Mustiguillo Syrah Pela Roques 2019 magnum
Mustiguillo Syrah Pela Roques 2019 magnum
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”94 point. Er sgu bare vanvittig imponeret, så 94 point... næsten 95" - Houlberg
"94 point. Peber, mørke bær, læder... en sværvægter i balletsko" - Mad & Monopolet
"93 points. Full of personality” – Robert Parker
"93 point. Næsten svævende i sin karakter..." - WineWherever
"92 point. Ugens Bedste Vin... læner sig op af nord-rhone stilen" - Din Vinguide
Mere mineralsk end Hermitage? Økologiske Pela Roques er den mest peberkrydrede og terroirprægede Syrah, vi nogensinde har set & smagt fra Spanien…
Vi kender Mustiguillo for Spaniens største rødvine på Bobal-druen, men her viser winemaker Antonio Sarrión, at han i den grad også mestrer Syrah i den elegante koldklimastil.
Han skaber enkeltmarksvinen Pela Roques fra bare 3,3 hektar på Finca Conejeros – et unikt og meget næringsfattigt mikroterroir 850 meter over havet i højlandet bag Valencia.
Er du til Nordrhônes store rødvine fra Cornas, Côte Rôtie og Hermitage… så bør du afgjort unde dig at opleve den super-mineralske Pela Roques 2019. Ren rå klippesaft!
Smagenote
I glasset funklende kirsebærrød med et ungt lilla skær… Allerede i næsen fængslende med intens duft af knuste sorte peberkorn, røg, flint og våd kalksten, der følges af brombær, timian, violer, lakrids, sorte oliven, kærnemælk og lidt ny læder… På tungen smooth og elegant peberkrydret med spandevis af slubrende saftig brombærfrugt. Lækker lakridset og urtekrydret i finalen der strammer madvenligt til med silkekølige tanniner. Flot, flot Syrah! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Mustiguillo Syrah Pela Roques 2019
94/100 Houlberg
"5,5 Thumbs Up: Det kan godt være, at vinen er på ren Syrah, men sådan dufter den på ingen måde, for i glasset er vinen klart til den lyse side og samtidig får man omgående et let, frisk og frugtrig duft med en vild, reduktiv slagsside, som giver lidt bio bio landlighed, krudt og omgående leder tankerne helt på lidt tysk, øko eller bio Spätburgunder. Den har også noget garvet læder, mælkede elementer med sur mælk, kakao, våde sten og et bundt friske urter. Smagen er lige så vild ... har dog en mere solid bund, hvor frugten bliver meget tæt og knap så levende. Vi er dog fortsat i den lette og friske afdeling og langt fra arketypisk Syrah, selvom der dog kommer lidt peber med i smagen. Der er blåbær, brombær, hindbær samt lidt rabarber på én gang, en lidt tør saftighed, en nærmest balsamisk syre og samlet meget tilgængelig og drikkevenlig. Jeg er sgu bare vanvittig imponeret, så 94 point fra mig ... næsten 95. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 199,95 kr., mens prisen er 179,95 kr. ved køb af 6 flasker. Vild godt køb ... siger det bare, så din egen skyld, hvis du ikke køber lidt til skabet."
94/100 Mad & Monopolet
"Normalt så holder jeg paraderne oppe, når det handler om 100 % Syrah, som nogle gange kan være for fyldige, varme og bombastiske til mig - Mustiguillos udgave er dog noget helt andet. I næsen har denne tydelige noter af peber, mørke bær, læder, “krudt” og balsamiske duft i afslutningen. Jeg vil gerne tilstå, at jeg aldrig har smagt en vin som denne - kølig i udtrykket, mineralsk, syrlig og tæt på elegant - en sværvægter i balletsko, om man vil." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)
93/100 Robert Parker
”The new 2019 Pela Roques de Mustiguillo Finca Conejeros is a Mediterranean Syrah from high-altitude vineyards to keep the freshness of the Finca Conejeros, a 3.3-hectare vineyard in the north of Requena planted in 1998 on sandstone and quartz soils. The vines are organically farmed and the wine is certified. It fermented with 50% full clusters in 8,000-liter oak vats with a long but soft maceration. It matured in those vats for eight months. It has 13.5% alcohol with a pH of 3.42 and 5.95 grams of acidity. It's a characterful and very different wine, not really varietal in the fruit sense but more marked by the soils (quartz and feldspar), a little reductive, flinty and herbal, a little wild and with a medium body and a velvety texture with some chalky tannins. Full of personality. 11,200 bottles were filled in November 2020. I sampled an unbottled 2020, and despite being a riper year, the wine kept a similar profile, marked by the place.”
93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Meget reduktiv Syrah der har behov for godt med ilt. Så kommer den til gengæld også godt afsted med fine rødfrugtede noter, vulkansk mineralitet, saftig lys frugt og levende syre. Den har et naturvins-vibe, der gør den super let og næsten svævende i sin karakter. Imponerende at vin fra Spanien kan fremstå med så meget koldklima-touch."
92/100 "Ugens Bedste Køb" - Din Vinguide
"Kølig stil syrah fra det spanske. Virkelig saftig og imødekommende. Masser af sorte bør, urter, mørke krydderier og roser i smagen. Læskende i udtrykket og en meget atypisk spansk vin som bestemt kan noget og som læner sig op af nord-rhone stilen. Supervin | 100 kr. Tilbudspris"
91+/100 Sobrelias
“Wine red color with a medium layer, clean and bright. The nose has a very good intensity with the presence of aromas of red fruit, herbaceous contributions, scrubland, good minerality, especially when the glass is aerated. Very fresh attack, with a medium to light body, with good volume in the mouth. Enough fruit on the palate with a silky and very long mid palate. Very long finish as in its passage through the palate with a lot of persistence and quite well balanced. Marked Mediterranean character for this monovarietal Syrah that is definitely worth trying, and more so at this summertime. A wine that after its tasting achieves the rating of Very Good, reaching a score of 91+ points.”
91/100 Guía Peñin
90/100 Vinbladet
"Mørk bærduft, let flæsket, blåbær, mineralsk tone. Tæt, fyldig smag, markeret tannin, frisk eftersmag med mørke bær med fin syre. Virker endnu for ung. 90 | 199,95 – 99,95 v/6 fl Supervin.dk"
Nyd den til saftige peberbøffer, lam, vildt, gris, kraftige tapas, simremad og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Syrah, som Toni Sarrión selekterer fra 3,3 hektar på økologisk dyrkede Finca Conejros i 850 meters højde. Det kølige og stærkt næringsfattige terroir, med en jordbund af sandstensklipper, quartz og feldspat, frembringer rødvine med en unik og meget spændende, ekspressiv mineralitet. Vinen spontangærer med terroirets egen gær, og med 50% inklusion af hele drueklaser, mens 5 ugers druemaceration trækker ekstra saft, kraft og tanninener fra drueskindet. Efter endt gæring modner vinen 8 måneder på store 8000 liters egetræsfade.
Om Mustiguillo
Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.
Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!
I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.
I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.