Castiglion Del Bosco Permassimo 2017 i trækasse
Castiglion Del Bosco Permassimo 2017 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Pas på, Sassicaia! Prima Pietra topvinen, Per Massimo, leverer samme kultklasse til den halve pris.
Med godt 83 % Cabernet Sauvignon, 13 % Cabernet Franc og 2 % Merlot er drueblendet næsten identisk med verdensberømte Supertoscaner. I kælderen forkæler Castiglion del Boscos topvinmager, Cecilia Lioneschi, vinen med 18 måneder på de fineste franske egetræsfade.
Bered dig på en nærmest religiøs vinoplevelse, men skyn dig. Prima Pietra eksisterer kun i en kultvinsligende lille produktion på blot 2500 flasker pr. årgang.
Smagenote
Prima Pietra Per Massimo sejler rundt i glasset med en koncentreret mørkerrød farve. Fra glasset strømmer det op med de mest indsmigrende aromaer violer, mynte, brombær, sorte kirsebær og solbær, d dybe strejf af grafit, læder, cedertræ, lakrids og mørkristede kaffebønner fra den lange fadlagring... Mums! Vinen lægger sig smooth og flydig på tungen, hvor den koncentrerede frugt og fadet balancerer flot med en elegant, frisk mineralitet, der i powerårgangen 2017 må tilskrives det unikke, højtliggende terroir. Unge, silkefine og madvenlige tanniner runder den lange finish af med manér... Bravo! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Castiglion Del Bosco Tenuta Prima Pietra Per Massimo
97/100 James Suckling (2016)
” This is solid as a rock with blackcurrants and blackberries. Full-bodied, firm and silky with beautiful firmness and brightness. Complex and beautiful. Mostly cabernet sauvignon with merlot. Better in 2022, but already beautiful.
Nyd den til saftige steaks, lam med urter, kraftige pastaretter, svampe og modne oste. Server ved 16-18°C.
Prima Pietra Per Massimo 2017 er fremstillet på 83% Cabernet Sauvignon, 13% Cabernet Franc og 2 % Merlot, som Castioglion del Boscos top-vinmager, Cecilia Leoneschi, lader selektere fra enkeltmarken Prima Pietra, der med sin beliggenhed 450 meter over havet er den højest beliggende vinmark langs den toscanske kyst! Et perfekt og veldrænet terroir med bordeaux-agtigt grusjord og jernholdigt ler. Vinden modner i 18 mdr. på franske egetræsfade, heraf 50 % nye. I løbet af de første 10 måneder bliver hver druesort modnet for sig, hvorefter vinen blendes og tilbringer de sidste 8 måneder på samme fade. Produktionen i årgang 2017 begrænsede sig til 2466 flasker.
Om Castiglion del Bosco / Tenuta Prima Pietra
Legendariske Castiglion del Bosco er så meget mere end bare en vingård! Det er også stedet for en restaureret middelalderlandsby, komplet med en borg, et tårn og omkring 2.000 hektar skov. Ruinerne er blevet omhyggeligt restaureret, og nye bygninger er blevet opført i traditionel toscansk stil, hvilket skaber et imponerende 5-stjernet luksusresort med en 18-hullers golfbane og omfattende faciliteter.
Ejendommen huser et topmoderne vineri inklusive en stor fadkælder med hundredevis af barriques. Som en historisk vingård, og medstifter af Brunello-konsortiet i 1967, dyrker Castiglion del Bosco nu 62 hektar Sangiovese og er certificeret økologisk siden 2016. Under ledelse af vinmager Cecilia Leoneschi har vinene en stil, der tenderer mod en moderne, egetræskrydret profil. Stribevis af topratings årgang efter årgang rangerer Castiglion del Bosco i den absolutte kvalitetsmæssige elite af Brunello-producenter. Ejendommen producerer flere "luksus-Brunello’er", herunder den berømte enkeltmarks-vin Campo del Drago. Derudover driver Castiglion del Bosco i Maremma ejendommen Tenuta Prima Pietra, der berømmes for fremragende supertoscanske vine baseret på franske druesorter.