Xavier Chateauneuf Du Pape La Reserve X XII XV
Xavier Chateauneuf Du Pape La Reserve X XII XV
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"95+ points. You almost need a fork to drink this baby, but man, what a wine!" - Robert Parker
Den største Châteauneuf du Pape, fra den mest anerkendte ønolog i Rhônedalen!
La Réserve X XII XV er en kombination af de tre kongeår - 2010, 2012 og 2015 sammensat i én vin, af selveste Xavier.
Robert Parker er helt vild med vinen og giver den en 95+ rating til denne helt unikke Châteauneuf!!
"You almost need a fork to drink this baby, but man, what a wine!"
Det er langt fra tre tilfældige årgange, Xavier har valgt at kombinere i denne top Châteauneuf. Årgang 2010 har 98 point på Robert Parker's vintagechart, den højeste rating, der er givet siden 1970!
Kan nemt gemmes de næste 20 år! Leveres i originale papkasser.
Smagenote
Vinen er så cremet, fyldig og fuld af smag, at det næsten ikke er til at bære. Oceaner af mørke frugttoner vælter indover tungen, i ualmindelig smuk harmoni med mørk chokolade og krydderier. Eftersmagen er lang og koncentreret, tanninerne elegante og vedvarende - den største Châteauneuf du Pape vi længe har smagt! 15% alkohol. Drik nu eller gem i +20 år fra høsteåret.
Anmeldelser af Xavier Chateauneuf Du Pape La Reserve X XII XV
95+ point Robert Parker
"A non-vintage blend of Xavier’s favorite vintage, the NV Châteauneuf du Pape X XII XV is a massive, thick, unctuous beauty that’s almost overflowing with notes of dark fruits, blackberries, truffle, chocolate and crushed rock. You almost need a fork to drink this baby, but man, what a wine! It stays lively and fresh, with building tannin, a stacked mid-palate and a big finish. It will take 5-7 years for the baby fat to fall away, and it will have two decades of longevity."
94/100 Decanter
"Rich and concentrated blackberry fruit, with a ripe, sweet middle. Full-bodied and opulent red fruits with real vigour and youthful muscle"
"A super rich and complex style with abundant red, blue and purple fruit aromas framed in fresh herbs, gently spicy and woody notes. The palate has intensity and focus, delivers a ripe, rich and succulent impression and holds long. Delicious Châteauneuf."
La Reserve X XII XV er en unik Châteauneuf du Pape, som er sammensat af druer fra 4 førende terroirs i de 3 topår 2010, 2012 og 2015. De håndhøstede Grenache-druer fra over 100 år gamle vinstokke giver en helt unik frugtkoncentration, som komplementeres af druerne Vaccarèse, Counoise, Mourvèdre, Cinsault , Black Terret og Muscardin. Druerne fra de 4 terroirs, La Crau, Les Galets roulés, les Urgoniens og les Sables, selekteres efter maksimalt indhold af mineralske salte. I vineriet prioriterer Xavier en silkeblød tekstur og blide tanniner ved at lade gæringen gå sin gang uden mekanisk udtræk af farve, smag og tannin fra drueskindet.
Luksusmodningen er et kapitel for sig... Hvem sagde ekstrem kompleksitet? Wauw!!
Årgang 2010:
20% lagrer 44 måneder på nye franske egetræsfade (Allier og Tronçais, medium toast)
20% modner 36 måneder på små betontanke
30% får hele 46 måneder på store fade
30% gemmes 44 måneder på mellemstore demi-muids
Efter separat modning blendes alle 2010-komponenter til videre lagring på ståltank.
Årgang 2012:
25% modner 36 måneder på frugtbevarende betontank
25% gemmes 36 måneder på mellemstore demi-muids
20% lagrer på nye barriquefade
20% lagrer på 1 år gamle barriquefade
Årgang 2015:
100% lagrer 8 måneder på amfora for at bevare den lækre frugt.
La Rèserve X XII XV skal dekanteres - helst i et par timer, hvis du skal nyde den til kraftige retter som f.eks. julemaden eller andre kraftige retter. Men sikke en vin at have i vente.
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.