PX Cosecha Hijos de Manuel del Pino
PX Cosecha Hijos de Manuel del Pino
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
PX fra Montilla-Moriles er en kæmpe smagsoplevelse, som alle vinelskere bør unde sig selv. Vinen er helt sin egen. Sødere og mere forførende end alle andre hedvine - og samtidig mindre alkoholstærk.
Voksenslik fra det sydlige Spanien! Kvaliteten er så tårnhøj, at man må knibe sig i armen over den lave pris!
Smuk ravgylden farve med forførende duft af orangeblomst-honning, rosin, dadler, tørrede figner og svesker. I munden lækker rosinsød med sirupstekstur. Vedvarende og frugtintens eftersmag med fin underliggende syre. Drik nu, eller gem i årevis.
95/100 Barego'mad - mad & vinblog
"Wauw … Dette her er seriøs fredagsslik for de voksne, og en dessertvin i sin helt egen kategori ... en PX som denne nyder man i små mængder. Det er en dessert i sig selv, og ganske imponerende hvad man kan få ud af en enkelt druesort som Pedro Ximenez (PX). Det er sødt med sødt på, men den rosinagtige sødme akkompagneret af lidt nødder, figner og karamel gør det til en himmelsk dessertvin, som vil kunne matche de fleste desserttyper. Den sirupslignende konsistens er ultra blød som frisklavet candyfloss, og rummer en fin struktur og kompleksitet, som gør at den opleves harmonisk og balanceret i små mængder. Vi snakker små nip. Det er dessertvin af den helt store kaliber, som vil blive ved med at imponere de næste mange år – hvis man vel og mærke kan lade dette flydende fredagsslik stå urørt så længe. Tak for desserten." - vurderet ved en tilbudspris på 109,95 kr.
Anbefales til hygge, blåskimmelost, chokoladedesserter og is. Voksentip! Brug vinen som ”karamelsauce” til din flødeis. Nydes ved 8-12°C
PX Cosecha er fremstillet på 100% Pedro Ximenez. fra D.O. Montilla-Moriles i det sydlige Spanien. De manuelt udvalgte druer spredes ud på måtter og tørres naturligt under den andalusiske sol. Processen varer 8-16 dage ved temperaturer omkring 40-45°C.
De soltørrede druer presses med et sukkerindhold på min. 272 gram pr. liter. Normen er dog 400-450 g./l. Så meget sukker er for meget for gæren, så blot 1-2% af vinens alkohol frembringes ved gæring. Resten af vinens 15% alkohol skyldes tilsætning af neutral druebrændevin. Den færdige PX Montilla-Moriles indeholder således ca. 250-450 gram naturligt sukker pr. liter.
PX Cosecha er modnet i 2 år på 575 liters amerikanske egetræsfade i Hijos de Manuel del Pinos historiske kælder.
Bodegas del Pino er beliggende i byen Montalbán, i det vestlige Montilla-Moriles. Vinuset blev stiftet i 1935 af Manuel del Pino Cañete, og huset er en af verdens største og vigtigste leverandører/producenter af PX.
Langt størstedelen sælges som ”bulk” til verdensberømte Sherry-mærker, men en lille og eksklusiv del af høsten reserveres til Bodegas del Pinos eget mærke, PX Hijos de Manuel del Pino.
De ældste af fadene i vingårdens solerasystem stammer helt tilbage fra vingårdens etablering i 1935. Fadene er i gennemsnit +50 år gamle.
Vi taler fremragende PX – og lidt af en ”skjult skat”, som vi er glade for og stolte over at kunne præsentere!