Xavier Arcane XIX Le Soleil Côtes du Rhône-Villages 2015 - 5 liter i trækasse
Xavier Arcane XIX Le Soleil Côtes du Rhône-Villages 2015 - 5 liter i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
- Eksklusiv 5 liters flaske i 1-stk trækasse...
Xavier Vignon er en af de største personligheder i den franske vinindustri. Han er en af landets førende ønologer, der i skrivende stund rådgiver op mod 250 vingårde.
Med sin egen serie af vine skaber Xavier den ene store succes efter den anden. Arcane Le Soleil er sidste nye skud på stammen:
Sammensat af druer fra 9 nøje udvalgte marker. Xavier har været ualmindelig kræsen i udvælgelsen: 80% Grenache fra mere end 100 år gamle vinstokke, 10% Mourvedre fra mere end 80 år gamle stokke og de sidste 10% fra 50 år gamle Syrah "vines".
Le Soleil er næsten sort i glasset. Bouqueten er præget af helt mørke bær, der elegant ledsages af krydderier fra 15 måneders fadlagring.
Absolut en Côtes du Rhône Villages fyldt med "power".
Xavier Arcane XIX Le Soleil Côtes du Rhône-Villages 2015
95/100 Verema
"So intense! A huge, delicious wine."
94/100 point, Robert Parker
"The 2015 Cotes du Rhone Villages Arcane XVIII Le Soleil is youthfully dark in color and fruit-forward, but it also shows softening, silky tan-nins. It's full bodied but not overblown, with a sensationally seductive mouthfeel. Black cherries define the fruit, joined by hints of dark choco-late and enough garrigue to give it a seriously savory character despite the fruit. ..Maybe the best Côte du Rhône Villages I've ever tasted, it looks to have the stuffing to go another 10 years."
93+/100 Jeb Dunnock
"Coming from 100-year-old Grenache vines (there’s 10% each of Syrah and Mourvèdre in the blend) mostly in the northern part of the Southern Rhône, the 2015 Côtes du Rhône Villages Arcane le Soleil saw 15 months in one-third each of new barrels, concrete tanks, and stainless-steel tanks. This inky colored beauty offers a terrific perfume of blueberries, scorched earth, graphite, and crushed violets. Deep, full-bodied, incredibly pure, and elegant, with silky tannin, it’s a sensational Côtes du Rhône that’s better than most Chateauneuf du Pape in the vintage. It will be better in another year or two and keep for 8-10 years."
93/100 Vinhulen.dk
"Fantastisk Cotes du Rhone Village."
Om Xavier Vignon
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.