Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2018
Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"96 point. Det her er endnu en storslået Amarone fra Buglioni. Bravissimo!" - Winewherever
"94 point. Spækket med smag og frugtfedme... Rigtig lækker" - Flaskehalsen
"94 point. Hvis du er Amarone-fan, så er dette et perfekt glas" - Mad & Monopolet
"93 point. Flot dybde og en flot lavet klassisk Amarone" - Ekstra Bladet
Selv i den mindre gode årgang 2017 formåede Mariano Buglionis Amarone at dobbeltscore 96 point og blive testvinder blandt +450 kroners vine. Nu er hans nyeste mesterværk landet superårgangen 2018, der blåstemples som ”Outstanding” af Robert Parker.
Succesen hos Buglioni er langt fra tilfældig. Der arbejdes stenhårdt i kælderen og hans Amarone gennemgår hele 30 måneders fadlagring – det er altså et halvt år længere end verdens dyreste Amarone, Dal Forno Romagna!
Glæd dig til at få en bombastisk Amarone i glasset, som årgang efter årgang imponerer både anmeldere, og ikke mindst Amarone-elskere. Det her er essensen af Valpolicella og hvad Amarone er og bør være!
Lad den fede og silkebløde vin forkæle dine smagsløg, og nyd verdensklasse Amarone, til en helt anden pris end mange andre lignende topproducenter i området!
Smagenote
Allerede ved ophældningen fornemmer man, at her er stor Amarone i glasset - intens rubinrød farve med fede gardiner og et smukt skær. Næsen lægger fra land med perfekt solmodne mørkerøde kirsebær, valrhona-chokolade, saftige blommer og vaniljestang. Ved første tår detonerer den intense vin i et smagsmæssigt festfyrværkeri af svesker, rosiner, sød pibetobak, en lille smule lakrids og frisk kværnet hvis peber. Luksus-Amaronen munder ud i en lang, intens eftersmag med vidunderlig tørret frugtsødme, og tanniner, som slikker tungen ren til sidst. Bravissimo! Drik nu med iltning, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Buglioni Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2018
96/100 Winewherever
"Det jeg holder allermest af ved Buglionis Amarone’er er deres evne til at give alle de fyldige, varme og krydrede elementer liv gennem en frisk og spændstig syre, der løfter det hele op på seriøst niveau. Det får du med garanti her. Og så har den en smagskompleksitet, der udvikler over lang tid i munden på en, og efterlader indtrykket af, at man lige har tyggede sig igennem hele krydderiskuffen. Det her er endnu en storslået Amarone fra Buglioni. Bravissimo!"
94/100 Flaskehalsen
"Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone. Og det høje niveau på husets vine betyder, at du ikke nødvendigvis behøver springe helt op i en dyr Amarone for at få en stor oplevelse. Men nu er det i Amarone-klassen, vi befinder os, og her er ingen grund til at ærgre sig, hvis man opdager en flaske som denne på vinhylden. Spækket med smag og frugtfedme, og alligevel med en alkoholprocent, der ikke stikker helt af. Bevares, 16% er meget, men i sammenligning med andre Amarone-vine, er vi faktisk i den lettere ende. Her er både sødme, fedme, syre og frugtflader, der hver især fuldfører missionen uden at blive til det grød-agtige virvar, man nogle gange kan fornemme i de knap så spændende Amaroner. Rigtig lækker..." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 399,95)
94/100 Mad & Monopolet
"Jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke bliver imponeret over det, Buglioni leverer. Det er helt enkelt flot Amarone, som er lavet med den respekt for den proces, det kræver at lave Amarone. Hvis du er Amarone-fan, så er dette et perfekt glas for dig. I næsen har den Amarena-kirsebær, vanilje, lakrids, tobak, blomme i lage, rosiner og et hint af kakao. I munden er den intens, fyldig og ren power - en flot blanding af tanniner, en diskret syre og masser af frugtsødme. En vin som spiller på alle tangenter, og en vin for dig som gerne vil have meget af det hele. " (vurderet ved en tilbudspris på kr. 329,95)
93/100 Ekstra Bladet
"Tæt krydret næse. Koncentreret med typisk amaronepræg med svesker, tobak, læder, julekrydderier og vanilje i smagen. Den høje alkohol velintegreret. Flot dybde og en flot lavet klassisk Amarone med en fin lang afslutning. 93" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 330)
........
