Buglioni Amarone Classico 2015 - 12 LITER i trækasse
Buglioni Amarone Classico 2015 - 12 LITER i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Amarone 2015 er et orgie i intens velsmag. Parker blåstempler Valpolicella-årgangen med hele 94p i sin "Vintage Chart".
Buglionis Amarone er ikke populær uden grund. Vinen holder verdensklasse og giver samtidig ekstra af "smæk for skillingen", da vinhuset er ungt og endnu ikke opdaget af de internationale anmeldere.
Dyb granatrød i glasset med elegante aromaer af modne mørke kirsebær, blomme og rosin. Antydninger af vanilje, kakao, tobak og lakrids fra fadlagringen. I munden fyldig, sveskeagtig og intens frugtig. Lang og kompleks afslutning med lækker rosinsødme og fløjsagtige tanniner. Drik nu med iltning, eller gem +20 år fra høståret.
92/100 Vinhulen
"Rubinrød og mørk. Duften har blå blomme, mørke kirsebær og sveskeblomme/brun rosin med dyb lakrids. Man fornemmer fadets aftryk via let vanilje. Smagen rummer blomme, kirsebær og dyb lakrids med let vanilje i spids og en herlig note af tobaksblade og fast frugtsyre, der spiller perfekt op mod det fede smagsbillede. Vinen er meget ung og potent og skal bruge et par år i flasken på at modne, inden du nyder den. Meget intens og magtfuld vin med ganske let sødme fra modne bær og finale med en del tanniner."
Anbefales til hygge, lam, vildtretter og oksekød - eller til et udvalg af modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
Il Lussurioso 2015 er fremstillet på et blend af 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Oseleta og 5% Croatina. Drueklaserne håndhøstes i slutningen af september, hvorefter de koncentreres ved tørring helt frem til januar. Vinen modner hele 30 måneder på et mix af store traditionelle fade og små franske barriques.
Om Buglioni
Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:
Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (janaur 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….
I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?
De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.
Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.
Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.