Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2021
Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"91 point. Spansk kærlighed med duft af grønne æbler, melon, limeskal, abrikos og et hint af salt... Helt perfekt til sushi eller en ret med skaldyr." - Mad & Monopolet
"91 point. Står dugfrisk i glasset... En vin med både tyngde og friskhed." - WineWherever
Hvid Rioja… på Tempranillo??
Jo, den er god nok! Dugfriske Montebuena Blanco 2021 er skabt på topdruer fra over 60 år gamle Viura-stokke, der suppleres med en mindre andel Tempranillo Blanco… den hvide mutation af Rioja og Ribera del Dueros mest berømte rødvinsdrue.
Også terroiret er i særklasse, idet Montebuenas stærkt kalkholdige vinmarker er perfekt beliggende lige nedenfor den berømte bjergformation Sierra Cantabria, der skærmer vinplanterne mod Biscayens regn og rusk.
Med kernesunde druer som råmateriale skaber winemaker César Castro dette brag af en hvid Rioja Alavesa, som med sin cremede tekstur, delikate frugt og rislende mineralitet minder ikke så lidt om en god Chablis... Anbefalet!
Smagenote
Ved ophældningen elegant strågul i glasset… Næsen er dejlig frisk og frugtbetonet med elegante aromaer af nyskårne grønne æbler, saltet citusmineralitet, våd kalksten, lidt honningmelon samt tropiske strejf af banan… På tungen suverænt forfriskende med smooth og let Chablis-cremet tekstur, der glidende forvandler sig til delikate frugtnoter og fine mineralske nuancer. Eftersmagen er flot og harmonisk med pikante strejf af urter, der nærmest skriger på en omgang lette tapas eller sushi! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Anmeldelser af Bodegas Montebuena Rioja Alavesa Blanco 2021
91/100 Mad & Monopolet
"Viura, Tempranillo Blanco i et skønt mix med spansk kærlighed med duft af grønne æbler, melon, limeskal, abrikos og et hint af salt. I munden er den fyldig, har en diskret frugtfylde og er til den tørre side, som klæder den rigtig godt. Fungerer helt perfekt til sushi eller en ret med skaldyr."
91/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Hvid Rioja helt uden fad og oxidationprægede toner. Den står dugfrisk i glasset. Spændstig med en livlig syre, rund og blød mundfølelse, hvide blomster og hårde pærer og en smule taninner i afslutningen. En vin med både tyngde og friskhed."
Nyd den til fisk og skaldyr, salater, sushi, lette tapas, fjerkræ, cremede pastaretter og halvfaste oste. Server ved 8-12 °C.
Vinen er fremstillet på et spændende Rioja-blend af 85% Viura og 15% Tempranillo Blanco, som winemaker César Castro selekterer fra over 60 år gamle vinstokke på nogle af Rioja Alavesas bedste og meget kalkholdige vinmarker omkring landsbyen Labastida. Terroirets unikke beliggenhed i ly af Sierra Cantabria-bjergene giver unikke klimatiske forhold, der tillader druerne at modne til perfektion.
Ved ankomst til vineriet afstilkes druerne, inden 36 timers koldmacerering trækker maksimal frugtaroma fra drueskindet. Herefter gærer vinen med frugtbevarende temperaturstyring ved 14°C over en periode på 14 dage, hvorefter vinen trækker yderligere fedme og smagskompleksitet fra de fine gærrester, inden aftapning på flaske.
Restsukkerindhold: 1,5 gram pr liter ( tør)
Syreindhold: 3,49 gram pr. liter
Alkohol: 12,5 %