Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2022
Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"Best wine from Spain & Portugal" - VINUM TOP100 (tidl. årg.)
”International Trophy - Best in Show Red Spanish Varietals” – Decanter (tidl. årg.)
Siden den økologiske enkeltmarksvin Finca Terrerazo blev Spaniens bedste rødvin i Decanter, er årgang efter årgang revet væk på helt ned til 22 minutter.
I 2023 sker det igen. Finca Terrerazo bliver Spaniens bedste vin på Vinum TOP100 og forsvinder med lynets hast fra vores hylder.
Senest anmeldte og for længst udsolgte årgang scorer 94+ point hos Robert Parker, så nu venter et episk rivegilde om vores alt for få flasker i den nye årgang 2022.
Glem Ribera del Duero… Mustiguillos Finca Terrerazo er så vanvittig lækker, at det 800 meter høje kalkstensterroir er tildelt Spaniens ”Grand Cru-appellation” Vino de Pago:
“The top of the Spanish quality pyramid in viticulture. This is roughly equivalent to the French term Grand Cru.” - Wein Plus Lexicon
Det her er toppen af den spanske kvalitetspyramide og en blåstempling af HELT exceptionel kvalitet. Førhen kostede vinen op til 350 kr. herhjemme.
Sammen med Mustiguillo er vi gået på kompromis med indtjeningen og viser nu danskerne, at Valencias vildeste vin, årgang efter årgang, spiser kirsebær med de rigtig store drenge fra Ribera del Duero.
Smagenote
Finca Terrerazo 2022 troner fed og majestætisk mørklilla fra glasset… I næsen forrygende ekspressiv med koncentreret duft af viol, kirsebærfrugt, blåbær, sorte blommer, hindbær og lidt mynte, der får følge af mineralsk kalksten, tørrede krydderurter og røget kød samt lidt mørkristet kaffe, chokolade og vanilje fra fadet...Rødvinen glider som mørk silke over tungen, hvor den letkrydrede bærfrugt folder sig ud med unik renhed, raffinement og vidunderlig kalkmineralitet. Hints af læder og skovbund hiver den harmoniske finish op i de højeste luftlag, hvor selv Ribera del Dueros ikoner må snappe efter vejret! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago
Tidligere årgange:
96/100 Vinum
"Best wine from Spain and Portugal in the VINUM TOP 100 2023 | Beguilingly fresh, very youthful berry fruit, reminiscent of blueberry juice with cassis. Plus balsamic components and noble roasted notes. It also appears on the palate as a beguiling fruit package with youthful, straightforward power. A hint of pepper on the finish."
96/100 Guìa Proensa
International Trophy Winner – Decanter
"Best in show Red Spanish Varietals over £15 | This is what you want from a Spanish red. It has concentrated, lavish, opulent fruit – great flavours, lovely depth and with an underlying freshness… Tempranillo normally lays claim to this Trophy, but not so this year. Bobal is a grape that has not always enjoyed a stellar reputation. It’s often been thought of as a variety only good enough for simple or bulk wines. With this bottling, however, Mustiguillo has shown that it can be truly world class."
