Rosso di Orma 2019
Rosso di Orma 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“93 points. ”Aromas of currants, berries and hints of new leather” – James Suckling
“93 point. Blød som fløjl.. Flot vin, som sagtens kan ligge nogle år" - Mad & Monopolet
"92 points. Juicy and brilliant... begs you to return to the glass.” – WinesCritic.com
"92 point. Meget saftig omgående at gå ombord i." - WineWherever
"91 point. Hvor smager den godt..." - Houlberg
Bolgheris bedste bargain? Vi præsenterer Rosso di Orma 2019! Den helt nye vin og vanvittige value fra Ormas berømte Bolgheri-mark mellem Sassicaia og Ornellaia.
Lanceringen er perfekt timet. Wine Enthusiast rater årgang 2019 med 95 point og må næsten 10 år tilbage i Bolgheris historie for at finde en vinhøst med så vildt et kvalitetspotentiale. Og du smager det straks!
Rosso di Orma er en tæskelækker supertoscaner, der nøjagtigt som kultvinen Orma er skabt på de franske bordeauxdruer Merlot og Cabernet Sauvignon.
Det unikke særtræk er 10% af Brunello-druen Sangiovese, der gør Rossi di Orma så uimodståelig saftig og vibrerende, at selv topprofessioinelle anmeldere har mere end svært ved at holde sig fra glasset!
Smagenote
Ved ophældningen præsenterer Orma-vinen sig funklende kirsebærrød med næsten sort kerne og ung mørklilla kant... Næsen nærmest stinker af Bolgheri-klasse! Violer, rosenblade, vilde hindbær, sorte kirsebær, solbær, mynte og blommer, vælter uimodståeligt og flot nuanceret frem fra glasset, hvor læder, vanilje og lidt mørkristede kaffebønner føjer kompleksitet til duften. I munden smooth og fyldig med topårgangens indsmigrende frugt så langt fremme i smagsbilledet, at du ikke ænser de næsten 15% alkohol. Rosso di Orma 2019 slutter perfekt af med silkefine tanniner i en lang og mineralsk eftersmag, der nærmest tigger og ber om endnu en slurk! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Rosso di Orma 2019
93/100 James Suckling
”Aromas of currants, berries and hints of new leather follow through to a medium to full body with round, integrated tannins and a juicy finish. Firm and polished.”
93/100 Mad & Monopolet
"Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese sammen er et skønt match, som bl.a. fik vinguruen Robert Parker til at smide de eftertragtede 100 point første gang nogensinde - det var til Sassicaia 1985, som var lavet på franske druer - dog uden Sangiovese - men ligheden er stor. Denne Orma er en glimrende flaske, hvis du gerne vil smage en “super Toscaner”, som har masser at byde på. I næsen har den noter af solbær, mørke kirsebær, menthol, syrlige blommer, læder og espresso. I munden er den fyldt med smag af røde bær, en god gennemgående mineralitet og en stringent syre, som holder det hele på plads. Den er blød som fløjl og en flot vin, som sagtens kan ligge nogle år, men bestemt også klar nu." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)
92/100 WinesCritic.com
“Cherries, sour cherries, dark chocolate and toasted hazelnuts are the main aromas of this gentle and well-executed wine. The main core is rich in currants, raspberries and broken stems. Medium body, soft tannins with little extraction and a juicy and brilliant finish that begs you to return to the glass.”
92/100 Melhor Vinho
“It shows fresh red and black fruits surrounded by floral, herbal and spicy notes, which appear both in the nose and in the mouth, with its vibrant acidity and its firm and fine tannins bringing support. It has a long and persistent finish, with earthy, menthol and graphite touches.”
92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Allerede meget imødekommende med mørke bærnoter, en blød krop med fine tanniner, godt med frugtsødme med tilsvarende saftig syre, og mange krydrede noter. Den vinder næppe meget ved lagring, til gengæld er den meget saftig omgående at gå ombord i." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)
91/100 Houlberg
"Det dufter af både tørt træ og frisk frugt ... cedertræ, cigaræsker, bitter sort tobak og earl-grey teblade, balsamiske noter samt frugt af solbær, kirsebær, blommemarmelade, lidt tørrede figner og så ellers godt med læder og violer, muldjord og søde krydderier. Virker en smule mere stringent end 2021'eren. Hvor smager den godt ... langt mere blød og rund end forventet ud fra duften, men fortsat med et vist bid i frugten ... nok mest kirsebær, blommer, tranebær og samtidig nogle lemonagtige noter, der både giver en lys friskhed og noget let bitterhed. Vinen har denne lette, saftige og friske smag ... flot og dermed 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 259,95 kr., mens prisen er 119,95 kr. ved køb af 6 flasker."
Nyd den til steaks, kraftige pastaretter, lam med krydderurter, fuglevildt, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C
Rosso di Orma er i den skabt på et unikt blend of 60% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon og 10% Sangiovese, som Tenute Sette Ponti håndhøster fra Bolgheria berømte Orma-mark, midt imellem Sassicaia og Ornellaia. Suppleret med druer fra en naboproducent i samme Bolgheri-distrikt.Vinen gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank, mens 15 dages maceration trækker smuk farve, smag og tannin fra drueskindet. Inden Rossi di Orma meldes klar til frigivelse, modner rødvinen hele 11 måneder i Tenuta Sette Pontis kølige kældre. Heraf 4 måneder på små franske tonneauxfade, 4 måneder på betontank samt 3 måneder på flaske.
Om Tenuta Sette Ponti
Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn. Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modemagnat Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…