Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2013
Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2013
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93-94 point. Slank, raffineret og graciøs elegance" - Houlberg
Flydende fløjl fra Volnay – og bourgogne-value i særklasse!
Graciøs, yndefuld, fortryllende… En sanselig totaloplevelse, der spiller på samtlige feminine tangenter, som har skaffet verdensberømmelse til den lille vinkommune Volnay.
1er Cru Robardelles byder på ægte terroirvin og ekstra aromatisk intensitet fra 50 år gamle Pinot Noir-stokke på mikroskopiske 0,43 hektar!
Fad- og flaskemodnet til perfektion efter 10 år i producentens kølige kældermørke…
Smagenote
Lys kirsebærfarve med begyndende modenhed. Næsen drager parfumeret med fin duft af viol, kirsebær, skovbund, vanilje, tørret kød og mokka. I munden harmonisk med delikat fadkrydret frugt, der i eftersmagen giver plads til trøfler, mineralitet og kærtegnende tanniner. Textbook Volnay! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Anmeldelser af Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2013
93-94/100 Houlberg
"5,5 Thumbs Up: Hvor er vinen da smuk, transparent svag rød i glasset ... så lys, så delikat og fin. Startmæssigt minder den ret meget om 2014'eren med denne lille æteriske, lyse, luftige og modne aroma. Der er en lys og moden frugt med jordbær, lyse kirsebær og moreller, roser, violer og andre blomster, godt parfumeret og så et lille kækt dask af nogle fadnoter med både chokolade, trøfler, vanilje og kalkagtige mineraler. Smagsmæssigt er har vinen et purungt sind ... tør, stram og grøn med tonsvis af burgundisk nerve. Frugten er ribs, rabarber, jordbær, mens syren er skærende klar med citronsyre, lyst syrebid og barberskarp præcision. Det er således fortsat en ung vin, hvor kanterne sagtens kan slibes med alderen, men allerede nu smager det godt."
Nyd den gerne til fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svampe og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, der håndhøstes fra 0,43 hektar på 1er Cru-marken Robardelles, nær grænsen til Meursault.
Druerne afstilkes 100% ved ankomst til vineriet. Inden gæringen koldmacererer druerne 5-6 dage, hvor pigeage hjælper til at udtrække terroirets karakteristika. Selve gæringen sker på betontank, mens den malolaktiske gæring finder sted på egetræsfade. Vinen modner herefter 12 måneder på 228 liter burgundiske egetræsfade, heraf 15% helt nye og resten 1-2 år gamle. Afslutningsvis omstikkes vinen til ståltank, hvor den hviler 6 mdr. yderligere inden aftapning på flaske.
”These are certainly good wines!”
Burgundy Report
En skjult perle! I berømte Volnay har vi lokaliseret det lille familiehus Rossignol-Cornu, hvis vine er som sendt fra himlen til bourgognekendere på jagt efter ekstrem value.
Domænet har rødder tilbage til 1840, hvor familien Rossignol fra Volnay og familien Cornu fra Pernand-Vergelesses slog pjalterne sammen. Siden 1989 er familiens vingård drevet af Didier Rossignol med hjælp fra sønnen Julien.
Fra mark til flaske emmer produktionen af kvalitet: Familiens 6 hektar topmarker kultiveres skånsomt ved pløjning, mens høstudbyttet holdes nede for at give ekstra intens smag til druer og vin. Alle druer høstes i hånden.
I vineriet fremelskes en frugtbevarende stil, der efterfølgende tilføjes komplekse krydderier fra modning på nyere samt helt nye egetræsfade. Langvarig modning på gærresterne runder vinene perfekt af med lækker cremet tekstur.
Resultatet er præcis, hvad alle bourgognefans drømmer om: fantastiske vine til lige så fantastiske priser!