Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Riserva CRU Organic 2018
Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Riserva CRU Organic 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"96 point. GIGANTISK AMARONE... Power, pompøsitet, tørrede druer og intensitet som bare pokker. Det er ikke unormalt for en Amarone, men det er ikke så ofte, at det er så sirligt balanceret som i denne version fra Buglioni. En tæt, storladen og super ambitiøs Amarone, der har fået 36 måneder på fad, og som er nået op på betragtelige 16,5% i alkohol. Alkohol og fadlagring er fornemt integreret i smagen, så den ikke føles stærk – bare enormt kompakt, tæt og fuld af bombastiske frugter. En stor vin, der er lige så imponerende afstemt, som den er kolossal i sit udtryk." - Flaskehalsen
"96 point. Jeg smagte for mange år siden netop Dal Forno, som mange af de helt store producenter af Amarone gerne vil sammenlignes med – det er hermed gjort ... Buglioni har stemplet den ”CRU” for at give den et label, som er passende til den store oplevelse. En sjælden gang vil jeg ikke diske op med alverdens duft- og smagsnoter - i stedet vil jeg bare sige ”Bravo” - Mad & Monopolet
”★★★★★ (5 out 5 stars) Excellent Vintage” – Terroir Amarone (Amarone della Valpolicella Vintage Chart 2018)
Riserva-lagret enkeltmarks-kvalitet i den store årgang 2018… Det her er crème de la crème for Amarone-fans!
Buglionis normale Amarone har 96 point i samme årgang… Riserva CRU er endnu ikke anmeldt, men i glasset tager smagen mindst et par trin mere op ad kvalitetsstigen mod perfektionens 100 point.
Kun i absolutte topår beslutter Buglioni sig for at lave Amarone Riserva, og 2018 forkæles vi tilmed med ekstra elegant CRU-kvalitet fra en økologisk certificeret enkeltmark i Sant’Ambrogio di Valpolicella.
Seriøsiteten her er ganske enkelt episk, og meget sigende for smagsdybden er det ekstremt lave høstudbytte på bare 15 hektoliter pr. hektar det samme som hos kultnavnet Dal Forno.
Først efter 36 måneders fadlagring samt mindst 18 måneders yderligere kældermodning på flaske begynder Mariano så småt at overveje en frigivelse af denne guddommelige nekatar med monumentale 16,5 procent alkohol.
Vores ultimative anbefaling kommer med en advarsel. Af mikroproduktionen på 6347 nummererede flasker er vi tildelt en brøkdel… Først til mølle!
Smagenote
Kirsebærrøde Riserva CRU 2018 sejler fuldfed og mægtig i rundt glasset… I næsen det rene trylleri med tørrede violer, mørkerøde kirsebær, valrhona-chokolade, saftige blommer, svesker, rosiner, engelsk lakrids, kaffe, luksuriøs vintage-balsamico og vaniljestang... Hokus pokus, hvor det dufter! Amaronen glider voluminøs over tungen, hvor den smukt nuancerede luksusfrugt møder dybe terroir-strejf og fremragende kælderkompleksitet fra den ekstra lange Riserva-fadlagring. Minutlang, intens finish med en euforisk efterklang af tørret frugt, krydderier og silketanniner. Verdensklasse! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Anmeldelser Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Riserva CRU Organic 2018
96/100 Flaskehalsen
"GIGANTISK AMARONE... Power, pompøsitet, tørrede druer og intensitet som bare pokker. Det er ikke unormalt for en Amarone, men det er ikke så ofte, at det er så sirligt balanceret som i denne version fra Buglioni. En tæt, storladen og super ambitiøs Amarone, der har fået 36 måneder på fad, og som er nået op på betragtelige 16,5% i alkohol. Alkohol og fadlagring er fornemt integreret i smagen, så den ikke føles stærk – bare enormt kompakt, tæt og fuld af bombastiske frugter. En stor vin, der er lige så imponerende afstemt, som den er kolossal i sit udtryk. Normalpris kr. 799,95, Set til kr. 469,95 | Supervin"
96/100 Mad & Monopolet
"Jeg smagte for mange år siden netop Dal Forno, som mange af de helt store producenter af Amarone gerne vil sammenlignes med – det er hermed gjort. For at nyde denne vin,kræver det næsten, at du sætter dig et sted, hvor du kan være helt koncentreret omkring vinen, og gerne blandt dine bedste bekendtskaber, for du kommer ikke til at kunne drikke flasken alene. Buglioni har stemplet den ”CRU” for at give den et label, som er passende til den store oplevelse. En sjælden gang vil jeg ikke diske op med alverdens duft- og smagsnoter - i stedet vil jeg bare sige ”Bravo”. 1 fl. pr. stk. 799,95 / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk. 469,95"
Nyd vinen som meditationsvin eller til godt oksekød, lammeryg, vildt, BBQ, kraftige pastaretter, simremad og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Amarone Riserva CRU 2018 er fremstillet på et blend af Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina og Oseleta, som Buglioni håndplukker fra en økocertificeret enkeltmark, deraf navnet ”CRU”, i Sant’Ambrogio di Valpolicella. Efter høsten i midten af september 2018, smagskoncentreres de hele drueklaser ved lufttørring i særligt ventilerede rum helt frem til januar 2019. Herefter gærer den superintense most med frugtbevarende temperaturstyring ved 24°C, mens 25 dages macertationstid, hjulpet af daglinge overpumpninger, trækker seriøs farve, smag og tanniner fra drueskindet. Riserva CRU omstikkes nu til 36 måneders lagring på 2500 og 5000 liters slavonske egefade, der efterfølges af minimum 18 måneder på flaske før frigivelsen.
Om Buglioni
Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:
Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (janaur 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….
I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?
De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.
Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.
Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.