Xavier Le Petit Xavier Blanc 2021
Xavier Le Petit Xavier Blanc 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“A honeyed, yet juicy and deliciously quaffable white” – Robert Parker (tidl. årg.)
Ikke så lille endda… Le Petit Xavier er charmevinen over dem alle fra 100-point-producenten Xavier!
Fun, fruity og læskende som bare pokker. Vin de France-appellationen er Xaviers legeplads, hvor han elsker at boltre sig med originale og eksperimentelle drueblends som her...
50% Sauvignon Blanc for aromatisk charme… Dertil Picpoul for friskhed, Grenache Blanc for smoothness og Sémillon for kompleksitet. Alle druer selvfølgeligt håndplukket fra kalkstensholdige terrois i det maleriske sydfranske landskab…Wauw!
Kvaliteten her er faktisk så meget i top, at man må klø sig i moustachen for at fatte prisen!
Smagenote
Ved ophældningen frisk og klar med citrusgrønne nuancer… Fra glasset strømmer veloplagte aromaer af hyldeblomst, saltet citron, lime, stikkelsbær, grønne æbler og fersken med komplekse strejf af bivoks, fennikel, solbærblad og tomatstilk… I munden sprød, frisk og mineralsk med populære Sauvignon Blanc i førertjøjen. Herligt mundrensende finish med et elegant strejf af salt... Lækker allrounder til hygge og lette serveringer. Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Nyd den som aperitif eller til fisk og skaldyr, salater, sushi, lette tapas, grillede marienerede grøntsager og cremde oste. Server ved 8-10°C
Vinen er fremstillet på en fortryllende frisk blanding af 50% Sauvignon Blanc, 20% Picpoul, 20% Grenache Blanc og 10% Sémillon. Fremstillet i frisk stil med gæring og kort modning med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank.
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.