Poliziano Vino Nobile di Montepulciano DOCG Le Caggiole 2016
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano DOCG Le Caggiole 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Le Caggiole Vino Nobile 2016 er Italiens 8. bedste vin. Basta. Dommen er klar efter støvlelandets mest prestigefyldte vinkonkurrence, “Best Italian Wine Awards 2019” (the ranking of the 50 best wines in Italy)
Præstationen sættes i relief af, at kun én anden 100% Sangiovese klarede cuttet til TOP 10 – og det var en kultbrunello til mere end 2000 kr. flasken...
Som varemærke skaber Brunello stadig mere drama, men til gengæld kan Vino Nobiles største Sangiovese opleves til en helt anden pris end sit Brunello-modstykke. Tag dén, nabo...
Vinen hedder Le Caggiole, som i glasset tangerer det mest graciøse og mineralske Sangiovese, verden endnu har set…
Smagenote
Lysende kirsebærrød med antydninger af tegl. Næsen er guddommelig med raffineret duft af rosenblade, violer, blommer og plukkemodne kirsebær, der smukt inddrager fadets ristede espressobønner og Sangioveses klassiske noter af urter, lys tobak og læder. Le Caggiole lægger sig fed, silkeblød og kirsebærkoncentreret på tungen med fine urter og stor mineralsk nerve i behold. Eftersmagen slutter med attraktive, te-lignende tanniner og en gådefuld fornemmelse af salt. En glædeståre, der trænger sig på? Drik nu, eller gem + 15 år fra høståret.
Anmeldelser af Poliziano Vino Nobile Le Caggiole 2016
94/100 Doctor Wine
93/100 Wine Enthusiast
“Made entirely with Sangiovese, this has aromas of mature black-skinned fruit, exotic spice, camphor and whiffs of French oak. Firmly structured but elegant, the linear palate delivers Marasca cherry, red plum, espresso and licorice framed in tightly knit, fine-grained tannins. Bright acidity keeps it fresh and balanced.”
91/100 James Suckling
“A tight, silky red with chocolate and dark-berry aromas and flavors that follow through to a medium body. Flavorful finish.”
Nr. 8 - "Best Italian 50 Wines of 2019"
3 / 3 røde glas - Gambero Rosso
5 / 5 mulige drueklaser – Bibenda
Nyd den til rødt oksekød, lam, vildt, kraftige pastaretter samt modne oste. Servér ved 16-18°C.
Le Caggiole blev lanceret i 1988 - og forsvandt i 1995. Godt 20 år senere er Polizianos majestætiske førstevin vendt uhyre stærkt tilbage... Vinen er lavet på 100% Sangiovese fra 4 små parceller på den 14 hektar store, østvendte enkeltmark ”Le Caggiole”. Kun udvalgte kloner, nøje tilpasset markens kalkrige, marine jordbund.
Mosten spontangærer på koniske ståltanke med 18-22 dages udtræk af farve, smag og struktur fra drueskallerne. Herefter modner vinen 16 mdr. på 500 og 600 liters franske egetræsfade, 1/3 nye. Hvor Polizianos Asinone byder på power og struktur, så overbeviser Le Caggiole med sine helt unikke og delikate, ja nærmest burgundiske, finesse.
For hvert år når Poliziano et skridt nærmere det perfekte. Hos Federico Carletti overlades intet til tilfældighederne, og vinene vader i topanmeldelser fra de store anmeldere. Det er efterhånden umuligt at finde bedre vinhuse i Montepulciano.
Poliziano er siden sin etablering i 1961 vokset i størrelse fra 22 til 120 beplantede hektarer. Markernes beliggenhed i 280 til 450 højdemeter og en stenet jordbund med vulkansk ler giver optimale betingelser for produktion af elegant Sangiovese - i absolut verdensklasse.
Vinhusets navn er Federico Carlettis hyldest til den humanistiske poet Angelo Ambrogini (1454-1494). Ambrogini var født i Montepulciano og kendt som ”Il Poliziano”.