaps a little more opulent than its peers, but unlike in the past, I don’t find it excessive. The palate is well balanced with supple tannin. There is a killer line of acidity and real panache toward a velvety, almost Pauillac-like finish armed with shimmering black fruit laced with graphite. Superb.”

95/100 Wine Enthusiast
"This is a serious, structured wine with fine tannins as well as acidity. There is a depth of flavor in this elegant wine, with black currant fruit and great structure. A wine for the long haul."

95/100 Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
"Deep in color, the wine is full-bodied, concentrated and packed with layers of dark red fruits. The texture is lush, the fruit is sweet, powerful ripe and juicy. On the palate you find dense, ripe, sweet, smoky blackberries, cigar box, espresso and licorice. Even with all this heft, you still find energy in the finish. I am really liking the elegance and restraint found here due to lower ABV and a more restrained use of new oak. Still, this needs at least 12 years or so of aging, before it really starts maturing.

95/100 Decanter
"An extremely attractive Pape Clement, with its own style and the feeling of the fruit being layered over a silky, seductive line of dark chocolate and tarry oak – and it works. This is big but has good balance, not over the top. It's enjoyable, silky and richly textured, and will age well. The tannins start to build on the finish, with a chewy quality that speaks of the extraction. There’s a lot to enjoy here.
"

94-95/100 Vert de Vin Magazine
"The nose is elegant, fresh, fruity, nicely racy, finely gourmand and offers a fine intensity. It reveals notes of cassis, blueberry, strawberry and hints of flowers (violet, blueberry) combined with a discreet hint of licorice, sweet spices, wood, a small hint of oriental spices as well as a very discreet hint of Sichuan pepper and an imperceptible hint of coffee. The palate is fruity, well-balanced, tight and offers freshness, straightness, a good structure, tension, a fine acid frame and a fine minerality. On the palate, this wine expresses notes of fresh / ripe blackberry, fresh/ripe redcurrant/raspberry and slight notes of cassis associated with hints of chocolate, toasted oak / roasting as well as a discreet hint of flowers, blue fruits and a very discreet hint of Sichuan pepper on the finish. Tannins are fine and well-built. Good length. Beautiful and gourmande persistence. There is a subtle hint of caramelization and hazelnut / vanilla on persistence."

94-95/100 Vinum Magazin
"Still showing signs of aging, but of clear class, superb, consistently dense tannins, great, fruity length, excellently made, a must."

19,5/20 Le Figaro

19/20 Weinwisser

Château Pape Clément

Grand Vin: Château Pape-Clément, Grand Cru Classé (1959, Graves) 
2. Vin: Le Clémentin de Pape Clément 
Beliggenhed: Pessac, Pessac-Léognan 
Beplantet areal: 35 ha (+ 3ha hvidvinsdruer)
Plantede druesorter: 50% Cabernet Sauvignon, 47% Merlot, 2% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc
Fadmodning: 20 mdr. 60% ny barrique

Om Bernard Magrez

Fra trange kår til ejer af 42 vinslotte.

Det er svært ikke at blive forpustet, når man ser, hvad den snart 90-årige Bernard Magrez har bedrevet igennem sin lange vinkarriere. Den charmerende og arbejdsomme vinentreprenør ejer i dag intet mindre end 42 vinslotte og 1000 hektar vinmarker fordelt over i hele verden. Fire af disse er Grand Cru Classé-slotte i Bordeaux, hvoraf mange især vil nikke genkendende til Château Pape Clement, der med flere 100-points flasker har skrevet vinhistorie i Bordeaux siden 1281 og er et af områdets mest ikoniske slotte.

Bernard Magrez er indbegrebet af en selvgjort mand, der har skabt sin succes fra bunden. Bernard voksede op i trange kår med en streng far, der allerede smed ham ud af huset, da han var blot tolv år gammel. Det hæmmede imidlertid ikke Bernards virketrang og der skulle ikke gå længe før han kastede sig ud i vinhandlerbranchen.

