Villa Poggio Salvi Rosso di Montalcino 2018
Villa Poggio Salvi Rosso di Montalcino 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"91 points. "A beautiful, fruity red with aromas and flavors of cherries, orange peel and hints of cedar."
- James Suckling
Rosso di Montalcino kommer fra samme Sangiovese-drue og nøjagtig samme Montalcino-marker som berømte Brunello.
Forskellen ligger i fremstillingen og modningen. Rosso laves i en friskere, frugtigere og mere ”easy going” rødvinsstil. Frigivet som ung og udbudt til priser, der om muligt fremmer drikkeglæden endnu mere!
- Smag bare tophuset Villa Poggio Salvis anmelderroste ”Baby Brunello”...
Smagenote
Sart rubinrød farve. Næsen lokker med liflig duft af rosenblade, salvie, skovjordbær, tranebær og friske røde kirsebær. Fine mineralske strejf af rust og jord. I munden sprød og vibrerende med flot frugtkoncentration og perfekt afstemt tannin. Den nuancerede eftersmag byder på fine noter af sort te, læder og middelhavsurter. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Villa Poggio Salvi Rosso di Montalcino 2018
91/100 James Suckling
"A beautiful, fruity red with aromas and flavors of cherries, orange peel and hints of cedar. It’s medium-to full-bodied with a pretty core of fruit and a fresh, racy finish."
90/100 WinesCritics.com
"Delicious on the nose in the gentle notes of dehydrated cherries, red flowers and white peach. Gentle and defined in the glass, it shows a medium body, soft tannins with little extraction and a luminous finish."
En herlig allrounder – lækker charcuteri, pizza, lyst og rød kød, pasta og halvfaste oste. Servér ved 14-17°C
Rosso di Montalcino 2018 er fremstillet på 100% Sangiovese fra højtliggende, sydvestvendte Montalcino-marker med klassisk galestro-mergel. Mosten gærer temperaturstyret ved 28-30°C med 12-14 dages udblødning af drueskallerne. Et automatisk stempelsystem giver kontrolleret udtræk af farve, smag og tannin. Vinen modner 12 måneder på slavonske egetræsfade med en kapacitet på hhv. 3.000, 6.000 og 10.000 liter.
Om Villa Poggio Salvi
I det vestlige ”Brunello-land” finder vi Villa Poggio Salvi. Så langt mod vest og så højt til vejrs, faktisk, at der fra vingården er udsigt over Det Tyrrhenske Hav. Stedet var allerede i 1500-tallet anerkendt for sine vine. Siden 1979 er det dog ingeniøren Pierluigi Tagliabue, som for alvor har sat Villa Poggio Salvi i scene. Pierluigis 21 lerholdige hektar er gunstigt beliggende i 300-500 meters højde, med stor temperaturvariation samt maritim indflydelse fra Det Thyrrenske Hav. Det giver Sangiovese med vidunderlig friskhed, finesse og parfume. Frugtens autentiske udtryk understøttes ved traditionel modning på store fade. Øverst i Brunello-hierarkiet troner flagskibet Pomona, en forrygende enkeltmarksvin, der har navn efter frugtens gudinde. Winemaker er Pierluigis barnebarn Luca Belingardi, hvis arkitekttegnede vinkælder er smukt integreret i terrænet ved Villa Poggio Salvi. I 1998 blev en separat vingård i Chianti Colli Senesi tilknyttet. Herfra kommer Chianti Caspagnolo samt de lækre IGT’ere, Tosco og Lavischio, lavet på hhv. Sangiovese og Merlot.