Stags' Leap Napa Valley Viognier 2021
Stags' Leap Napa Valley Viognier 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"92 points. Real viognier here with sliced green mango and a hint of bitter lemon.” – James Suckling
Hvidvin fra Napa Valley? Ja, det er bestemt ikke kun røde powerhouse-vine på Cabernet Sauvignon som regionen excellerer i. Viognier er bedst kendt fra de eksklusive vine i Nordrhones Condrieu, men i Napa Valley finder du også nogle af verdens bedste eksemplarer.
Mange fans vil nikke genkendende til navnet på etiketten og Stags Leap er da også regionens ældste og et af de mest anerkendte vinhuse med en historie, der rækker helt tilbage til 1893.
Glæd dig til klassisk, blomster-parfumeret Viognier med olieret og cremet fedme, der omsvøber tropiske frugter som abrikos, fersken, lime og mango. Helklase-presset og frugtfokuseret med modning på 100 % neutrale franske egetræsfade. En kæmpe nyhed i vores sortiment fra en af det helt store giganter i Napa Valley.
Smagenote
Stags Leaps Viognier sejler fed og cremet rundt i glasset med en lys gylden kulør. Fra glasset strømmer der et lifligt potpourri af orange-blomst, hyldeblomst, limeskal, fersken, abrikos samt marcipan og lemon curd. På tungen er vinen olieret og cremet med en harmoniskabende citrus-rygrad, der kombineres med en frisk mineralitet. Sødmefulde honning-noter og tropiske stenfrugt dominerer smagen, som rundes af med lidt spicy krydderier. Arketypisk Viognier fra mesterproducenten, Stags Leap. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Stags Leap Napa Valley Viognier 2021
92/100 James Suckling
” “Real viognier here with sliced green mango and a hint of bitter lemon. White blossom. Medium body. Zippy and dry at the end. Nicely crafted. No new wood. Drink now.”
Nyd den til stegte fisk og skaldyr, tapas, fjerkræ, lyst kød, svampe og nøddeagtige oste. Servér ved 10-13°C.
Vinen er fremstillet på 100 % Viognier, der høstes fra vinmarker i Carneros og Oak Knoll AVAs, der ligger i den sydlige del af Napa Valley. I disse to appellationer finder vi vinmarker med en køligere placering, hvilket passer Viognier-druen perfekt. De hele håndhøstede drueklaser presses nænsomt i vineroet og gæres i smagsneutrale franske egetræsfade. For at bevare så meget frugt og friskhed i smagen får vinen ikke lov til at gennemgå malolaktisk gæring. Vinen modner i alt i 5 måneder på neutrale franske egetræsfade.