Risky Grapes (Mustiguillo) La Traca Bobal 2019
Risky Grapes (Mustiguillo) La Traca Bobal 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”92 points. Highly recommended. Long, crisp, crunchy finish” – Decanter
“90 points. Fresh, fruity... blackberries, plums and cherries” – Falstaff
Et unikt restparti… Denne eksplosivt frugtlækre, topratede, økologisk certificerede og veganervenlige rødvin var på vej til Australien, da kunden sprang fra og lod os snuppe partiet til særpris. Rabatten ryger nu direkte videre til dig!
La Traca 2019 er blandt verdens bedste rødvine på Bobal. Vinen er ”Highly Recommended” som detl nr. 2 i Decanters stortest af 59 vine på den populære spanske drue. Kvaliteten er intet lykketræf. Vinen er skabt af Parker-favoritten Mustiguillo, hvis vine er skænket på adskillige Michelin-restauranter verden over.
Vi taler verdensklassefrugt håndhøstet fra 60 år gamle fritstående buskvine næsten 700 meter over havet på enkeltmarken El Ardal. Som kirsebærret på toppen boostes La Traca med Ribera del Duero-druen Tempranillo, der føjer ekstra klasse og spiciness til Bobals læskende frugtsmag… Wauw!
Pssst! Vinen er aktuelt set til 129,95 online herhjemme – i sig selv et klokkeklart røverkøb. Nu smadrer vi prisen til ukendelighed, så du kan fylde kælderen med dit livs vildeste Bobal-køb…. Først til mølle!
Smagenote
La Traca 2019 præsenterer sig funklende kirsebærrød med frisk violet kant og… KAPOW! Næsen rammer som en eksplosion af saftdryppende røde bær og blomsterparfume med duft af kirsebær, skovjordbær, violer, brombær, granatæble, blåbær og vilde hindbær, der giver plads til fine strejf af peber, anis, orangeskal, krydderier og mineralsk tjære… Rødvinen breder sig smooth og lækker ud i hele mundhulen, hvor frugtens saftige renhed og uovertrufne drikkeglæde for alvor viser niveau... Og gør det mere end svært at holde glasset fra munden! Læskende og harmonisk finish med elegante tanniner… Mesterlige Mustiguillo har gjort det igen. Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret
Anmeldelser af Risky Grapes (Mustiguillo) La Traca Bobal Tempranillo 2019
92/100 “Highly Recommended” - Decanter
“Blueberry and raspberry on the nose. Succulent texture with lots of black plum and quince fruit. Slight tarry, peppery character, backed by lively acidity and a long, crisp, crunchy finish.”
90/100 Falstaff
“Fresh, fruity bouquet with notes of blackberries, plums and cherries. Also hints of blood orange. Filigree on the palate, with fresh acidity and dark wild berries and cherries. Ripe, slightly perceptible tannins, long fleshy-fruity finish."
Nyd den solo - eller til tapas, saftige steaks, lyst kød og fjerkræ, paella, pastaretter og cremede oste. Server ved 14-17°C
La Traca 2019 er fremstillet på 91% Bobal og 9% Tempranillo, som Mustiguillos Toni Sarrión håndplukker fra 60 år gamle fritstående buskvine på den økologisk dyrkede enkeltmark El Ardal 680 meter over havet. Vinen spontangærer med terrroirets egen gær og frugtbevarende temperaturstyring på ståltank. Herefter følger ca. 6 måneders modning på primært stål- og betontank. En del af blendet forkæles på store egetræsfade. Vinen aftappes uden klaring og med minimal tilsætning af sulfitter. La Traca er den rene, økologiske og veganervenlige vare… med fuld smæk på frugtsmagen!
Om Mustiguillo
Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.
Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!
I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.
I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.