Stobi Winery Aminta Private Reserve 2015
Stobi Winery Aminta Private Reserve 2015
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Ordet ”Supertoscaner” ligger bedre i munden end ”Supertikvéscaner”, men smag vinen!
Opskriften er kendt fra Toscana. Man blander den lokale topdrue (i Tikvés-regionen: Vranec) med de store franske bordeauxdruer Merlot og Cabernet Sauvignon.
Anmelderroste Aminta er besrevet som "en raketmotor klædt i et dækken af fløjl.". Mørke og maskuline Vranec (”den sorte hingst”) tæmmes med feminin Merlot, mens kongedruen Cabernet Sauvignon lægger aristokratisk klasse i samme pulje.
Rødvinen er yderligere forkælet med lækre krydderier fra 24 mdr. på franske, slavonske og amerikanske fade!
Smagenote
Flot, dyb kirsebærfarve. Næsen fænger omgående med fuldmodne frugtnoter af hindbær, granatæble, sorte kirsebær og solbærkompot, der følges af herbale myntestrejf samt spændende tobak, chokolade, kokos og ristede kaffebønner fra fadet. I munden fed og koncentreret. Smagen er pakket med polerede og nuancerede frugtlækkerier, der komplementeres af guddommelige orientalske fadkrydderier samt perfekt afstemte tanniner i finalen. En topvin, som de flertallet af rødvinsnydere med sikkerhed vil elske! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Stobi Aminta Private Reserve 2015
90/100 Decanter
” Earthy with a purity of dark fruits and savoury woody notes, notable, juicy tannins and a very long finish.”
Double Gold - China Wine & Spirits Award
Gold Medal – Mundus Vini
Nyd den flotte rødvin til barbeque, gode bøffer, lam, svinekoteletter, simremad, charcuteri og modne oste. Servér ved 15-18°C.
Aminta 2015 er fremstillet på 40% Merlot, 35% Vranec og 25% Cabernet Sauvignon fra udvalgte parceller i Tikves-regionen. Druerne håndhøstes og sorteres i vinmarken og fragtes skånsomt til vineriet i små 25 kg beholdere. Under den temperaturstyrede, frugtbevarende gæring giver overpumpninger af mosten ekstra udtræk af farve, smag og tannin fra drueskindet. Vinen afrundes og krydres gennem 24 måneders modning på 225 liters barriquefade, 55% franske, 30% slavonske og 15% amerikanske.
Stobi Winery er beliggende i Nordmakedoniens mest berømte vinregion, Tikves.
Det ambitiøse vinhus blev grundlagt i 2009. På husets 600 hektar vinmarker vokser internationale druer som Pinot Noir og Chardonnay side om side med lokale favoritter som hvidvinsdruen Rkaciteli og rødvinsdruen Vranec. Det solrige og vindblæste klima i Nordmakedonien avler perfekt modne druer, som Stobi forvalter topprofessionelt på sit "state of the art"-vineri til en værdi af +150 mio. kr.
Chef-winemaker Andon Krstevski er Stobis unge stjerneskud, som er uddannet biokemiker ved universitetet i Bordeaux. Derefter gik turen til Bourgogne, hvor Andon som den første nordmakedoner opnåede det franske DNO (Diplome National d’Oenologie). Siden fulgte lærerige praktikophold i Bourgogne, Schweiz og Marlborough New Zealand. Endelig har Andon arbejdet som winemaker hos berømte Pape Clement i Pessac-Leognan.
Vinene fra Stobi høster allerede masser af medaljer ved internationale vinkonkurrencer - og priserne er (endnu!) ekstremt forbrugervenlige…