Tidligere årgange:
96/100 Flaskehalsen (årg. 2017)
"TESTVINDER OVER 450 KR...Det her er en Amarone, der bare fungerer så perfekt og smager så lækkert, at den opfylder alle de drømme, man kan have til den slags. Alkoholprocenten er høj, men de 16,5% virker ikke voldsomt, for her er stadig masser af plads til nuancer og kompleksitet, der sidder, hvor det skal."
96/100 Rasmus Christensen, Winewherever (årg. 2017)
"Buglioni er en relativ lille producent der til gengæld laver stor vin. Og det gør de helt bestemt også her i deres 2017 udgave. Selv med svimlende 16,5% alkohol formår de, at holde den frisk og levende. Den har en noter af sort te, bitter mørk chokolade, oliven og urter. En vel balanceret powervin."
90-93/100 Houlberg (årg. 2017)
"5 Thumbs Up. Mørk, fin og dyb næse ... fed, tæt power med sorte kirsebær, blommer, tjære, tobak, tør engelsk lakrids, chokolade og nogle nærmest småsyrlige balsamiske elementer. Der er pænt aftryk af egetræ, sæbe, blomster og man kan fornemme en ung syre, der vidner om, at det er en meget ung Amarone. I munden er vinen i starten cremet, blød og tætpakket ... først kommer alt det blide og mørke strømmende med figner, svesker, blommer, mørke kirsebær, blommer, blød lakrids, mælkechokolade, tør tobak, kakao ... og så sætter en bitter syre, lidt alkohol og et fint pebret bid ind, hvor lidt tørre tanniner også vil spille med. I forhold til 2015'eren er der dog langt bedre styr på alkoholen, som slet ikke bider nær så meget. Det gør, at denne Amarone bliver en rigtig god oplevelse, slet ikke gumpetung som de billige af slagsen og med en friskhed i kombi med det bløde overflod af indtryk. Og så er det endda en meget ung Amarone, som vil udvikle sig ved at blive gemt i kælderen mange år endnu."
92/100 Vinhulen (årg. 2017)
"Rubinrød. Duften er ung og intens med kirsebær og blomme krydderi, mørk chokolade, lakrids og ganske let vanilje og røg/trænote og masser af power. Smagen er fra start intens og fast med både røde kirsebær, blå blomme og en flig af blåbær med supplerende noter af mørk chokolade, krydderi over i kvas på den forfinende måde, lakrids og et strøg af vanilje og røg/træ med helt ungdommelig veloplagthed og fast frugtsyre med bid til at svare igen på fedme, voldsomheden af intensiteten og alkoholprocenten på hele 16,5%. En flig af sødme giver yderligere kompleksitet. Intens og ret voldsom krop i denne yderst velkomponerede og velstrukturerede vin. 2017 er generelt en mindre årgang end 2015 og 2016, men producenten formår at holde niveau med disse, hvilket bare indikerer, at kvalitetsproducenter altid leverer. Rigtig flot vin."
92/100 Mad & Monopolet (årg. 2017)
"...her tænker jeg “Let it rain” – her er nemlig skruet op på alle parametre. Denne vin indkapsler præcis, hvad Amarone handler om. Den er intens, fyldig, kraftigfuld og fyldt med smag. Nogle gange oplever jeg en Amarone, som mangler balance, netop fordi alkoholen og sødmen kan tage over, og så bliver det “marmelade-vin” – et udtryk jeg nyder at bruge om en vin, som bliver for sødmefuld. Denne har netop en let bitterhed, syre og blide tanniner, som sikrer den balance, som Amarone kan levere. Jeg har smagt denne sammen med sværvægtere som “Dal Forno”, som nok er det bedste af bedste, og her klarede den sig rigtig flot. I næsen har den modne kirsebær, blomme, vanilje, peber og et hint af mynte. Den er bestemt potent i smagen og kraftig men samtidig blid. Et flot glas og afgjort pengene værd." (vurderet ved en tilbudspris på 329,95)
Nyd vinen som et hyggeglas, lammeryg, vildtretter, grillet svinekød og kraftige oksekødsretter. Kan også gå til tapas eller til et udvalg af modne oste. Server ved 16-18°C.
Il Lussurioso 2018 er fremstillet på et blend af 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Oseleta og 5% Croatina. Drueklaserne håndhøstes i midten af september, hvorefter de koncentreres ved tørring helt frem til januar. Vinen modner hele 30 måneder på store traditionelle tonneaux fade og gemmes på flaske minimum 12 måneder før frigivelse.
Om Buglioni
Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:
Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (janaur 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….
I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?
De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.
Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.
Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.