
1996 Grange
Blanding af 94% Shiraz og 6 % Cabernet Sauvignon. Fyldig med enorm intensitet, moderat høj tannin og en 40 sekunders finish.
98 point - Jeremy Oliver
98 point - Campell Mattinson
"A cracker of a Grange; full deep red with ruby edges. Perfumed, heady aromas of black and red berries of rare concentration partnered by sweet vanilla/chocolate/coconut oak and scented with cracked pepper. Succulent, sumptuous palate of wonderful concentration, length and persistence, finely and precisely structured with everything imaginable in perfect place and balance. An essay in controlled power." Jeremy Oliver - 19.5, drink 2026-2036+.
Campbell Mattinson 98 points! “Shows the 1995 the way. Lots of coffeed oak, arguably in the same vein as the 1995, but with fruit brightens rippling through it, lifting the wine as it does to significant heights. Tannins on this wine have always been perfect, and they still are. Great Grange. Give it another 20 years.” Campbell Mattinson, Wine Front August – October 2007
1996 Grange passer godt til...
Om Penfolds
Penfolds vine
Penfolds er uden tvivl den mest kendte vinproducent i Australien. De laver en perlerække af fantastiske vine, heriblandt ikonvinen Grange, som stadig er den australske vin, der hiver de højeste priser hjem på diverse auktionshuse. Tilbage omkring 1845'erne blev Penfolds startet af Dr. Christopher Rawson Penfold - deraf navnet. Han læste medicin i England og vat begyndt at interessere sig for vin. Han medbragte vinplanter fra det sydlige Frankrig til Australien og lige siden begyndelsen har Penfolds konstant udviklet sig. I starten fokuserede de på hedvine, men i starten af 1950'erne besluttede de sig at fokusere på rød- og hvidvine i stedet for. Her blev Max Schubert ansat som winemaker og han har blandt andet skabt ikonvinen Grange, som Penfolds stadig er verdensberømt for. Han udviklede også Bin-serien, som består af en lang række perlevine.
Penfolds rødvine
Winemakeren, Max Schubert, er en legende inden for australsk vin. I 2002 overtog Peter Gago rollen som winemaker, og med ham i spidsen laver Penfolds stadig fantastiske vine uanset hvilke prislag, man vælger. Australien kan ikke mere betegnes som et nyt vinland på det danske vinmarked, for de australske vine er for længst blevet modtaget med kyshånd af den danske forbruger. De australske vinproducenter har formået at skabe fremragende vine på de druer, som forbrugerne elsker. Hjertet i australsk vin er uden tvivl i det sydlige Australien omkring byen Adelaide. Her ligger Barossa Valley, hvor nogle af de bedste australske vine produceres. Det er her vinhuse som Penfolds og Wolf Blass producerer den ene perlevin efter den anden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Indhold
Servering
Gemmepotentiale