Xavier Arcane La Temperance - Cairanne Organic 5 liter i trækasse
Xavier Arcane La Temperance - Cairanne Organic 5 liter i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“93 points. I love the dark, earthy finish that pulls you back to the glass for more.” – James Suckling
"93 point. Masser af mørke bær, bløde og fine tanniner..." - WineWherever
“92 points. It’s full bodied, yet not overly heacy, with silky tannins…” – Robert Parker
Wow…Se lige den her nyhed fra Rhônedalens mest visionære vinmager, Xavier Vignon.
”La Temperance” er en unik ”Single Release” rødvin fra Cairanne AOC, der nyder samme Cru-status som Gigondas og Chateauneuf du Pape.
Xavier bruger ”state of the art” metoder i bestræbelserne på at skabe så rene og terroir-typiske vine som muligt. Han gærer og modner således “La Temperance” i 200 liters glaskupler.
”It ensures the purest and most precise expression of the terroir, the best development of the wine,” forklarer Xavier Vignon.
Xavier har skabt sit seneste mesterværk på 4 udvalgte topårgange 2015, 2016, 2017 og 2018. En silkeblød, saftspændt powerrhône med 15 % alkohol og skønne noter af peber og garrigue.
Til trods for at både Robert Parker og James Suckling kvitterer med toprratings til ”Temperance”, er prisen holdt ufatteligt lavt. Topvalue!
Smagenote
Vinen lokker i glasset med en dyb blommerød farve. Næsen er floral, frugtdrevet og koncentreret med knuste violer, hindbær, skovjordbær, solmodne blommer, kirsebær og brombær, der sammenvæves med engelsk lakrids, læder, peberkorn og Rhône-karakteristiske strejf af garrigue. ”La Temperance” rammer tungen med en kødfuld og intens frugtfylde, der til trods for 15 % alkohol føles utrolig elegant og balanceret. Fløjlsbløde tanniner bærer hen til en storslået finish med mineralsk skovsbundsnuancer, tørrede urter og saftige sommerbær. En unik vin, der viser essensen af det storslåede Rhône-terroir. Drik nu, eller gem 15-20 år fra høståret.
Anmeldelser af Xavier Arcane Cairanne La Temperance
93/100 James Suckling
“Although this is a self-confidently rich and fleshy Cairanne, it also has a very well-crafted structure, the gentle tannins keeping the 15% alcohol on track. I love the dark, earthy finish that pulls you back to the glass for more.”
93/100 Bettane & Desseauve
93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Bemærkelsesværdig glaskuppel-vinifikation fra Cairanne. Hvad end denne metode har bidraget med, så er udfaldet i hvert fald positivt. Flot balanceret og parfumeret duft, godt med frugtfylde, masser af mørke bær, bløde og fine tanniner og en lang krydret eftersmag. En vin med brede skuldre og svulmende muskler."
92/100 Robert Parker
”Black cherries and plums appear alongside hints of cedar and leather on the nose of the NV Cairanne Arcane La Temperance. It's full-bodied (labeled at 15% alcohol), yet not overly heavy, with silky tannins, peppery notes and even some brighter, raspberry-like nuances on the lingering finish.”
92/100 “DOUBLE GOLD” Gilbert & Gaillard
“Beautiful deep ruby with crimson reflections. Concentrated nose blending jammy fruits with oaky, meaty notes. The palate is very intense, refined and totally dedicated to fruit and minerality. Remarkable! Serve with game. ”
92/100 Mad & Monopolet
”Xavier laver god vin, og der er noget til alle anledninger og i flere prisklasser. Denne er én af mine favoritter - et godt blend lavet på Grenache og Syrah med skøn duft af solbær, blomme, brombær, eg, cedertræ og tobak. I munden er den klart til den fyldige og kraftige side, men det hele styres i mål grundet lette tanniner, syre og tørhed, som skaber en flot balance. En vin der fungerer godt til fx julemad, simremad eller en god pizza.”
17,5++ /20 Vinbanken.se
Vinen går fremragende til saftige bøffer, pizza, BBQ, pulled pork ,lam, julemad og modne oste. Servér ved 16-18 °C
Xavier Arcane La Temperance Cairanne er fremstillet på et blend af 90 % og 10 % Syrah fra nogle af Xaviers ældste vinstokke, som ligger det garrigue-beklædte terroir Cairanne-AOC. Vinen er en limited edition, som er består af fire forskellige årgange – 2015, 2016, 2017 og 2018. I vinkælderen bruger Xavier ”state of the art”-metoder for at skabe fremme det unikke Cairanne-terroir. Han modner og gærer således vinen i særfremstillede 200 liters glaskupler, der er med til give det reneste udtryk af topdruerne. ”It ensures the purest and most precise expression of the terroir, the best development of the wine,” forklarer Xavier Vignon. Metoden er brugt af blandt førende producenter i Loire og Bourgogne m.fl.
Om Xavier Vignon
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.