94-97/100 Houlberg
"WAUW for en duft … mørk og fyldig, animalsk og landlig, men alligevel på en ren, kølig, mælket og frisk frugt. Der er både lidt mørke bær som brombær, sorte kirsebær og måske endda en smule enebær tilsat tør, engelsk lakrids, estragon, kakaopulver … og virker faktisk lidt slankere samt køligere i udtrykket end 2018’eren. Det gælder også smagsmæssigt, hvor der fra første fløjt kommer masser af vilde og mundudtørrende tanniner, godt med peber samt en frisk og stram syre. Samtidig er det også en fyldig, kraftig, spicy og endda stærk vin, som næsten kan blæse alle små lam omkuld. Det er både bulder og elegance på én gang … nogle vil blive skræmte, mens andre bare vil elske den tørre lussing og jeg tilhører sidste slags." (vurderet ved kr. 269,95)
95/100 GuÍa Peñin
95/100 Verema
95/100 “TOP 10 Spanish Wines up to 30 Euros” – Guía ABC
95/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Gammel bobal i sit livs topform. Selvom den har rigeligt med mørk moden frugt, så er det den ranke core af syre og mineralitet der får den til at fremstå aller tydeligst. Og det er der utvivlsomt noget meget tiltrækkende over. En autentisk vin der ikke minder om noget som helst andet. Og sikke et held for det! 95P"
94+/100 Robert Parker
“Their estate wine has been changing through the year, and they seem happy with the current 2021 Finca Terrerazo, from old-vine Bobal (planted in 1945 and 1970 on adjacent plots at 800 meters above sea level) that aged in oak vats and concrete, looking for the identity of the place with no makeup. They did a soft vinification of the ripe grapes with full development of aromas and flavors that resulted in a wine with 14% alcohol and very good acidity and freshness, reflecting the cooler year. It has lots of elegance, following the path of the 2019, notes of flowers and red fruit, with a fine-boned palate and elegant tannins. Bobal can be elegant and fresh. 28,747 bottles produced. It was bottled in June 2023.”
94/100 Tim Atkin Master of Wine
94/100 Vinhjernen, Anders Halskov-Jensen
"Herlig vin på druen bobal fra DOP El Terrerazo i Spanien. Skøn næse med knuste, røde bær. Saftig, krydret mund med god syre. Masser af tyngde, men også harmonisk. 179,95 v. 6 hos supervin.dk 94p"
94/100 Guia Peñin
"COLOUR: Cherry. AROMA: complex, expressive, spicy chalk PALATE: full, long, persistent,balanced, tasty"
94/100 Guìa Repsol
De 101 bedste vine i 2023 - Din Vinguide
"Vi har gennem det seneste år smagt og testet mere end 3000 vine fra hele verden. Her er vores største smagsoplevelser"
94/100 "UGENS GODT KØB" - Din Vinguide
"100% Bobal og 18 mdr. på store botti. Flot elegant i udtrykket med boysenbær, vilde krydderier og urter. Yderst flot balance med en flot tanninstruktur. Flot lang afslutning. Supervin | 180 kr. Tilbudspris"
94/100 Mad & Monopolet
"Bobal bruges mere og mere som “solo-drue”, hvor den virkelig kan komme til sin ret. I næsen spiller den på alle tangenter, hvor der er duft af kirsebær, solbær, lakrids, vanilje, espresso, mørk chokolade, tobak og et hint af bacon. I munden er den cremet, fyldig og har masser af frugt, men absolut til den tørre side. Nok det bedste 100 % Bobal jeg nogensinde har smagt. 1 stk 339,95 – TILBUD V/ 6 FL. 179,95"
Nyd den til lam, saftige steaks, barbeque, simremad, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Server ved 16-18°C
Finca Terrerazo 2022 er fremstillet på 100% Bobal, som Antonio Sarrión håndselekterer fra op til 75 år gamle, økologisk dyrkede og fritstående buskvine i El Terrerazo. Det kuperede og kalkholdige terroir ligger i 800 meters højde, hvor solen er ekstra intens og frugtfremmende, mens de kølige nætter giver druer og vin med frisk mineralsk balance i behold. 100% ”dry farmed”. Kunstvanding er bandlyst for at tvinge vinstokkes rødder dybt ned i kalkstenen efter næring.
Hver parcel høstes og vinificeres separat. De afstilkede druer dobbeltsorteres, mens vinens terroirpræg understøttes spontangæring med markens og kælderens naturligt forekommende gærstammer. Vinen gærer på åbne trækar i 20-22 dage, mens manuelle ”punch downs” sørger for skånsomt udtræk af farve, frugt og tanniner fra drueskindet. Efter yderligere 5-8 ugers omrøring af gærresterne (bâtonnage) modner Toni Sarrión vinen 18 lange måneder på egetræsfade. Aftappet uden filtrering.
Om Mustiguillo
Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.
Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!