Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2020
Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Wow, hvilken enkeltmarks-Tempranillo... Det her er seriøst verdensklasse-niveau fra Rodriguez Sanzo, der bider de store kultproducenterne fra Ribera del Duero i haserne.
Whisky Barrel Tempranillo er fremstillet på 100% Tempranillo fra 60 år gamle buskvine, som bor og gror på en enkeltmark i 720 meters højde (San Román de Hornija, D.O. Toro). Den kreative og nyskabende winemaker, Javier Rodriguez, vælger herefter af modne vinen i 18 måneder på gamle whisky-fade.
Og hvad er så meningen med det?
Whiskyen fjerner fadets tanniner og imprægnerer det med helt vidunderlig frugt og vaniljekrydderi. Og da whisky samtidig er fri for farve og vinsten holdes fadets porer vidåbne, så vinen opnår en forbedret "mikro-oxidering" og udvikler sig langt bedre...
Du er nødt til selv at smage med, for vi har sjældent smagt så innovativ og spændende rødvin.
Men skynd dig - der er kun fremstillet 2660 voksforseglede flasker.
Smagenote
Vinen sejler mørk og fed rundt i glasset. I næsen venter der et sandt festfyrværkeri af solmodne mørke bær, tilføres elegante noter af chokolade, vanilje og søde krydderier. I munden detonerer en smagsbobme af blød, fadkrydret bærfrugt, der tilføres ristet kompleksitet fra de gamle whisky-fade. Eftersmagen er så lang som Duero-floden og hænger længe i munden med behageligt afrundede tanniner. Drik nu, eller gem, +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2020
96 point - Best Italian Wines Annuario
..........
Tidligere årgange:
96 point - Verema (årg. 2018)
94 point - Vivir el Vino (årg. 2018)
92 point - Guía Peñin (årg. 2018)
Vinmageren, Javier Rodriguez, anbefaler selv vinen til møre oksekødsbøffer, lam, vildtgryde og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
Rodriguez & Sanzo Toro "Whisky Wine" 2020 er fremstillet på 100% Tempranillo fra 60 år gamle buskvine, som bor og gror på en enkeltmark i 720 meters højde (San Román de Hornija, D.O. Toro). De gamle stokke aflever få, små og enormt smagskoncentrerede druer.
Vinen modner først 18 mdr. på brugte whiskyfade, og dernæst 12 mdr. på flaske før frigivelse. Javier Rodriguez fortæller, at fadenes prægning med whisky giver to fordele. Dels optager vinen mindre tannin fra fadet, og dels afgiver whiskyen ekstra kompleksitet til vinen.
Om Javier Rodriguez
Vinproducenten Rodriguez Sanzo blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi og biodynamik.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsultentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Rodriguez Sanzo vandt i 2013 prisen som ”Spaniens bedste vinproducent” ("Mejor Bodega de España 2013", Vivir el Vino).
Udover D.O. Toro fremstiller Rodriguez Sanzo flot anmeldte vine fra bl.a. Rueda, Ribera del Duero, Rioja, Castilla y León og Priorat.