By Rui Roboredo Madeira Douro Superior 2015 i trækasse
By Rui Roboredo Madeira Douro Superior 2015 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Superior er den tørreste og varmeste del af Douro-distriktet, som især er kendt for portvin, men hvor der også fremstilles monumentalt kraftfulde rødvine.
Rui Roboredo fremstiller sin Douro Superior af klassiske portvinsdruer såsom Touriga Nacional og Tinta Roriz. En storladen, ultrakoncentreret rødvin med solmoden frugt fra hede dage, frisk elegance fra kølige nætter, urkraft fra gamle vinstokke og perfekt krydderi og afrunding fra modning på franske egetræsfade. Dette er en rasende god rødvin!
94/100 ”CELLAR SELECTION” – Wine Enthusiast
"79 dollars. From old vines grown in schist soil. With all the structure and concentration, it also has ripe, generous fruit that shines through with a great fanfare of blackberry and black-plum flavors. Drink this wine from 2022."
94/100 John On Wine
"It is rich and concentrated, still firm and youthful despite the generous fruit that is the hallmark of the vintage. Wood aging has balanced the generous black fruits and balanced the firm tannins."
Leveres som afbilledet i originale 3-stk trækasser!
Dyb rubinrød med lilla nuancer. Intens duft af viol, kirsebær, brombær og rosin, med dybe strejf af peber, tobak, lakrids, rosin og søde krydderier. I munden fed med sveskeagtig tekstur og enorm frugtrigdom. Lang og dejlig krydret eftersmag med fine, tætte tanniner. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anbefales til lam, oksekød, simreretter, barbeque og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
Douro Superior 2015 er fremstillet på et ”mark-blend” af 40% Touriga Nacional, 40% Tinta Franca, 10% Sousão, 5% Tinta Francisca og 5% Tinta Roriz (Tempranillo). De intense dråber leveres af +40 år gamle vinstokke fra en skråning med skifer.
De håndplukkede, sorterede og afstilkede druer koldmacererer i 2 dage, efterfulgt af tre ugers temperaturstyret gæring. Vinen modner 20 mdr. på helt nye franske barriquefade.
Producenten Rui Roberedo har efterhånden opnået stjernestatus i Portugal.
Rui beviser at rødvine fra Duoro-regionen, og fra det nærliggende Beira Interior, kan opnå samme verdensklasse som topvine fra Toro og Ribera del Duero på den spanske side af grænsen.
”At last, and dare I say that not the least, producing the wines I’ve always dreamt of, gave me a new lease on life. Unrestrained from the prevailing taste, trends or markets and set on familiar regions, I’ve searched for Douro Valley’s maximum expressions”
- Rui Roboredo Madeira