Som blot 25-årig startede han sit eget importfirma med fokus på whisky og portvin, der skulle vise sig at blive en kæmpe succes. På det tidspunkt - i starten af 1960'erne - var de store supermarkeder på vej frem i Frankrig og han lykkedes med at blive den førende leverandør af vin og spiritus hertil. Han solgte senere hen firmaet, William Pitters, og brugte en stor del af pengene på at købe tre Cru Classé-slotte: Château Chateau La Tour Carnet i Haut-Médoc, Chateau Fombrauge i St Emilion og Clos Haut-Peyraguey i Sauternes. Han har dog selv fortalt, at hans store livsværk er føromtalte Château Pape Clement, som han senere erhvervede i slutningen af 1980'erne.

”Køb en flaske "Bernard Magrez" i stedet for en flaske "St. Èmilion"

En af de ting, der er kendetegnende ved Bernard Magrez' tilgang til vin er, at hans navn altid figurerer på flaskerne. Uanset om det er en rosévin til 62 kroner fra Languedoc eller hans Pape Clement Grand Cru Classé til +1000 kroner, så er Bernard Magrez-signaturen på fronten af flasken. Bernard er nemlig meget bevidst om, at den yngre generation af vindrikkere ikke nødvendigvis kender forskellen på Margaux og St. Estéphe. Derfor vil han i stedet gøre kvaliteten synonym med hans eget navn. Man skal vide, at når man vælger en flaske fra Bernard Magrez, så får man solidt håndværk og fremragende vin. Det ses og mærkes da også tydeligt, når man står med flaskerne i hænderne - elegant design og smukke luksus-flasker, der matcher smagen i flaskerne.  

Selvom Bernard Magrez ejer slotte i Napa Valley, Chile og Argentina, så hersker der ingen tvivl om, at Bordeaux står hans hjerte nærmest. Derfor finder du også et stor udvalg af nye Magrez-vine fra Frankrigs mest berømte vinregion. Det gælder også hvidvine! Selvom de fleste Bordeaux-fans automatisk forbinder området med rødvin, så kan de fadlagrede hvidvine på hovedsageligt Sauvignon Blanc og Semillion byde på gigantiske oplevelser. Château Pape Clement har i årtier været bannerfører for hvid bordeaux i verdensklasse og slottet er et af de få, der har høstet 100 points hos Robert Parker for både deres rød- og hvidvin.

Elegante sydfranske value-vine fra Languedoc

Bernard Magrez laver også fortryllende vine fra det solbeskinnede paradis i Sydfrankrig. Her begyndte Bernard Magrez at arbejde for mere end 52 år siden mens han havde en masse andre projekter kørende i Bordeaux. Hans kone er nemlig fra den gamle middelalderby, Carcasonne, der er hovedbyen i den store vinregion, Pays d'Oc, hvor "Bleu de Mer"-serien kommer fra. Tre forskellige vine, der er skabt på henholdsvis Cabernet Sauvignon, Grenache/Cinsault og Sauvignon Blanc. Her skinner det virkelig igennem, at Bernard Magrez har en meget veludviklet sans for at frembringe vine af høj kvalitet til meget små penge. Derudover laver han også eksklusive rosévine fra det berømte Côtes de Provence.  Det her er vine, der sætter prikken over i'et på sommermiddagen og som du hiver frem, hvis du vil imponere gæsterne på terrassen. Og ja, så gør det heller ikke noget at flaskerne ligner en million!

Uanset om du er på udkig efter stor Cru Classé Bordeaux til vinkælderen eller læskende sydfransk Provence-rosé, så er Bernard Magrez-nøglerne i bunden af flaskerne din garanti for, at kvaliteten er på et ekstremt højt niveau!  

Årgang 2016
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
1.199,00 DKK
BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk.
1.050,00 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
98 Point James Suckling
98 Point Andreas Larsson Blind Tasted
98 Point Jean-Marc Quarin
98 Point Houlberg
97-98 Point Bettane & Desseauve
97 Point Jeb Dunnuck
97 Point Alexandre Ma
96 Point Antonio Galloni
96 Point Robert Parker
96 Point Wine Spectator
96 Point The Wine Independent
96 Point Tastingbook.com
96 Point VV Wine
96 Point Izak Litwar, Great Bordeaux Wines
96 Point Vinous
95 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
95 Point Decanter
95 Point Wine Enthusiast
94-95 Point Vert de Vin Magazine
94-95 Point Vinum
19,5 Point Le Figaro Vin
19 Point Weinwisser

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter