Prosper Maufoux Corton Grand Cru 2012 MAGNUM
Prosper Maufoux Corton Grand Cru 2012 MAGNUM
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
10 år gammel Corton Grand Cru i magnumflaske – fra den glimrende årgang 2012!
Corton er den eneste røde Grand Cru i Côte de Beaune.
Markens navn er en sammentrækning af Curtis d'Orthon, Ottos Gård, efter den romerske kejser Otto den Store. Vinene fra Corton er Côte de Beaunes kraftigste og mest lagringsdygtige: på Bourgognes bedste restauranters vinkort kan man finde Corton-vine tilbage til før 2. verdenskrig, og de er i TOPFORM (og desværre også ret umulige at betale)!
Prosper Maufouxs vinmager Nadine Gublin var den første kvinde, som blev kåret til Winemaker of the Year af Revue des Vins de France. Nadine er måske den mest Corton-kyndige vinmager i hele Bourgogne, idet hun også er teknisk direktør hos Domaine Jacques Prieur, der fremstiller flere vine fra Corton-højen.
Prosper Maufouxs Corton koster dog kun en brøkdel af vinene fra Jacques Prieur, upåagtet at vinene er dyrket et stenkast fra hinanden.
Smagenote
Nyskænket fra den imponerende flaske skinner Corton 2012 med elegant kirsebærkulør i glasset... Næsen er allerede vågnet flot op med sin dansende duft af røde bær, skovbund, røget bacon og flotte mineralske nuancer. 40% nye egetræsfade hæver niveauet op i højeste Grand Cru-klasse med luksuriøst krydrede aromaer... Smagen er sitrende intens og folder lag på lag af fine bærnuancer ud på paletten, inden den munder ud i en udtalt mineralsk finish. Nyd stille af rummelige glas nu og mange år frem. Vi er sølle 1 kasse magnumflasker - og regner desværre ikke med at få flere!
Corton 2012 er fremstillet på 100% Pinot Noir fra den legendariske Corton-høj, der som eneste rødvinsterroir i Cote de Beaune er klassificeret Grand Cru. Druerne sorteres, afstilkes og transporteres skånsomt til gæringstanken, hvor 4-5 dages koldmaceration ved 10°C beriger mosten med farve og delikate aromaer fra drueskindet. Vinen gærer med frugtbevarende temperaturstyring, mens 18-20 dages skindkontakt med daglige punch downs trækker seriøse silketanniner og smagsdybde fra drueskallerne. Inden Nadine Gublin sammen med sit winemaker-team sammenstikker det endelig blend, modner vinen 14 måneder på letristede 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 40% helt nye.
En sublim partner til grillet fisk, fjerkræ, snegle, fuglevildt, andebryst, rørt tatar og kalvekød. Prøv også rødbede-, kål- og svamperetter samt cremede oste. Server ved 14-17°C
Om Prosper Maufoux
Pssst! Vil du høre hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufoux laves i tæt samarbejde med Nadine Gublin, der som Frankrigs første kvinde er kåret som "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.
Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Siden er kvaliteten eksploderet… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.
Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.
Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.